Α ΕΣΚΑΣΕ

Ν.Σάλιαρης: ‘Υπερήφανος για την ομάδα μου’

Ο Νάσος Σάλιαρης τόνισε πως το ματς της ομάδας του με τον Γ.Σ.Ιτέας ήταν από τα συναρπαστικότερα του φετινού πρωταθλήματος, αναφέρθηκε στην άμυνα zone-press που τους έδωσε μεγάλη διαφορά στο σκορ αλλά και στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, ενώ θέλησε να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες του που όπως είπε χαρακτηριστικά, τον έχουν κάνει περήφανο με τη φετινή τους απόδοση.

‘Θεωρώ πως ήταν ένα από τα συναρπαστικότερα παιχνίδια της κατηγορίας, ανάμεσα σε 2 ομάδες που έχουν αρκετά κοινά στοιχεία στο παιχνίδι τους, που τους αρέσει να τρέχουν και να πιέζουν σε όλο το γήπεδο. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινήσαμε αρκετά καλά στην επίθεση, με σωστές επιλογές και μεγάλη ευστοχία, όμως αυτό δε συνοδεύτηκε από την ανάλογη συγκέντρωση και την απαιτούμενη ενέργεια στην άμυνα, χάνοντας πολλές καταστάσεις ένας εναντίον ενός αλλά και πολλά αμυντικά ριμπάουντ, κάτι που φαίνεται και στο μεγάλο σκορ του 1ου ημιχρόνου (44-42). Στο 2ο ημίχρονο επιλέξαμε να αλλάξουμε την τακτική μας στην άμυνα και να πιέσουμε σε όλο το γήπεδο, χρησιμοποιώντας μια άμυνα zone press, οδηγώντας τον αντίπαλο σε πολλά λάθη και να ξεφύγουμε ακόμη και με 18 πόντους στο σκορ. Όμως εκεί 8 λεπτά πριν τη λήξη της 4ης περιόδου, με τη λάθος ενέργεια του αθλητή μας Γιάννη Τσιώλη και την αποβολή του από των αγώνα, ώντας μέχρι εκείνη την ώρα ο κορυφαίος του γηπέδου, μας άλλαξε την ισορροπία σε άμυνα και επίθεση και σε συνδυασμό με τα μεγάλα σουτ της αντίπαλης ομάδας και την αντίδραση που έβγαλε, η διαφορά ροκανίστηκε πολύ γρήγορα και το παιχνίδι οδηγήθηκε στον πόντο. Στην τελευταία άμυνα της ομάδας μας, ενώ προηγούμασταν με 3 πόντους, αποφασίσαμε να ρισκάρουμε το τρίποντο και να μην κάνουμε φάουλ, σκεφτόμενοι ότι θέλαμε τη διαφορά πάνω από 1 πόντο για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας για την τέταρτη θέση. Δυστυχώς όμως αυτό μας κόστισε με εύστοχο τρίποντο που δεχθήκαμε και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Στο έξτρα 5λεπτο, το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο και θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Η ομάδα που θα ήταν πιο τυχερή και θα έβαζε το μεγάλο σουτ θα κέρδιζε το παιχνίδι. Στην εκπνοή της παράτασης, ένα μεγάλο σουτ από τον Παναγιώτη Σπύρου μας έδωσε μια δίκαιη νίκη. Μια νίκη που θεωρώ ότι μας τη χρώσταγε η τύχη από το παιχνίδι του 1ου γύρου που το χάσαμε στις λεπτομέρειες στην τρίτη παράταση. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη τους και στους φιλάθλους της ομάδας, που μας στήριζαν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.
Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την ομάδα, που ξεκίνησε με στόχο να μείνει στην κατηγορία και τώρα βρίσκεται να διεκδικεί με τις πιθανότητες που της αναλογούν, την είσοδό της στην τετράδα του πρωταθλήματος. Επίσης να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Ιτέας και τον προπονητή της για την πορεία τους στο πρωτάθλημα και το πάθος που έδειξαν στο χθεσινό παιχνίδι’.

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Φινάλε της κανονικής διάρκειας! (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Αναβλήθηκε το Σύλλας-ΓΑΣ Άμφισσας λόγω απαγορευτικού απόπλου

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou