FEATURED Over play

ΓΕΛ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ: Η ώρα των μεγάλων πρωταγωνιστών!

Το ΓΕΛ Ν.Αρτάκης πέτυχε χθες μια μοναδική επιτυχία, ένα ανεπανάληπτο θρίαμβο που θα μείνει στην ιστορία τουλάχιστον του σχολικού αθλητισμού.

Για τις μεγάλες στιγμές του ΓΕΛ Αρτάκης, γράψαμε πολλά, προσπαθήσαμε να σας μεταφέρουμε τις κυριότερες στιγμές των προσπαθειών των παικτών του Γιάννη Τσαούση.

Σήμερα όμως, ήρθε η ώρα για να μιλήσουν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, οι παίκτες που έφεραν το σχολείο τους στην κορυφή!

Το ραντεβού κλείστηκε στην Αρτάκη και ήταν εκεί όλοι παρόντες πλην των Δάβρη και Βρακά.

Οι παίκτες, ο προπονητής-γυμναστής Γ.Τσαούσης, ο προπονητής Γ.Πανούσης που έχει τη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών στην ομάδα του Αλέξανδρου, ο Διευθυντής του σχολείου κ.Στεργίου.

Άπαντες, απόλυτα ικανοποιημένοι από την πορεία τους αλλά και απογοητευμένοι από την απρόσμενη εξέλιξη που τους υποχρεώνει σε ένα ακόμα αγώνα πριν το final-4, με την Κύπρο να έρχεται από το…παράθυρο.

Και να σκεφτεί κανείς, πως από μόνη της η συμμετοχή στην τελική τετράδα δίνει έξτρα πριμοδότηση μορίων, δίνει κίνητρο στα παιδιά να συνδυάζουν το σχολείο με τον (πρωτ)αθλητισμό. Αλλά για κάποιους φαίνεται πως τα δημόσια σχολεία απαρτίζονται από παιδιά ενός…κατώτερου Θεού!

Ας δούμε όμως, τι δήλωσαν στο eviabasket οι μεγάλοι πρωταγωνιστές!

Κώστας Στεργίου (Διευθυντής ΓΕΛ Ν.Αρτάκης): Συγχαρητήρια στα παιδιά. Έπαιξαν σαν λιοντάρια! Πέτυχαν μεγάλο κατόρθωμα, δεν είναι λίγο πράγμα να φτάσεις στους ‘4’, μια μικρή πόλη όπως η Αρτάκη που ενδεχομένως λόγω της ομάδας μας, κάποιοι στην Ελλάδα την ακούν για πρώτη φορά! Είχα πει από την αρχή και το πιστεύω ακόμα, πως θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Τα παιδιά μας γράφουν ιστορία. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για όσα έχουν πετύχει μέχρι τώρα, συγχαρητήρια στους γονείς τους γιατί έχουμε παιδιά που δεν είναι μόνο μαχητές, αλλά είναι και καλοί χαρακτήρες. Πολλά από τα παιδιά της ομάδας μας τα έχω 3 χρόνια στο σχολείο και έχω να πως πως είναι καταπληκτικά παιδιά, με ήθος, αξιοπρέπεια, συνδυάζοντας άψογα τη μάθηση με την άθληση. Συγχαρητήρια ασφαλώς και αξίζουν και στο γυμναστή μας, τον Γιάννη Τσαούση, για τον τρόπο που κοουτσάρισε φτάνοντας την ομάδας μέχρι εδώ. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και στους προπονητές των σωματείων των παιδιών, τους Γ.Πανούση και Β.Μπρατσιάκο, που τους γυμνάζουν σε καθημερινή βάση. Τους έζησα στο γήπεδο και τους δύο αυτές τις μέρες, είχαν το ίδιο άγχος, ένιωσαν το ίδιο καμάρι με εμάς για τα παιδιά μας’.

 

Γιάννης Τσαούσης (Γυμναστής ΓΕΛ Ν.Αρτάκης-προπονητής ομάδας):Είμαι πολύ χαρούμενος που προπονώ αυτά τα παιδιά. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Δεν είναι τυχαίο που έχουν φτάσει μέχρι εδώ, είναι όλοι τους με πολλές ώρες προπόνησης σε καθημερινή βάση. Αγαπάνε το άθλημα, συνδυάζουν το μπάσκετ με το σχολείο, κάτι που αποδεικνύει πως όταν θέλεις όλα συνδυάζονται. Εγώ σαν γυμναστής τους σχολείου κάνω μια διαχείριση των παιδιών και ένα διάβασμα του αγώνα. Το 99% των παικτών μας είναι μέλη του Αλέξανδρου Αρτάκης με προπονητή τον Γιάννη Πανούση, στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνει και έχουμε και τον Μπρατσιάκο που δουλεύει με τον πατέρα του, τον Βασίλη Μπρατσιάκο, όπου επίσης γίνεται πολύ καλή δουλειά. Πρέπει να είμαστε η πρώτη μικρή πόλη στην ιστορία των σχολικών πρωταθλημάτων που καταφέρνει μια τόσο μεγάλη επιτυχία. Αυτά τα παιδιά θα φτάσουν ψηλά τόσο στο μπάσκετ όσο και στη ζωή τους. Είναι μαχητές και είμαι σίγουρος πως έτσι θα συνεχίσουν και στη ζωή τους’.

 

Γιάννης Πανούσης (προπονητής Αλέξανδρου Αρτάκης): ‘Συγχαρητήρια στα παιδιά για την επιτυχία τους. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, τους το λέω εδώ και χρόνια πως με τη σκληρή δουλειά θα υπάρχει ανταμοιβή. Πάνω σε αυτή τη βάση και την αφοσίωση σε αυτό που κάνουν, έχτισαν πολύ δυνατούς χαρακτήρες, πιστεύοντας στο ακατόρθωτο, στο αδύνατο κάτι που έχουν αποδείξει με την πορεία τους τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν τυχαία η κατάκτηση του πρωταθλήματος Στερεάς Ελλάδας για πρώτη φορά από την Αρτάκη πριν από μερικούς μήνες. Δεν είναι τυχαία η τωρινή τους πορεία μαζί με τον κόουτς Γ.Τσαούση και τον Διευθυντή κ. Στεργίου που είναι διαρκώς δίπλα τους, φτιάχνοντας μια πολύ δυνατή ομάδα που κατάφερε να φτάσει βήμα-βήμα σε κάτι που για μένα είναι μεγαλύτερο και από ένα μπασκετικό θαύμα. Όσα χρόνια ασχολούμαι με το μπάσκετ, δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι σαν το χθεσινό. Θα κλείσω επαναλαμβάνοντας κάτι που είπε προηγουμένως ο Γ.Τσαούσης, πως αυτά τα παιδιά αποτελούν παράδειγμα για τις μικρές ηλικίες, πως μπορείς να συνδυάζεις την εντατική άσκηση, τον αθλητισμό με το διάβασμα και την επιτυχία στο σχολείο, αλλά και με τη σωστή διαπαιδαγώγηση. Είμαι πολύ υπερήφανος, που όλοι οι καθηγητές τους, μου λένε πως πάνω απ’ όλα είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, είμαι σίγουρος πως ότι κάνουν στη ζωή τους θα στεφθεί από επιτυχία’.

 

Χρήστος Μπρατσιάκος: ‘Δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα χθες, πετύχαμε μια μεγάλη νίκη με ανατροπή καθώς βρεθήκαμε να χάνουμε ακόμα και με 15 πόντους. Δεν το βάλαμε κάτω, παίξαμε πολύ καλή άμυνα, βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και πήραμε το ματς στην παράταση. Έχουμε δεθεί όλα τα παιδιά μεταξύ μας, αν ήμασταν σε ομάδα πρωταθλήματος θα είχαμε φτάσει φέτος πολύ ψηλά. Είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μου και ότι έχει πετύχει μέχρι τώρα. Χθες δεν ξεκίνησα καλά το ματς, αλλά με βοήθησε ο κόουτς Πανούσης που μου είπε να μην σκέφτομαι το προηγούμενο σουτ που έχω κάνει, ρίξε το επόμενο και θα μπει. Έτσι και έγινε’.

 

Σταμάτης Καζάνας: ‘Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη χθες, είμαι περήφανος για όλα τα παιδιά της ομάδας μας. Όσοι μπήκαν στο γήπεδο έδωσαν το 100% και αυτός ήταν ο λόγος που φτάσαμε σε μια τόσο μεγάλη επιτυχία. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμουν πολύ συγκεντρωμένος, αλλά αυτό άλλαξε στο β΄ημίχρονο και στην παράταση έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για να φτάσουμε στη νίκη’.

 

Δημήτρης Βοσνιάδης: ‘Έχουμε καταφέρει μια μεγάλη επιτυχία που θα την θυμάται για πάντα η πόλη μας. Όλοι προσπαθήσαμε και καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, που αποτελεί ευλογία και επιτυχία ατομικά και ομαδικά’.

 

Άγγελος Τσιλινίκος: ‘Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου, πετύχαμε ένα άθλο. Είμαστε ταυτόχρονα χαρούμενοι αλλά και απογοητευμένοι, καθώς θα χρειαστεί να πετύχουμε ένα ακόμα άθλο για να φτάσουμε στο final-4. Αυτή η αλλαγή στα πλάνα να ξέρετε πως δεν πτοεί το ηθικό μας, έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας, το έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα και θα φτάσουμε στην 4αδα. Έχουμε βάλει στόχο να φτάσουμε στον Πύργο Ηλείας και θα τα καταφέρουμε’.

 

Δημήτρης Αρβανίτης: ‘Είμαι υπερήφανος που έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, στις 5 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, κοιτάμε πλέον τον επόμενο αγώνα με στόχο να μπούμε στην τετράδα και νομίζω πως θα τα καταφέρουμε’.

 

Γιάννης Τσεσμετζής: ‘Να ευχαριστήσω την ομάδα που μας έχει στηρίξει, τους προπονητές μας καθώς και τον Διευθυντή του σχολείου μας που είναι πάντα δίπλα μας. Νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια για αυτή την ομάδα που έχει φτάσει μέχρι εδώ, είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να ζούμε τέτοιες εμπειρίες. Ελπίζω να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερες νίκες στη συνέχεια και να φτάσουμε στον Πύργο, ενώ ελπίζω στη ζωή μου να ζήσω ανάλογες εμπειρίες’.

 

Βασίλης Παναγιωτίδης: ‘Να δώσω και εγώ με τη σειρά μου πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για τη χθεσινή επιτυχία. Ήταν ένα πολύ δυνατό ματς που εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναζήσει. Η αλήθεια είναι πως μπήκαμε φοβισμένα στην αρχή, αλλά στο β’ ημίχρονο κάναμε την ανατροπή. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει από την κανονική διάρκεια, αλλά ένα λαθάκι στην άμυνα μας έστειλε στην παράταση. Εκεί, δείξαμε χαρακτήρα και καταφέραμε να κερδίσουμε ένα σπουδαίο αντίπαλο και να πανηγυρίσουμε για τη μεγάλη μας νίκη. Πάμε τώρα για το επόμενο παιχνίδι που είναι σαφώς πιο δύσκολο, αλλά και πάλι μπορούμε να τα καταφέρουμε’.

 

Στέφανος Κατώλης: ‘Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ΄όλα τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, στην αρχή όπως είπε και ο Παναγιωτίδης μπήκαμε φοβισμένοι και σκαλωμένοι, κάτι που είναι λογικό καθώς είχαμε και την κούραση του προηγούμενου αγώνα. Στο β’ ημίχρονο δώσαμε το 100% και καταφέραμε στη δ’ περίοδο να περάσουμε μπροστά στο σκορ. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία και κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι την ομάδα μου για αυτή τη μεγάλη επιτυχία’.

 

Γιώργος Κακαβάς: ‘Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και τον Διευθυντή του σχολείου μας. Όσο για το παιχνίδι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, στην αρχή μπήκαμε φοβισμένοι και βρεθήκαμε πίσω με 15 πόντους, αλλά προσωπικά το περίμενα πως αν πλησιάζαμε στο σκορ θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Έτσι και έγινε και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε στις 5 καλύτερες ομάδες’.

 

Πέτρος Σοροβός: ‘Παίξαμε πάρα πολύ καλά, έχουμε στην ομάδα μας κάποια παιδιά που ξεχωρίζουν και μας βοηθάνε ιδιαίτερα. Παρά τη μεγάλη διαφορά που χάναμε καταφέραμε να το γυρίσουμε, το έχουμε κάνει εξάλλου πολλές φορές μέσα στη χρονιά. Πιστεύαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πως μπορούμε να πάρουμε τη νίκη και τελικά τα καταφέραμε’.

 

Βαγγέλης Σταύρου: ‘Είμαι ενθουσιασμένος με όσα καταφέραμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Προσπαθήσαμε και εμείς από τον πάγκο να τους βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούσαμε. Το καλό είναι πως δεν απογοητεύθηκαν ποτέ, δεν το παρατήσαμε τον αγώνα και έχοντας τεράστια θέληση φτάσαμε να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση’.

Συνεντεύξεις: Παναγιώτης Νικολάου

Φωτογραφίες: Ηλίας Θαλάσσης

 

Σχετικά άρθρα

Κλήρωση παίδων: Β’ φάση α’ & β’ όμιλος

pannikolaou

ΕΦΗΒΩΝ Β’ ΦΑΣΗ: Αποτελέσματα & σκόρερς (18/2). Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους ”8”

pannikolaou

Γ’ ΕΣΚΑΣΕ: Βαθμολογία & σκόρερς (4η αγωνιστική 17-18/2)

pannikolaou