FEATURED ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πρωταθλητής μετά από δύο παρατάσεις (ΓΕΛ ΚΑΝΗΘΟΥ-ΓΕΛ ΑΡΤΑΚΗΣ 56-61)!

Το ΓΕΛ Αρτάκης είναι ο φετινός πρωταθλητής στο Σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ για τα Λύκεια του Νομού, καθώς μετά από ένα συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε μετά από δύο παρατάσεις (!), νίκησε το ΓΕΛ Κανήθου με 61-56!

Ένα μεγάλο ντέρμπι διαφήμιση του μπάσκετ, που το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η…ισοπαλία!

Στο μπάσκετ όμως ένας κερδίζει πάντα, με το ΓΕΛ Αρτάκης να είναι πιο τυχερό, πιο ψύχραιμο κατακτώντας τη νίκη και το πρωτάθλημα με 61-56 μετά από δύο παρατάσεις!

Ο τελικός έγινε μπροστά στους μαθητές των δύο σχολείων που δημιούργησαν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, αλλά και σε αρκετούς φίλους του μπάσκετ!

Το ΓΕΛ Αρτάκης που στην ουσία απαρτίζεται από παίκτες του Αλέξανδρου συν τον Μπρατσιάκο του ΧΒΑ, έφτασε τελικά στη νίκη στηριζόμενο σε έναν εντυπωσιακό Καζάνα στην αρχή ιδίως του αγώνα όταν και σημείωσε τους πρώτους 27 πόντους του σχολείου του (!), αλλά και στον Μπρατσιάκο που πέτυχε τους τελευταίους 6 πόντους της β’ παράτασης!

Από την άλλη πλευρά το ΓΕΛ Κανήθου παρότι έμεινε στην αρχή πίσω στο σκορ (7-19), δεν το έβαλε ποτέ κάτω και με 2 τρίποντα του Μάρκου πέρασε μπροστά με 36-33.

Ο Σπύρου με 27 πόντους ήταν ο καλύτερος των ηττημένων και αν δεν είχε τραυματιστεί ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική για το σχολείο του.

Στο τέλος της κανονικής διάρκειας ο Καζάνας με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 40-40 για να πάει το ματς στην πρώτη παράταση καθώς το Κανήθου δεν ολοκλήρωσε την τελευταία επίθεση που είχε στην κατοχή του.

Στην α’ παράταση ο Σπύρου με 7 πόντους έβαλε μπροστά το σχολείο του, αλλά το ΓΕΛ Αρτάκης με Μπρατσιάκο και Καζάνα ισοφάρισε σε 50-50. Στην εκπνοή μάλιστα της πρώτης παράτασης ο Μπλέτσας ευστόχησε σε τρίποντο αλλά δεν μέτρησε καθώς είχε λήξει οριακά ο χρόνος!

Στη β’ παράταση καθάρισε για το ΓΕΛ Αρτάκης ο Μπρατσιάκος, δίνοντας αρχικά το προβάδισμα στο σχολείο του με 53-57, για να απαντήσει με τρίποντο ο Ψυχογιός (56-57) και να γράψει με νέο τρίποντο ο Μπρατσιάκος το 56-60 διαμορφώνοντας στο τέλος με 1/2 βολές το τελικό 56-61!

Τον αγώνα σφύριξε μόνος του ο Δημ.Κλέπκος και αυτό ήταν μέγα λάθος των διοργανωτών. Δεν μπορείς να έχεις τον τελικό του πρωταθλήματος και να μην ορίζεις δύο διαιτητές.

Σε ένα μεγάλο ντέρμπι που πήγε σε δύο παρατάσεις, ο Κλέπκος ήταν άψογος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν αδύνατον να μην χάσει σφυρίγματα ιδίως από τα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας και μετά, όταν άρχισε να μετράει η κούραση των αθλητών και το ματς να γίνεται σκληρό με πολλές επαφές. Και ο τελευταίος που φταίει ασφαλώς για αυτό, είναι ο Κλέπκος που ήταν μόνος του και σφύριζε ότι προλάβαινε να δει…

Διαιτητές: Κλέπκος Δημ.

Σημειωτής: Αναστασίου Δ.

Χρονομέτρες: Καπεντζώνης Ανδρ.-Τριανταφύλλου Ο.

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 7-19, 18-23, 26-31, 40-40 (καν.διάρκεια), 50-50 (α’ παρατ.), 56-61 (β’ παρατ.-τελ.αποτελ.)

ΓΕΛ ΚΑΝΗΘΟΥ (Γκλιάτης): Ψυχογιός 3 (1), Μάρκου 2, Μπλέτσας 2, Γεωργακόπουλος 5, Μπρατσιώτης, Γιώτης 11, Ανδρεσάκης, Δήμας, Σπύρου 27 (2), Παπανδρέου, Μάρκου 6 (2), Αραπάκης.

ΓΕΛ ΑΡΤΑΚΗΣ (Τσαούσης): Τσιλινίκος 3 (1), Καζάνας 34 (5), Δάβρης 2, Παναγιωτίδης 2, Κακαβάς, Σοροβός 1, Μπρατσιάκος 17 (2), Αρβανίτης, Βρακάς 2, Βοσνιάδης, Σταύρου, Κατώλης.

*Σε λίγο σε νεότερη ανάρτηση photo από τον μεγάλο τελικό!

Σχετικά άρθρα

Β’ ΕΘΝΙΚΗ Playoffs: Ήττα καταστροφή! Εθνικός Λιβαδειάς-Νήαρ Ήστ 78-81

pannikolaou

A2 Elite League Play out: Ζωντανός για την παραμονή! Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας-Ψυχικό 71-70

pannikolaou

Σχολικοί Final-4: 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παύλος 81-98 Κέρδισαν το χειροκρότημα!

pannikolaou