B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Γ ΕΣΚΑΣΕ

Α. Ιωαννίδης: ‘Αντί για νέα Ένωση προτιμώ ένα ανανεωμένο σχήμα στις επόμενες εκλογές της ΕΣΚΑΣΕ’.

Αντίθετος στη δημιουργία νέας Ένωσης στην Εύβοια δηλώνει ο πρόεδρος του Γ.Σ.Αυλίδας Ανδρέας Ιωαννίδης επιχειρηματολογώντας και τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα υποβαθμιστούν τα πρωταθλήματα ανδρών και θα δημιουργηθούν προβλήματα στη διεξαγωγή των αντίστοιχων στα τμήματα υποδομής.

Επίσης, επισημαίνει πως είναι ενοχλημένος από το διαδικαστικό ζήτημα, προτείνει να δημιουργηθεί ένα σχήμα που θα διεκδικήσει τις επόμενες εκλογές της ΕΣΚΑΣΕ ενώ κλείνοντας τονίζει πως σε περίπτωση δημιουργίας νέας Ένωσης θα στηρίξει το νέο φορέα για το καλό του αθλήματος.

Η δήλωση του προέδρου του Γ.Σ.Αυλίδας που αναρτήθηκε στην προσωπική του σελίδα:

Περί δημιουργίας Ένωσης καλαθοσφαίρισης Εύβοιας και απόσχισης από την ΕΣΚΑΣΕ.

Σε πρώτη φάση δεν θα μπω στην ουσία του θέματος αλλά στο διαδικαστικό, το τυπικό.
Ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα επηρεάσει το μπάσκετ της περιοχής μας για πολλά χρόνια δεν μπορεί να προσεγγίζεται μα αυτόν τον τρόπο και αυτή την προχειρότητα, με τηλέφωνα και υπογραφές δια περιφοράς. Όσο σοβαρά και αξιοσέβαστα και αν είναι τα άτομα που πρωτοστατούν σε αυτή την κίνηση και όσο και να θέλεις να τους ακολουθήσεις ο χειρισμός είναι λάθος και θυμίζει πιο πολύ συνωμοσία .Εγώ θα περίμενα να μας καλέσουν όλους σε μια συγκέντρωση , να μας πουν τα υπέρ αλλά και τα κατά (γιατί σίγουρα υπάρχουν) να ακούσουν τις απόψεις μας (γιατί έχουμε), και μετά να συναποφασίσουμε για το μέλλον μας. 
Συν της άλλης, στο κείμενο που δημοσιεύτηκε σήμερα αναφέρεται ότι τα σωματεία αποφάσισαν ‘ομόφωνα’, προεξοφλώντας οτι όλοι θα υπογράψουν, πράγμα που είναι ανακριβές, ακόμα και τώρα η απόφαση δεν είναι -ακόμα- ομόφωνη, πιέζοντας με αυτό τον τρόπο όσους δεν έχουν υπογράψει, να το κάνουν για να μην είναι μόνοι τους.

Τώρα επί της ουσίας, είναι βέβαιο οτι το επίπεδο των αντρικών πρωταθλημάτων θα είναι αισθητά χαμηλότερο, στην Α’ φέτος οι 2 πρώτες ομάδες της υποτιθέμενης Ένωσης Εύβοιας είναι ο Γ.Σ. Αυλίδας και ο Αίαντας που ισοβαθμούμε στην πέμπτη θέση, και αρκετά μακριά από την τετράδα. Μέτα πάμε 9η, 11η και 12η θέση για τις υπόλοιπες 3 ομάδες της Εύβοιας, με αυτές της 5 και τις 5 που εν δύναμή θα ανέβουν από την Β’ θα φτιάξουμε άκρος ανταγωνιστικό και ποιοτικό πρωτάθλημα. Στην Β’ θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες της Γ’ και οι τελευταίες της φετινής Β’ … Εγώ δεν το λέω πρόοδο. 
Για τις γυναίκες είναι ακόμα πιο τραγικό καθώς θα κάνουμε πρωτάθλημα 2 ομάδων … εμείς και ο Σύλλας !! Στις νεάνιδες θα ήταν λίγο καλύτερα με 3 ομάδες…
Όσο αφορά το λειτουργικό κόστος, στα τμήματα υποδομής (που δεν αναφέρονται πουθενά) τα έξοδα θα είναι ίδια καθώς έτσι και αλλιώς οι όμιλοι είναι φτιαγμένοι με γεωγραφικά κριτήρια οπότε δεν αλλάζει κάτι στις αποστάσεις, πάρα μόνο για την τελική φάση.
Για τους διαιτητές στα μικρά τμήματα πάλι δεν αλλάζουν πολλά καθώς και τώρα προτιμούνται διαιτητές από μικρή ακτίνα πλην εξαιρέσεων. Μόνο στην Α πάλι θα υπάρχει σημαντική μείωση για τις ομάδες του κέντρου τουλάχιστον. Στην Αιδηψό και την Κάρυστο πάλι από Χαλκίδα θα πληρώνουν. Για τις γραμματείες δεν αλλάζει τίποτα καθώς υπάρχουν αρκετοί πια σε όλες σχεδόν τις περιοχές. 
Το οδικό δίκτυο δεν αποτελεί δικαιολογία και θέμα συζήτησης καθώς της Εύβοιας, κατά γενική ομολογία, είναι με διαφορά το χειρότερο… Είναι πολύ πιο ασφαλές να πας στην Λαμία παρά στην Κύμη η την Κάρυστο για παράδειγμα και ας είναι τα τριπλάσια χιλιόμετρα .
Είναι αυτονόητο οτι θα πρέπει να δημιουργηθούν σύνδεσμοι διαιτητών και κριτών ( αυτό φαντάζει το πιο εύκολο)
Δεν ξέρω εάν αξίζει να υποβαθμίσουμε κάτι που όλοι παλεύουμε χρόνια να φτιάξουμε, χωρίς εμφανή τουλάχιστον λόγο, δεν θεωρώ οτι η μείωση των δαπανών κατά λίγες εκατοντάδες ευρώ είναι επαρκής λόγος. Ας κάνουμε ένα τραπέζι λιγότερο στους παίκτες , ας ‘κόψουμε’ από κάπου αλλού.
Δεν με ενδιαφέρει να είμαι πρώτος στο χωριό, θέλω να ανταγωνίζομαι την πόλη.
Τι θέλουμε δηλαδή να κάνουμε, μια πιο μικρή Ένωση από όπου ο πρωταθλητής θα ανεβαίνει πιο εύκολα στην Γ’ Εθνική … μου φαίνεται παράλογο να θέλουμε να μικρύνουμε για να πάμε στα μεγαλύτερα …. 
Θέλω να πιστέψω,να ακούσω επιχειρήματα μπασκετικά, αγωνιστικά, αναπτυξιακά για το άθλημα, (όχι για το οδικό δίκτυο), περιμένω να με πείσετε είμαι ανοιχτός σε κάθε άποψη αρκεί να έχει επιχειρήματα.
Κατανοώ οτι υπάρχουν παράπονα από την ΕΣΚΑΣΕ, όλοι έχουμε κατά καιρούς, και πολλά ίσως είναι δικαιολογημένα, εάν κάποιοι νομίζουν οτι μπορούν να διοικήσουν καλύτερα, (πράγμα πολύ πιθανό) προτείνω να ετοιμάσουν από τώρα ένα σχήμα και να διεκδικήσουν στις επόμενες εκλογές την διοίκηση της ΕΣΚΑΣΕ ώστε να κάνουν το μεγάλο-μεγαλύτερο, το καλό-καλύτερο, και εγώ θα είμαι μαζί τους .

Οι απόψεις αυτές είναι προσωπικές καθώς οι εξελίξεις είναι αιφνιδιαστικές όσο και ραγδαίες και δεν είχαμε τον χρόνο αλλά ούτε επαρκή πληροφόρηση ώστε να κάνουμε συμβούλιο και να πάρουμε μια απόφαση, για τον λόγο αυτό δεν τις δημοσιοποιώ στην σελίδα της ομάδας αλλά μόνο στην προσωπική μου.

Εάν τελικά γίνει πράξη η νέα Ένωση από την πλειοψηφία των σωματείων, θα στηρίξω το νέο φορέα και το συμβούλιο του, όπως κάνω πάντα, για το καλό του αθλήματος’.

Σχετικά άρθρα

Β’ ΕΣΚΑΣΕ: Βαθμολογία & σκόρερς (14η-27/3)

pannikolaou

Β’ ΕΣΚΑΣΕ Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΕΕΠ Χαλκίδας-Αίαντας Αυλίδας 81-75

pannikolaou

Πρώτη προπόνηση με την Εθνική Εφήβων ο Χαντζής παρουσία Πιτίνο! (pics)

pannikolaou