FEATURED Over play

ΓΕΛ Αρτάκης, η ομάδα μου, η ομάδα σου!

Οι μεγαλύτερες αθλητικές συγκινήσεις είναι τελικά στα σχολικά πρωταθλήματα! Για αυτούς που αγωνίζονται, αλλά και για εκείνους που τους παρακολουθούν και τους θαυμάζουν!

Θυμάμαι, την ένταση και το πάθος που ζούσαμε στα δικά μας παιδικά χρόνια τους αγώνες μπάσκετ για το σχολείο μας, τα φιλικά στις αυλές και στις αλάνες, τους αγώνες στο κατάμεστο ΚΕΤΕ, την αποθέωση την επομένη του αγώνα στην πρωϊνή προσευχή!

Και χθες, αλλά και συνολικά τις τελευταίες μέρες, παρακολουθώντας τη μαγική πορεία του ΓΕΛ Αρτάκης, μου ξανάρθαν στο μυαλό ένα-ένα, χρόνια δοξασμένα, που λέει και το λαϊκό άσμα!

Μόνο που αυτό που πέτυχε χθες το ΓΕΛ Αρτάκης είναι κάτι το ανεπανάληπτο, ξεπερνάει κατά πολύ τις προσδοκίες, τις βλέψεις και τους στόχους μιας ομάδας, αγγίζει τα όρια του άθλου, του μπασκετικού θαύματος, της νίκης του Δαυϊδ απέναντι στον Γολιάθ.

Αλλά εδώ μιλάμε για ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, μια ομάδα που όχι μόνο χθες αλλά από τη συνολική πορεία της έγινε η ομάδα μου, η ομάδα σου, η ομάδα μας!

Είμαι λοιπόν ΓΕΛ Αρτάκης για τους εξής λόγους:

-Για το ταλέντο του Καζάνα και το μπασκετικό δείκτη νοημοσύνης που σπάνια συναντάς σε αθλητή. Για την προσποίηση που κάνει στον αιφνιδιασμό όταν τον ακολουθούν δύο αντίπαλοι νομίζοντας πως έχουν σίγουρη την τάπα και εκείνος τους στέλνει για…χόρτα. Για τους 30 plus πόντους απέναντι σε ομάδες όπως η σχολή Φρυγανιώτη, που ξεπερνούν κατά πολύ την έννοια μιας σχολικής ομάδας.

-Για τον εκτελεστή Μπρατσιάκο, που μπορεί να ξεκινάει με 0/4, όλα στη μπροστινή στεφάνι, αλλά την κρίσιμη στιγμή φωνάζει παρών με 5 τρίποντα, το ένα πιο κρίσιμο από το άλλο, με κορυφαία στιγμή την ώρα της πρώτης προσπέρασης στο σκορ με 47-45!

-Για την ψυχή του Τσιλινίκου που ‘βίδωσε’ τα αντίπαλα γκαρντ, που γύρισε να παίξει με ένα πόδι για την πρόκριση, που κατέθεσε ψυχή στο παρκέ, που θα μπορούσε να βγάλει ακόμα ένα αγώνα μέχρι να τα καταφέρει.

-Για τον Κατώλη που είδε τον ουρανό με τ’ άστρα σε ένα φάουλ που δεν σφυρίχθηκε κιόλας (!) αλλά είχε το πάθος και την πίστη για την πρόκριση, για τον Παναγιωτίδη, τον Σοροβό και τον Βρακά που τα έδωσαν όλα!

-Για τον Δάβρη, που κοίταξε στα μάτια το αντίπαλο θηρίο των 215 εκατοστών, που απέδειξε πως δεν χρειάζεται να είσαι πολύ ψηλός για να κάνεις τη δουλειά σου.

-Για τον Κακαβά που έβαλε τα κλάματα από τη συγκίνηση στο τέλος, για τα υπόλοιπα παιδιά (ΒοσνιάδηςΣταύρουΑρβανίτηςΤσεσμετζής) που δεν έπαιξαν αλλά το χάρηκαν περισσότερο και από αυτούς που αγωνίστηκαν.

-Για τον Τσαούση που εκτός από μπάσκετ διδάσκει και ήθος, που είναι παιδαγωγός, που δεν αντιδρά όπως ο αντίπαλος κόουτς χθες προς τους διαιτητές αν και θα μπορούσε να το κάνει με όσα αλλοπρόσαλλα σφύριζε ο ρέφερι από τη Θεσσαλονίκη.

-Για τον Πανούση που έβγαλε αυτή τη φουρνιά παικτών όχι στην πολυτέλεια της Χαλκίδας, αλλά στην απόκεντρη Αρτάκη, με επιλογή μεταξύ λίγων παιδιών, αλλά με πολλή-πολλή δουλειά, που φέτος αποδίδει καρπούς σε κορυφαίο επίπεδο.

-Για τον διευθυντή του σχολείου, που έζησε με ένταση το χθεσινό ντέρμπι και σήμερα τους επιβράβευσε με ένα μεγαλοπρεπές ρεπό από τα μαθήματα. Αλλά ποιος να κοιμήθηκε άραγε χθες βράδυ…

-Για το πάθος και την αυταπάρνηση απέναντι σε μια ιδιωτική σχολή που μαζεύει παραδοσιακά τους καλύτερους παίκτες της Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί ως σύλλογος και όχι μόνο ως σχολείο, για μια ομάδα που μπορεί να χάνει με 5-18, που στην εξέδρα κυριαρχεί το ‘ως εδώ ήμασταν’ αλλά πάνω στο παρκέ κάποιοι πιστεύουν το αντίθετο, δικαιώνονται και αποθεώνονται!

Αυτή λοιπόν είναι η ομάδα μου, η ομάδα σου, η ομάδα μας…

Παναγιώτης Νικολάου

 

 

Σχετικά άρθρα

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (24-27/2)

pannikolaou

Κλήρωση παίδων: Β’ φάση α’ & β’ όμιλος

pannikolaou

ΕΦΗΒΩΝ Β’ ΦΑΣΗ: Αποτελέσματα & σκόρερς (18/2). Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους ”8”

pannikolaou