FEATURED Α1

M.V.P. της 21ης αγωνιστικής ο Σμιθ της Κύμης!

Ο Λενζέλ Σμιθ της Κύμης αναδείχθηκε m.v.p. της 21ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1, με τον Αμερικάνο φόργουορντ να συγκεντρώνει 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης στον αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο τα Τρίκαλα!

Ο Σμιθ είχε 17 πόντους με 7/8 δίποντα, 3/3 ελ.βολές, μάζεψε 12 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ, ενώ είχε ακόμα 4 κλεψίματα και 6 λάθη σε 37′ συμμετοχής.

Ο Σμιθ αναδεικνύεται για πρώτη φορά φέτος mvp κάτι που άξιζε καθώς στα περισσότερα ματς της Κύμης έχει καταλυτικό ρόλο στο παιχνίδι της.

Ο Lenzelle Smith είναι 26 ετών, γεννημένος στις 3 Οκτωβρίου του 1991, έχει ύψος 1.94μ. και αγωνίζεται κυρίως ως small forward και ως shooting guard. Την περασμένη σεζόν έπαιξε στην Ουγγαρία με την Kormend, με την οποία συμμετείχε και στο Europe Cup, όπου είχε μάλιστα πολύ καλή παρουσία (12,8 πόντους και 6,5 ριμπάουντ κατά μ.ο.).

Άρχισε την καριέρα του στο Ohio State, από όπου αποφοίτησε το 2014 έχοντας στην senior σεζόν του 11 πόντους και 5 ριμπάουντ ανά αγώνα. Μετά την αποφοίτηση του έπαιξε για μία χρονιά στους Erie BayHawks στην D-League, ενώ την σεζόν 2015-16 ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και φόρεσε την φανέλα της ιταλικής Basket Barcellona και για λίγα παιχνίδια στο τέλος της σεζόν της επίσης ιταλικής Recanati. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, τελευταίος αγωνιστικός σταθμός του Lenzelle Smith πριν την Κύμη ήταν η ουγγρική Kormend.

Για την Κύμη πάντως, είναι η 3η φορά φέτος που παίκτης της παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου της αγωνιστικής.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα στην 20η αγωνιστική τον τίτλο πήρε ο Κάμερον Τζόουνς για την απόδοσή του στον αγώνα της Κύμης με τον Πανιώνιο, ενώ ο Τζόουνς μαζί με τον Μακ Φάντεν είχαν μοιραστεί τον τίτλο του mvp στον αγώνα της 7ης αγωνιστικής και πάλι με τον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη!

Σχετικά άρθρα

Β’ ΕΘΝΙΚΗ Playoffs: Ήττα καταστροφή! Εθνικός Λιβαδειάς-Νήαρ Ήστ 78-81

pannikolaou

A2 Elite League Play out: Ζωντανός για την παραμονή! Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας-Ψυχικό 71-70

pannikolaou

Σχολικοί Final-4: 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παύλος 81-98 Κέρδισαν το χειροκρότημα!

pannikolaou