Over play

Σπουδαία φιλανθρωπική δράση από τον Γ.Σ.Στύρων!

Ο Γ.Σ.Στύρων μαζί με την Κιβωτό του κόσμου, διοργανώνουν την 1η πολιτιστική ημερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που θα γίνει το Σάββατο 28 Απριλίου στα Νέα Στύρα.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Στύρων σαλπάρει με την Κιβωτό του κόσμου για τα καθάρια νερά του Θρακικού Πελάγους! Εκεί, ανταμώνουν το Σύλλογο Εβριτών Ξάνθης και μαζί σαλπάρουν για Νότιο Ευβοϊκό.

Μια γιορτή για τον αθλητισμό, ένας ύμνος στην αγάπη και την ανθρωπιά, αλλά και μια διαδρομή στην πλούσια θρακική πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά.

Από το 1998 έως και σήμερα, η Κιβωτός του Κόσμου με καπετάνιο τον Πατέρα Αντώνιο, γίνεται για τα κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά μια τεράστια αγκαλιά. Στόχος της ΚΙΒΩΤΟΥ είναι η ομαλή ένταξη των παιδιών στο κοινωνικό σύνολο μέσω της σωστής εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησής τους. Δίχως οικονομική στήριξη ούτε από το κράτος, ούτε από κοινοτικά προγράμματα, η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στηρίζεται στην προσφορά, με μοναδικό σύμμαχο τον απλό κόσμο.

Η θεματική της 1ης ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ είναι η Θράκη, η επιστημονική πλαισίωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί μέσα από ομιλίες-εισηγήσεις καταξιωμένων ερευνητών-μελετητών της θρακιώτικης λαογραφίας, ιστορίας και παράδοσης.

Τιμώμενος σύλλογος στη φετινή πολιτιστική ημερίδα είναι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΙΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, φορέας μελέτης και ανάδειξης του Θρακικού Πολιτισμού και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων. Ένας σύλλογος με απώτερο σκοπό την έρευνα, την ανάδειξη και την μεταλαμπάδευση του αυθεντικού θρακιώτικου πολιτισμού.

Η πολιτιστική ημερίδα 2018 είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ερευνητή Γεωφυσικής ΗΛΙΑ ΤΣΙΑΠΑ, τον οποίο ο Γ.Σ. ΣΤΥΡΩΝ θα βραβεύσει απονέμοντας τιμητική πλακέτα στη σύζυγό του, κυρία Δέσποινα Σουμελίδου-Τσιάπα. Ο σύλλογος των Στύρων, ευχαριστεί ιδιαιτέρως την ίδια, όπως επίσης και τους επιστημονικούς συνεργάτες του εκλιπόντος, την κ. Παπαδοπούλου Αναστασία και τον κ. Χαραλαμπόπουλο Σπύρο, οι οποίοι πραγματοποιώντας μια σύντομη αναδρομή θα παρουσιάσουν τις σημαντικότερες στιγμές της επιστημονικής συμβολής του διακεκριμένου ερευνητή.

Η πολιτιστική ημερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα ‘Οι μουριές’. Συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στην ανιδιοτελή προσπάθειά θα είναι όλοι οι συμμετέχοντες. Τη βραδιά αυτή, όλοι μαζί, μπορούν να συνεισφέρουν στο κουτί της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Όσο επιθυμεί και μπορεί ο καθένας! Το κουτί θα ανοιχτεί μετά τα μεσάνυχτα παρουσία συμβολαιογράφου, ώστε να καταμετρηθεί το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε.

Τα έσοδα αυτά θα διατεθούν για τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στο ΔΙΜΗΝΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. Μάλιστα, κατόπιν επιθυμίας του Γ.Σ. ΣΤΥΡΩΝ θα χρησιμοποιήσει το ποσό για να προμηθευτεί τα αγαθά που χρειάζονται τα παιδάκια –σύμφωνα πάντα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες τους- και θα τα επισκεφτεί στον ΒΟΛΟ για να τους τα παραδώσει αυτοπροσώπως!

Η τιμή πρόσκλησης για την πολιτιστική ημερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα είναι 15 ευρώ ανά άτομο με πλήρες μενού και αξίζει όλοι να δώσουν το παρών!

Σχετικά άρθρα

Σαν σήμερα…21 Ιανουαρίου (2016-2023)

pannikolaou

Τα ταλέντα προπονούνται στο Pelagos Club Tennis Academy! (pics)

pannikolaou

Διανομή ειδών σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Χαλκιδέων

pannikolaou