Α1

Ένσταση του Προμηθέα στέλνει την Κύμη στην…6η θέση!

Ο Προμηθέας Πατρών με εξώδικο που έστειλε σήμερα στον ΕΣΑΚΕ επισημαίνει πως η 6η θέση του πρωταθλήματος ανήκει στην Κύμη και όχι στο Λαύριο βάσει των ειδικών όρων της προκήρυξης της Α1, κάνοντας λόγο για αλλοίωση πρωταθλήματος.

Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ. από τον ΕΣΑΚΕ για αύριο Τρίτη με θέμα συζήτησης την επικύρωση της βαθμολογίας. Μάλιστα υπάρχει ως σενάριο και η αναβολή της έναρξης των πλέι-οφ, τα οποία είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν μεθαύριο Τετάρτη!

Ο Προμηθέας με τη σημερινή του ένσταση εκτός των άλλων επιβεβαιώνει τα όσα σας είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ του eviabasket.gr από τις 12 Απριλίου (βλέπε εδώ) για το τι ισχύει σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με το Λαύριο καθώς στην προκήρυξη ως δεύτερο κριτήριο μετά την ισοβαθμία και τις ίδιες νίκες δύο ομάδων, ισχύει ο μεγαλύτερος αριθμός πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η Κύμη θα έπρεπε να είναι στην 6η θέση λόγω της νίκης της στο κλειστό της Χαλκίδας με 94-81 (το Λαύριο είχε νικήσει με 78-65 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος). Βάσει της προκήρυξης λοιπόν, οι 94 πόντοι της Κύμης έπρεπε να τις δώσουν την 6η θέση!

Από πλευράς ΕΣΑΚΕ υπάρχει ο ισχυρισμός ότι αυτή περίπτωση ισχύει μόνο για την τριπλή ισοβαθμία με το σίγουρο να είναι πως υπάρχει ασάφεια στην προκήρυξη που φέρνει τα πάνω-κάτω λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των playoffs.

Δείτε τι προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος:

Σε περίπτωση που 2 ή περισσότερες ομάδες έχουν το ίδιο αριθμό νικών-ηττών, το/α παιχνίδι/α μεταξύ αυτών των 2 ή περισσοτέρων ομάδων θα καθορίζει/ουν την κατάταξη.

Εάν οι 2 ή περισσότερες ομάδες έχουν το ίδιο αριθμό νικών-ηττών από τα παιχνίδια μεταξύ τους, περαιτέρω κριτήρια θα πρέπει να εφαρμόζονται με την ακόλουθη σειρά:

1)Μεγαλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια
2) Μεγαλύτερο αριθμό πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια
3) Μεγαλύτερη διαφορά πόντων σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας
4) Μεγαλύτερο αριθμό πόντων σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας

Αν κερδίσει την ένσταση ο Προμηθέας θα αλλάξουν αυτόματα και τα ζευγάρια των playoffs με την Κύμη σε αυτή την περίπτωση να αντιμετωπίζει τον Προμηθέα!

Σχετικά άρθρα

Η Μαρία Κάλφα κομισάριος στον αγώνα των playoffs Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου!

pannikolaou

Πάσχα στη Λιχάδα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα!

pannikolaou

Βαγγέλης Μυλωνάς: Ένας Χαλκιδέος προπονητής στη Βίλνιους Ρίτας!

pannikolaou