FEATURED Γ ΕΣΚΑΣΕ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

ΑΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Ομάδα-πρότυπο με στέρεες βάσεις!

Ένα από τα πλέον οργανωμένα σωματεία στο χώρο του μπάσκετ είναι αναμφίβολα ο Αίαντας Αλιβερίου, μια ομάδα με μόλις 4 χρόνια ζωής αλλά με πολλές δράσεις που θα τις ζήλευαν σύλλογοι δεκαετιών στο χώρο!

Μια ομάδα που μπήκε στον μπασκετικό χάρτη όχι απλά για να αποτελέσει μια ακόμα ομάδα στα μητρώα της Ομοσπονδίας, αλλά για να αποτελέσει πόλο έλξης για τα παιδιά του Δήμου Αλιβερίου και της ευρύτερης περιοχής.
Και τα έχει καταφέρει μια χαρά. Αυτή τη στιγμή ο Αίας αριθμεί στις ακαδημίες του 125 παιδιά, αγόρια και κορίτσια από το…Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο, με τμήματα Projuniors 5-6 ετών, Juniors έως 9 ετών, mini basket αγόρια και κορίτσια έως 12 ετών, παμπαίδες, παίδες, κορασίδες, έφηβους, με το πιο μικρό παιδί να είναι 5 ετών! Παιδιά που μέσα από το σύλλογο μαθαίνουν την έννοια της ομαδικότητας, της πειθαρχίας, που χαίρονται το παιχνίδι, που αντιλαμβάνονται ότι αθλητισμός δεν σημαίνει μόνο νίκη και ήττα αλλά έχει βαθύτερα νοήματα.
Αλλά και αγωνιστικά, η παρουσία του Αίαντα εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο με θετικό πρόσημο. Φέτος, για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία της ομάδας, δύο τμήματα, το παιδικό και το αντρικό που στην ουσία αποτελείται από παιδιά των ακαδημιών, πέρασαν στη β’ φάση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων της Ένωσης!
Η χθεσινή παρουσία μας στο κλειστό του Αλιβερίου, επιβεβαίωσε αυτά που είχαμε πληροφορηθεί. Σε ένα κλειστό που διατηρείται σε άριστη κατάσταση, μια ομάδα ανθρώπων, προπονητών και διοικούντων, φροντίζουν ώστε η προπόνηση των μικρών να γίνεται σε ιδανικές συνθήκες. Με ομοιόμορφη ένδυση για όλα τα μέλη της ομάδας, με χαμηλότερη μπασκέτα και με μπάλες διαφορετικού μεγέθους για τα μικρότερα τμήματα, με δύο γυμναστές που είναι διαρκώς δίπλα στα παιδιά προσέχοντας την οποιαδήποτε λεπτομέρεια, ο Αίας Αλιβερίου δείχνει πως το μέλλον του ανήκει!
Παρών στο γήπεδο μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της ομάδας Νεκτάριος Χαλδούπης που μίλησε για την πορεία του Αίαντα μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου: ‘Η αγάπη για το άθλημα ήταν ο κοινός παρονομαστής που μας ώθησε στη δημιουργία του Αίαντα πριν από 4 χρόνια. Μια παρέα φίλων, κάποιοι απ’ αυτούς παίκτες, κάποιοι άλλοι απλοί θεατές, όλοι μας όμως λάτρεις του μπάσκετ και μαζί με τον προπονητή μας που αποτέλεσε τον κεντρικό άξονα της προσπάθειας, φτιάξαμε αυτή την ομάδα. Από την αρχή υπήρξε ανταπόκριση του κόσμου, θυμάμαι μόνο και μόνο στην αρχική ιδέα είχαμε πολύ κόσμο μαζί μας που μας στήριξε, μας βοήθησε σε αυτό το εγχείρημα. Στόχος μας εξ’ αρχής, ήταν η πλαισίωση αυτής της ομάδας από νεαρά παιδιά που θα τα φέρναμε κοντά στον αθλητισμό. Γι’ αυτό άλλωστε ακόμα και στο αντρικό μας τμήμα, χρησιμοποιούμε και εκεί παιδιά από τα τμήματα υποδομής. 
Η δημιουργία του κλειστού γυμναστηρίου έδωσε έναυσμα στην περιοχή για να έρθουν ακόμα περισσότερα παιδιά κοντά στο μπάσκετ. Εμείς ως Αίαντας είχαμε 60-70 παιδιά και μετά τη δημιουργία του κλειστού έχουμε πλέον στα τμήματα υποδομής 125 αθλητές. 
Στόχος μας και σκοπός μας είναι να φέρουμε παιδιά κοντά στον αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ, παιδιά που θα μένουν ευχαριστημένα συμμετέχοντας σε ένα οργανωμένο σύλλογο, που δίνει και τις αντίστοιχες παροχές στους μικρούς αθλητές του’.
Από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του Αίαντα Αλιβερίου όμως είναι και ο κόουτς της ομάδας Λάμπρος Σαλταρίκος. Με αγάπη για το άθλημα, ξεκινάει την προπόνηση το μεσημέρι και…ξεχνάει πότε τελειώνει, βλέποντας με ικανοποίηση την όρεξη για μάθηση στο πρόσωπο των παιδιών. Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά:
Μια παρέα φίλων που αγαπούν το μπάσκετ, 4 χρόνια πριν ξεκίνησε μια προσπάθεια, να φέρει τα παιδιά του Αλιβερίου κοντά στο μπάσκετ και μέσα στο γήπεδο. Βάλαμε τις βάσεις για να φτιαχτεί ο Αίας Αλιβερίου, που στόχο του είχε αποκλειστικά και μόνο την ανάπτυξη του αθλήματος. Κάτω από δύσκολες συνθήκες στην αρχή, ανοιχτό γήπεδο – νέοι στο χώρο, δουλέψαμε ήσυχα και μεθοδικά. Η Διοίκηση με τα θέματα της οργάνωσης της ομάδας κι εγώ σαν προπονητής με την οργάνωση – προπόνηση των τμημάτων. Ήρθαν μαζί μας παιδιά που για πρώτη φορά ασχολούνταν με το μπάσκετ, ξεκινήσαμε από το μηδέν και βάλαμε ως στόχο για 5 χρόνια να δουλεύουμε για να έρθουν έπειτα τα αποτελέσματα. Δουλέψαμε όλοι πολύ. Και η Διοίκηση και τα παιδιά και εγώ. Και μέσα σε 3 χρόνια καταφέραμε να περάσουμε στη Δεύτερη Φάση του Πρωταθλήματος των Παίδων αλλά και με το Αντρικό Τμήμα να περάσουμε τη δεύτερη σεζόν λειτουργίας του, επίσης στη Δεύτερη Φάση, της Γ’ κατηγορίας. Ιδίως για την ομάδα του αντρικού που τη δημιουργήσαμε με μοναδικό σκοπό το να δώσουμε εμπειρίες στους έφηβους και τους παίδες, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος. Κι εδώ οφείλω ένα ευχαριστώ στους άντρες της ομάδας για την υπομονή, την επιμονή και την εμπιστοσύνη τους, αφού με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για το μπάσκετ άφηναν τις οικογένειες τους, τις δουλειές τους πολλές φορές, απλά για να βοηθήσουν τους μικρούς να μάθουν μπάσκετ. Βέβαια η καλή πορεία των τμημάτων αυτών μας δείχνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Η διάθεση υπάρχει, η θέληση επίσης, άρα συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά. Η απόλυτη εμπιστοσύνη της Διοίκησης και των γονέων των παιδιών, στο πρόσωπό μου, έφερε τα αποτελέσματα που σας ανέφερα και μου δείχνει το δρόμο για να συνεχίσουμε όλοι μαζί το πλάνο που θέσαμε από την αρχή’.

Σχετικά άρθρα

Πρωτάθλημα Παίδων: Βαθμολογίες & σκόρερς (5η αγωνιστική 16-18/10)

pannikolaou

ΠΑΙΔΩΝ Β’ ΟΜΙΛΟΣ: ΓΑΣ Ν. Αρτάκης-ΑΕΕΠ Χαλκίδας 39-72

pannikolaou

Waverpoll.com: Ποιος θα έχει πιο πολλές ασίστ στο τέλος της regular season της Euroleague?

pannikolaou