B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

Πλάνο σωτηρίας για το μπάσκετ της Χαλκίδας!

Μετά από μια σχεδόν δεκαετία που το μπάσκετ της Χαλκίδας έχει μπει στη…ναφθαλίνη, για πρώτη φορά γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια για να βγει και πάλι στο προσκήνιο!

Συγκεκριμένα, για τις 7 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση όλων των ομάδων μπάσκετ της Χαλκίδας σε αίθουσα στο ξενοδοχείο ‘Λούσυ’ όπου το ζητούμενο θα είναι να μπει μπροστά ως πυλώνας μια από τις 12 ομάδες της πόλης με τη διευρυμένη της έννοια (Χαλκίδα, Αρτάκη, Βασιλικό, Δροσιά, Αυλίδα) και η οποία θα τροφοδοτείται από όλες τις υπόλοιπες με τους καλύτερους-ταλαντούχους παίκτες, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης, διάκρισης αλλά και συμμετοχής Χαλκιδέων παικτών σε μια ομάδα που θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει.

Το πλάνο, το οποίο ήδη έχει δοθεί προς μελέτη σε όλα τα σωματεία του Δήμου Χαλκίδας, ώστε να έρθουν με τις δικές τους προτάσεις στη συνάντηση, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

*Την επιλογή μιας εκ των ομάδων της πόλης η οποία θα αντιπροσωπεύει τη συνεργασία, στην οποία και θα δοθεί το βάρος από την κατηγορίες παίδων-εφήβων, ανδρών και ενδεχομένως Γυναικών.

*Όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη συνεργασία, θα αντιπροσωπεύονται με ένα μέλος τους στο Δ.Σ. της νέας ομάδας στην οποία θα προκύψει νέο Δ.Σ.

*Το κάθε σωματείο ξεχωριστά, θα εξακολουθήσει να διατηρεί τα τμήματα υποδομών και ακαδημιών του, συμμετέχοντας κανονικά στα πρωταθλήματα της Ένωσης.

*Οι αθλητές που θα παίρνουν μεταγραφή στο σωματείο που θα επιλεγεί για να κάνει το βήμα προς τα εμπρός, θα δίνονται με υποσχετική ώστε οι ομάδες να μην χάνουν τα δικαιώματά τους σε περίπτωση που κάποιος αθλητής αργότερα μπορέσει να μεταγραφεί σε ομάδα ανώτερης Εθνικής κατηγορίας.

*Η στελέχωση της ομάδας εκτός από αθλητές που υπάγονται στο Δήμο Χαλκίδας, θα αφορά αντίστοιχα και τα υπόλοιπα σκέλη του. Δηλαδή, προπονητές, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, γιατροί, θα είναι όλοι μέλη του Δήμου Χαλκίδας.

*Σκοπός της κίνησης, είναι να δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες με Χαλκιδέους παίκτες, προπονητές κλπ, αλλά παράλληλα και η δημιουργία μιας αντίστοιχης πολύ καλής εφηβικής και παιδικής ομάδας που θα μπορούν να φτάνουν ενδεχομένως μέχρι και τις τελικές φάσεις Πανελλήνιων πρωταθλημάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για το Εκπαιδευτικό τους μέλλον και την μπασκετική τους καριέρα.

*Θα τεθεί πλάνο πενταετίας ώστε να φανεί αυτή η ομάδα με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ως ποια Εθνική κατηγορία θα μπορέσει να φτάσει.

*Εκτός από το Δ.Σ. θα υπάρξει και μια επιτροπή μπάσκετ αποτελούμενη από μέλη των ομάδων (παράγοντες-προπονητές) αλλά και από νέους ανθρώπους (επιχειρηματίες, βετεράνους αθλητές) που θα θελήσουν να ασχοληθούν με το νέο εγχείρημα χωρίς να έχουν σχέση με τις συγκεκριμένες ομάδες.

*Τα οικονομικά όλων των συνεργαζόμενων σωματείων θα λειτουργούν ξεχωριστά, χωρίς κανείς να μπορεί να επεμβαίνει στη διοίκηση του άλλου σωματείου.

*Το πλάνο θα πρέπει να πάρει σάρκα και οστά από τον Μάϊο, όταν και από την κατάταξη και την κατηγορία του κάθε σωματείου θα πρέπει να αποφασιστεί ποια θα είναι η ομάδα που θα μπει μπροστά.

*Στόχος είναι στο άμεσο μέλλον να δημιουργηθούν γραφεία της νέας ομάδας ώστε να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο το τμήμα marketing του συλλόγου, ενώ στα μελλοντικά σχέδια είναι η αγορά πούλμαν για τις δωρεάν μεταφορές όλων των ομάδων αλλά και η απόκτηση ιδιόκτητου γυμναστηρίου μπάσκετ με κάποιες πρώτες κινήσεις που έχουν γίνει στην περιοχή Πει Δοκού.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως η πρωτοβουλία για το όλο εγχείρημα ανήκει στους Τάσο Κολτσιδόπουλο και Γιώργο Βελισσαράκο, σε μια κίνηση που δείχνει να έχει τις σωστές βάσεις καθώς προϋποθέτει μαζική συμμετοχή και κυριαρχία βέβαια του ‘εμείς’ πάνω από το ‘εγώ’ ώστε να δοθεί μια ανάσα ζωής για το μπάσκετ της Χαλκίδας που εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται σε λήθαργο.

Σχετικά άρθρα

Συγχαρητήρια Α.Ε. Καρύστου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας

pannikolaou

Σχολικοί: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

pannikolaou

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou