Γ ΕΣΚΑΣΕ

Διαμαρτυρία Γ.Σ.Στύρων για τη διαιτησία στον αγώνα με τον Αίαντα Αλιβερίου

Με ανακοίνωση των Γ.Σ.Στύρων την οποία υπογράφει ο προπονητής ομάδας Παναγιώτης Χουλιαράς εκφράζονται παράπονα για τη διαιτησία των Μαμασούκα-Χατζή στον αγώνα της περασμένης Κυριακής για το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας με αντίπαλο τον Αίαντα Αλιβερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με την παρούσα επιστολή ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΥΡΩΝ επιθυμεί να εκφράσει τη λύπη του αλλά και τη δυσαρέσκειά του σχετικά με τη μη ορθή, κατά τη γνώμη μας, συμπεριφορά της διαιτησίας –τόσο σε τεχνικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο- στον αγώνα μεταξύ ΑΙΝΤΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ και Γ.Σ. ΣΤΥΡΩΝ την ΚΥΡΙΑΚΗ 25/2 και ώρα 15.00 στο κλειστό Αλιβερίου. Στο πλαίσιο αυτό ας μας επιτραπεί η σύντομη αλλά απόλυτα σαφής παρουσίαση των γεγονότων της Κυριακής.

Αναμφίβολα, ουδέποτε στο παρελθόν έχουμε δημιουργήσει ως σύλλογος προβλήματα τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και έξω από αυτόν. Προσερχόμαστε κόσμιοι, πάντα με πίστη στα ιδανικά του αθλητισμού. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό, ότι υπάρχουν στιγμές που εμείς οι ίδιοι, με κάθε ειλικρίνεια, «διορθώνουμε» τους διαιτητές σε διάφορες φάσεις, στις οποίες εσφαλμένα δίνονται σφυρίγματα υπέρ μας, ενώ στην αλήθεια δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Το πρώτο στοιχείο που θέλουμε να παρατηρήσουμε είναι η ευθύς εξ αρχής και φυσικά ανεξήγητη δυσμενής μεταχείριση του συλλόγου μας εκ μέρους της διαιτησίας. Δηλαδή, από τα πρώτα λεπτά και με υπέρμετρη ευκολία δίνονταν φάουλ στην ομάδα μας. Ακολουθεί η φάση που κατά τη γνώμη μας έκρινε και το αποτέλεσμα. Όπως αναφέρουν και στο φύλλο αγώνος οι διαιτητές, τρία λεπτά και δέκα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, και ενώ η ομάδα μας προηγούνταν με 7 πόντους (26-33), δόθηκε ανύπαρκτο αντιαθλητικό φάουλ στον παίκτη μας Νικόλαο Ζέρβα (ένα από τα έξι που δέχτηκε στον αγώνα η ομάδα μας). Ο Α΄ διαιτητής κατευθύνθηκε στη γραμματεία για να ορίσει το φάουλ, οι παίκτες κατευθύνονταν προς τις βολές, ο εν λόγω παίκτης συνομιλούσε χαμηλόφωνα και σε πολύ φιλικό ύφος με παίκτη της αντίπαλης ομάδας, και σε κάποια στιγμή, ίσως να έκανε μονόλογο δυσανασχετώντας με τη σχετική απόφαση. Τότε, ο Β΄ διαιτητής και μόνο αυτός, ισχυρίζεται πως αντιλήφθηκε ότι ο παίκτης μας έβρισε αισχρά τη Α΄ διαιτητή, ενώ ο παίκτης μας αρνείται κάτι τέτοιο. Ξαφνικά, χωρίς να καταλάβουμε κάτι εμείς και χωρίς να προβεί σε κάποια προειδοποίηση, χρέωσε τον παίκτη μας με τεχνική ποινή, ενημέρωσε την Α΄ διαιτητή και αποφάσισαν την αποβολή του παίκτη και τη δέσμευση του δελτίου του. Φυσικά, με αυτές τις αποφάσεις η διαφορά πήγε στον πόντο. Και με τον δικαιολογημένο εκνευρισμό της ομάδας μας, στη συνέχεια, το παιχνίδι γύρισε.

Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι δεν υπήρχε κανένας εκνευρισμός με την αντίπαλη ομάδα, με την οποία ουδέποτε έχουμε φιλονικήσει σε προγενέστερους αγώνες, και για της οποίας τα μέλη και τον προπονητή τρέφουμε αισθήματα σεβασμού. Μάλιστα, με ορισμένους παίκτες του ΑΙΑΝΤΑ μας δένει φιλία αρκετών χρόνων.

Με κάθε σεβασμό στο θεσμό και στο έργο των διαιτητών, αλλά και με την πεποίθηση ότι οι διαιτητές δεν έχουν το αλάθητο λόγω ενός σχετικού αξιώματος που τους δόθηκε, αποφασίσαμε να διατυπώσουμε γραπτώς και ελεύθερα την άποψή μας για τα παραπάνω περιστατικά, τα οποία πιστεύουμε πως προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη του συλλόγου μας.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Ο Προπονητής Παν,Χουλιαράς’

Σχετικά άρθρα

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Στη Θήβα στις 28 Απριλίου το 5ο All Star Game της ΕΣΚΑΣΕ!

pannikolaou