FEATURED Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Με απόλυτη επιτυχία η γιορτή του μπάσκετ στη Λαμία!

Το…μενού περιλάμβανε δύο σπουδαία φιλικά παιχνίδια μεταξύ του ΑΣ Φθιώτις και των Βετεράνων του Εσπέρου, αλλά και του Συνδέσμου Βετεράνων Ελλήνων με την αντρική ομάδα του Σοφογιάννη που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική, για να κλείσει μια εντυπωσιακή βραδιά με την παρουσίαση του βιβλίου ‘Είμαστε πια πρωταθλητές’ του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή στο κτίριο της Περιφέρειας.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων δεν έλειψαν οι βραβεύσεις, με κορυφαία στιγμή την απόσυρση της φανέλας του Μάνθου Σοφογιάννη!

ΑΣ Φθιώτις – Έσπερος Λαμίας 61-68

Στον πρώτο αγώνα ξύπνησαν όμορφες αναμνήσεις του παρελθόντος με τον ΑΣ Φθιώτις να αντιμετωπίζει τον Έσπερο με το τελικό σκορ στο 61-68.

Γ.Σοφογιάννης, Ευαγγελίου, Καραμπέτσας, Καλοπήτας, Μπλουχάρης εναντίον Μελισσάρη, Ρίζου, Ρήγα, Κουτκιά, Γιαννουζάκου σε ένα αγώνα από τα παλιά!

ΑΣ ΦΘΙΩΤΙΣ (Π. Κραββαρίτης): Καλοπήτας, Σοφογιάννης Γ., Μπλουχάρης, Ευαγγελίου Π., Μαρκόπουλος, Ευαγγελίου Αθ., Καραμπέτσας, Σοφογιάννης Μ., Αγγελόπουλος, Καρακικές, Ζάχος

ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ (Τσουκαλαδέλης-Κοτόπουλος): Ρήγας, Καρυώτης, Μπεσλεμές, Τσιάρας, Πιτσιλιώνης, Γιώτας, Ρίζος, Κουτκιάς, Μελισσάρης, Γιαννουζάκος.

Βραβεύσεις σε μπασκετανθρώπους

Πριν την έναρξη του δεύτερου φιλικού πραγματοποιήθηκε μια σειρά από βραβεύσεις σε… μπασκετανθρώπους. Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν οι Μανώλης Παιδιαδίτης, Γιώργος Κορτσαλός, Γιώργος Σακελλάρης, Παναγιώτης Κραββαρίτης, Χρήστος Τρικαλιάρης, Νικόλας Χαλιασός, Γεώργιος Μάκκας, Δημήτρης Μαμπλέκος, Ηλίας Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Φώτης Σερέτης.

 

Έσπερος Λαμίας – Σύλλογος Βετεράνων Ελλάδας 84-100

Ακολούθησε το σπουδαίο φιλικό της ανδρικής ομάδας του Εσπέρου με τον Σύλλογο Βετεράνων Ελλήνων. Νικητές αναδείχθηκαν οι φιλοξενούμενοι με 100-84, με τη φανέλα των οποίων αγωνίστηκαν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν πατήσει τα ελληνικά παρκέ. Στον πάγκο τους δε, ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Δύο λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού δε, αποσυρήθηκε και επίσημα η εμφάνιση του Μάνθου Σοφογιάννη, με το παιχνίδι να σταματάει, προκειμένου η φανέλα του να ανέβει στην οροφή του Χαλκιοπούλειου.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ (Γ. Σοφογιάννης): Μπερτσιμάς, Σέττος, Πάππος, Ρουμελιώτης, Σοφογιάννης Μ., Φούντας, Δαχρετζής, Κατράνας, Ζερντίτσκι, Παπαργυρόπουλος, Σκαρμούτσος

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Γ. Ιωαννίδης): Σπανός, Γιαννουζάκος, Κωνσταντινίδης, Πλιάκος, Λάππας, Παπαδάκης, Κακιούζης, Χρυσανθόπουλος, Παπανικολάου.

‘Είμαστε πια πρωταθλητές’

Η ημέρα ολοκληρώθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας, εκεί που ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, παρουσίασε το βιβλίο του ‘Είμαστε πια Πρωταθλητές’ -αναφερόμενο στον άθλο της Εθνικής μπάσκετ το 1987 με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, ενώ στο πάνελ μαζί με τον κ. Σκουντή βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος, ο τότε προπονητής της ‘επίσημης αγαπημένης’ Κώστας Πόλιτης, καθώς επίσης και ο προπονητής του Εσπέρου, Γιάννης Σοφογιάννης, μαζί με τον παλαίμαχο άσο Δημήτρη Παπανικολάου, αλλά και τον εκδότη Διονύση Βαλεριάνο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες από τη χθεσινή γιορτή του μπάσκετ στη Λαμία, αλλά και πλούσιο φωτορεπορτάζ, πατήστε εδώ.

 

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: LIVE SCORE (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Φινάλε της κανονικής διάρκειας! (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou