B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

ΧΑΛΚΙΔΑ-ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Πρώτο δείγμα θετικό!

Το πρώτο βήμα για την επόμενη μέρα του μπάσκετ της Χαλκίδας  έγινε σήμερα και ήταν θετικό από πολλές απόψεις.

Από πλευράς συμμετοχής, καθώς το παρών έδωσαν εκπρόσωποι και των 13 ομάδων του διευρυμένου Δήμου Χαλκιδέων, με θετική σκέψη για το νέο εγχείρημα, με προτάσεις αλλά και πολλές επισημάνσεις.

Από πλευράς παρουσίας φίλων του μπάσκετ, που βλέπουν με θετικό μάτι τα νέα δεδομένα, προεξάρχοντος του πρώην παράγοντα Γιώργου Καρλή, αλλά και γονέων αθλητών.

Βέβαια, για να προχωρήσει η όλη διαδικασία και να δημιουργηθεί ένας νέος ζωντανός οργανισμός με μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στα τμήματα υποδομής αλλά και στις Εθνικές κατηγορίες, απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και μια νέα συνάντηση με πιο συγκεκριμένα δεδομένα που θα γίνει όπως συμφωνήθηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αρνητική στάση, κράτησε μόνο το ΧΒΑ δια της προέδρου του Κατερίνας Σπύρου, ενώ αρνητικά σχολιάστηκε από τα περισσότερα σωματεία η απουσία από τη συνάντηση του Δήμου Χαλκίδας, που σύμφωνα με τους διοργανωτές είχε προσκληθεί επισήμως.

Αρχικά, έγινε η τοποθέτηση των διοργανωτών Τάσου Κολτσιδόπουλου και Γιώργου Βελισσαράκου, για να ακολουθήσει η παρουσίαση του πλάνου και ο λόγος να δοθεί στη συνέχεια στους εκπροσώπους των σωματείων αλλά και στους συμμετέχοντες.

Γ.Καρλής :’Αποτελεί απαίτηση να προχωρήσετε’

Αμέσως  μετά, το λόγο πήρε ο παλιός παράγοντας της Χαλκιδας Γιώργος Καρλής που συγκινημένος τόνισε: ‘ Είναι καλό το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με το μπάσκετ αλλά λυπηρό που έχουμε τόσες πολλές ομάδες. Την σημερινή πρόταση να την επεξεργαστείτε και να προχωρήσετε. Ασχολούμαι με το μπάσκετ από το 1953 έχω φτάσει τα 74 και είμαι εδώ γιατί αγαπάω το μπάσκετ της πόλης μου. Αποτελεί απαίτηση για το καλό του μπάσκετ της Χαλκίδας να γίνει πράξη αυτό που σήμερα εσείς κουβεντιάζετε. Το όραμά μου από παλιά ήταν να υπάρξει ένας σύλλογος δυνατός χωρίς τμήμα ποδοσφαίρου. Η Χαλκίδα είναι σήμερα μια πόλη του μπετού, του νεοπλουτισμού και της χαρτοπαιξίας, μπορούμε να την κάνουμε και πάλι πόλη του μπάσκετ. Να φτιαχτεί μια ομάδα για να πάει μπροστά και να ακολουθούν και οι υπόλοιπες ομάδες από τους υπόλοιπους συλλόγους σε μικρότερες κατηγορίες’.

Ν.Μπέλλος: ‘Όλοι μαζί να βγάλουμε μια κοινή συνισταμένη’

‘ Με ενδιαφέρει αυτή η πρόταση. Αν κάτσουμε όλοι κάτω μπορούμε να βγάλουμε μια κοινή συνισταμένη και αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα, ποιοι θα είναι αυτοί που θέλουν να κάτσουν και να συζητήσουν. Αν θέλουμε να κάτσουμε να συζητήσουμε σίγουρα μπορούμε να βρούμε και τη λύση. Στις ακαδημίες υπάρχουν καλές και κακές χρονιές για όλες τις ομάδες. Οπότε αν μαζευτούν όλα τα παιδιά σε μια ομάδα θα έχουμε διαχρονικά την καλύτερη ομάδα. Η ομάδα που θα επιλεχθεί πρέπει να είναι μέσα από αυτές που θα συμμετέχουν στο εγχείρημα’.

Γ.Γραμματικόγιαννης: ‘Να βάλουμε τις αρχές της συνεργασίας’

’Είναι θετικό για αρχή που μπορέσαμε σήμερα να μαζευτούμε σε ένα χώρο όλοι μαζί. Η ΑΓΕΧ δεν είναι ιδιοκτησιακό καθεστώς κανενός. Όποιος θέλει να προσφέρει μπορεί να έρθει και να προσφέρει από πρόεδρος μέχρι φροντιστής. Να βάλουμε σήμερα τις αρχές αυτής της συνεργασίας’.

 

Απόλλων Χαλκίδας: ‘Χαιρετίζουμε την προσπάθεια’

(Ο Απόλλωνας Χαλκίδας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων, στέλνοντας έγγραφη δήλωσή του)

‘Χαιρετίζουμε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμφωνοι σε κάθε απόφαση που θα έχει την καθολική υποστήριξη των συλλόγων. Στόχος και σκοπός μας είναι το μπάσκετ της Χαλκίδας να κάνει ένα βήμα μπροστά’.

Ν.Σάλιαρης: ‘Το πλάνο έχει θετικά στοιχεία’

‘Πολύ σημαντικό ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ να μιλήσουμε για το μπάσκετ. Χαίρομαι και είμαι συγκινημένος επίσης που είναι εδώ μαζί μας ο Γιώργος Καρλής. Τον πλάνο έχει πολλά θετικά στοιχεία και αν βρούμε κάποιες λύσεις μπορεί να υπάρξει και εφαρμογή.

Αγωνιστικά, υπάρχει πρόβλημα με τις ώρες στα γήπεδα. Είναι αρνητικό που δεν είναι σήμερα εδώ κάποιος εκπρόσωπος από το Δήμο. Θα χρειαστούμε 40 ώρες για τη νέα ομάδα την ώρα που τσακωνόμαστε για 1-2 ώρες.

Ανταγωνιστικά, θα πρέπει να φεύγουμε εκτός Εύβοιας για να διατηρήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα.

Οικονομικά, θα περίμενα σήμερα να δω κάποιους ανθρώπους εδώ που θα μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι. Αν μιλάμε για Γ’ Εθνική έχουμε αναλογιστεί για το ποσό; Το μίνιμουμ για το αντρικό μπορεί να φτάνει και τις 70,000 ευρώ.

Οι λόγοι που δημιουργήθηκαν πολλές ομάδες είναι γιατί υπήρξαν διαφορές φιλοσοφίας. Είμαστε διατεθιμένοι να βάλουμε το εγώ μας κάτω από το εμείς;

Θα έκανα τα πάντα για να ξαναέβλεπα την ΑΓΕΧ δυνατή και θα ήθελα να γίνω αρωγός σε αυτή την προσπάθεια’.

Ντίνος Κρόκος: ‘Θετικό το πλάνο για τις υποδομές’

 ‘Σε θέματα υποδομής μας αρέσει το πλάνο, κάτι αντίστοιχο προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς στην ομάδα μας. Αν υπάρξουν άνθρωποι εμπιστοσύνης που μπορούν να τρέξουν αυτή την προσπάθεια, ναι να είμαστε αρωγοί αυτής της κίνησης. Να είμαστε όμως πιο συγκεκριμένοι, να δούμε πως θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και τα σωματεία μας γιατί κανένας μας δεν θέλει να χάσει την ομάδα του’.

 

Κατερίνα Σπύρου: ‘Ανέφικτο το σχέδιο’

‘Θεωρώ ότι είναι παρά πολύ ωραίο αλλά είναι ανέφικτο. Έχουν έρθει όλοι εδώ για να παραθέσουν το ευχολόγιο τους. Υπάρχουν ανάμεσά μας παράγοντες που δεν δίνουν δελτίο παιδιού ούτε με ταχυδρομικό περιστέρι. Πως λοιπόν μπορούμε να συνεργαστούμε; Ξεκινάμε σε λάθος βάση. Γιατί τόσα χρόνια δεν βοήθησαν ομάδες που πρωταγωνιστούσαν; Γιατί να δώσω εγώ δικά μου παιδιά που έχω φτύσει αίμα; Εγώ δεν πρόκειται να αποδυναμώσω τις δικές μου ομάδες. Εγώ έφτιαξα τη δική μου ομάδα όταν ο Μπρατσιάκος στη Χαλκίδα είχε γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος’.

Αντώνης Δάγκουλας: ‘Είμαι θετικός στην ιδέα’

‘Είναι πολύ σημαντικό που μαζευτήκαμε όλοι εδώ. Είναι πολύ σημαντικό που είναι εδώ ο Γ.Βελισσαράκος. Είμαι δυσαρεστημένος που δεν είναι εδώ κάποιος από το Δήμο και ιδίως ο Γκούνης που είναι μπασκετάνθρωπος, αλλά και από τη κ.Ζλακώνη που πρωταγωνιστεί σε πολιτιστικό επίπεδο. Όταν θα τελειώσει η κουβέντα πιστεύω πως στο τέλος θα πούμε το ναι. Είναι θετικό που έχουμε τόσες πολλές ομάδες να συνεργαστούμε να βγάλουμε κάτι πολύ καλό. Να δούμε το κομμάτι του ανταγωνισμού στις ακαδημίες, εκεί πρέπει να βρεθεί μια λύση. Είμαι θετικός στην ιδέα. Πρέπει να είναι κάποιος επικεφαλής που θα τον εμπιστευόμαστε όλοι μας’.

Ελένη Μιτζιφίρη: Να οργανώσουμε το παρακάτω βήμα με προσοχή’

 

‘Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Είμαι θετική για την κίνηση που γίνεται. Μην μας εκπλήσσει γιατί δεν είναι εδώ ο ΔΟΑΠΠΕΧ, κάποιοι από εδώ άλλωστε θα εξακολουθήσουν να γλύφουν την Ζλακώνη για τα δικαιώματα μας, δηλαδή καλές εγκαταστάσεις και ώρες στα γήπεδα. Και η Σπύρου που διαφώνησε έχει τα δίκια της. Θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και το τοπικιστικό στοιχείο. Πρέπει να γίνει δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι. Τα 3/4 του πλάνου εμείς ήδη τα δουλεύουμε. Εύχομαι να ανακάμψει ο επιχειρηματικός κόσμος και να βοηθήσει. Πρέπει να δώσουμε τα κίνητρα και να τα βάλουμε στο γήπεδο. Πάμε να οργανώσουμε το παρακάτω βήμα με προσοχή’.

Γ.Πανούσης: ‘Θα χρειαστεί οικονομική υποστήριξη’

‘Ένα αγωνιστικό τμήμα που θέλουμε να δουλεύει σωστά για να προσπαθήσει να πάει στο Πανελλήνιο, πρέπει να έχει ένα προπονητή που να επιλέξει τα παιδιά που θέλει να δουλέψει, όχι απαραίτητα με κριτήριο τα καλύτερα, αλλά το ποια μπορούν να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

Δεύτερον, να υπάρξει οικονομική υποστήριξη. Θα χρειαστεί μια φορά την εβδομάδα φιλικό στην Αθήνα, μόνο 1200 ευρώ θα κοστίζουν τα πούλμαν το μήνα. Έπειτα, πως θα βρεθούν 30 ώρες στο γήπεδο, τη στιγμή που δεν έχουμε ώρες για τις ομάδες μας. Θα υπάρξουν έξοδα και για γυμναστήρια, για διατροφή, θα χρειαστούν περίπου 45000 ευρώ συνολικά  για τις υποδομές που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό. Αναφέρω κάποιους  προβληματισμούς που πρέπει να τους έχετε υπ όψιν σας εφόσον προχωρήσει το πλάνο’.

Γιώργος Κόντος: Σημαντικό να υπάρξει μια δυνατή ομάδα’

‘ Σημαντικό για το Δήμο να υπάρχει μια ομάδα δυνατή. Θα τη στηρίξουμε και εμείς όσο μπορούμε. Έχουμε και εμείς κάποιους προβληματισμούς, είμαστε νέος σύλλογος και θα στηρίξουμε την κίνηση που απαιτεί καλή οργάνωση και άτομα που θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ομάδων. Χωρίς τη στήριξη της Δημοτικής αρχής δεν μπορεί να γίνει κάτι’.

Πάνος Αφράτης: ‘Να λυθούν τα προβλήματα’

‘Υπάρχουν αρκετά προβλήματα που πρέπει να λυθούν για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο της παρουσίασης. Εδώ είμαστε για να το δούμε στο μέλλον και να καλύψουμε κάποια κενά που μπορούν να καλυφθούν. Θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά να δούμε τις προϋποθέσεις’.

 

 

Τάκης Μανωλόπουλος: ‘Υπάρχουν θετικά στοιχεία’

‘Υπάρχουν θετικά στοιχεία αρκεί να δημιουργηθούν κάποιες δικλίδες ασφαλείς για το μέλλον. Τέτοιες κινήσεις για να έχουν αποτέλεσμα χρειάζονται οργάνωση και προγραμματισμό’.

 

 

Δημ.Στεφανίδης: ‘Να γίνει κάτι καλό με διάρκεια’

Λέμε ναι, δεν το βλέπω ανέφικτο, σίγουρα 

όμως θα πάρει χρόνο. Όλες αυτές οι ιδέες που ακούστηκαν σήμερα είναι μια μαγιά. Ας στείλουμε όλοι μας σε εσάς τις προτάσεις μας για να γίνει κάτι καλό και να έχει διάρκεια. Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που θα το τρέξουμε όλοι μας’.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν όσοι από τους παρευρισκόμενους ήθελαν να μιλήσουν και να να αναφερθούν στο εγχείρημα.

 

Η κ. Ζεμπίλη, ως γονέας αθλητή του ΧΒΑ τόνισε: ‘Ως γονέας το θεωρώ ανέφικτο. Άτομα που αγαπούν το μπάσκετ ας βοηθήσουν τις ομάδες που πρωταγωνιστούν. Ας αφήνουν τα παιδιά να παίζουν εκεί που εκείνα επιλέγουν’.

 

 

 Ο επιχειρηματίας και παλιός παίκτης Κώστας Σεπετής τόνισε: ’Ήρθα σήμερα εδώ από αγάπη για το μπάσκετ. Το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνω εγώ, είναι οτι πρέπει πρώτα να λυθεί το γηπεδικό. Ας πάρουμε μια απόφαση να γίνει ένα γήπεδο που θα λύσει το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος.

Να διασφαλιστεί το οικονομικό, να βρεθούν 5 άνθρωποι ώστε να υπάρχει ένα πλάνο πενταετίας.

Περίμενα να δω στη σημερινή συνάντηση και στεναχωρήθηκα που δεν είναι εδώ τον Μπρατσιάκο. Είναι φοβερό να μην είναι εδώ αυτός ο άνθρωπος’. Δεν έχουμε πολλούς ανθρώπους σε αυτό το επίπεδο που μπορούν να προσφέρουν’.

 

Ο διαιτητής αλλά και γονέας αθλητή Γιώργος Τσάλλας επισήμανε: ‘Θέλω να κάνω προσωπική τοποθέτηση δεν έχει σχέση με το γεγονός πως είμαι διαιτητής. Έχω άποψη και θέλω να την εκφράσω. Είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημα, θεωρώ πως πρέπει να γίνουν κάποιες υποομάδες. Όταν στην Αρτάκη και στην Αυλίδα δεν υπήρξε συνεννόηση και έγιναν 2 και τρεις ομάδες δεν βλέπω πως μπορεί να γίνει κάτι με 13 ομάδες. Ας ξεκινήσουμε από πιο χαμηλά. Να υπάρξει μια ομάδα στην Αρτάκη , στην Αυλίδα μια ομάδα από τον βαθύ πυρήνα τις Χαλκίδας που έχουν ισχυρές ακαδημίες, ΧΒΑ, Απόλλωνας Χαλκίδας,  Παναγίτσα. Ας ξεκινήσουν αυτές οι ομάδες από τις  ακαδημίες τους. Φέτος χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία υπήρχαν παίκτες που θα μπορούσαν να πήγαιναν σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα και να έβγαινε 4οι. Δεν γίνεται όμως γιατί όλοι κοιτάνε το συμφέρον τους. Αν δεν ρίξετε όλοι σας τους εγωισμούς δεν μπορεί να γίνει κάτι. Συμφωνία θα υπάρξει όχι σε μια από τις υπάρχουσες ομάδες αλλά με ένα καινούργιο σύλλογο και ξεκίνημα από το μηδέν’.

 

 Την εκδήλωση έκλεισε με μια σύντομη αναφορά ο εκ των διοργανωτών Τάσος Κολτσιδόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων:

 ‘Το σχέδιο είναι καθαρά υποκειμενικό και μπορεί να δεχθεί από  συναίνεση, μέχρι στοχοποίηση και απόρριψη. Ότι έκανα δεν έγινε για προσωπικούς λόγους, θέλω  να είμαι ο συνδετικός κρίκος και όταν προχωρήσουμε όλοι μαζί, θα κάνω ένα βήμα πίσω γιατί πολύ απλά δεν έχω βλέψεις για θώκους. Να επικοινωνήσουμε στο άμεσο μέλλον και στην επόμενη συνάντηση να μεταφέρουμε τις όποιες απόψεις. Ας το παρακολουθήσουμε το πλάνο ακόμα και μέχρι να διαφωνήσουμε, αν διαφωνήσουμε τελικά. Στη χειρότερη περίπτωση, θα έχει γίνει μια προσπάθεια’.

 

Σχετικά άρθρα

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας! (video & pics)

pannikolaou

Σχολικοί final-4: Νίκη και 3η θέση στην Ελλάδα! Λύκειο Βεργίνα Λάρνακας-2ο ΓΕΛ Χαλκίδας 72-88

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29 Απριλίου)

pannikolaou