FEATURED RETRO

Έτοιμοι οι παλαίμαχοι της ΑΓΕΧ για το φιλικό του Σαββάτου με την Charlottenburg!

Ένας αγώνας που θα ζωντανέψει μνήμες, που θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι, θα γίνει το Σάββατο 19 Μαΐου στις 2:30 μ.μ. στο κλειστό της Κανήθου μεταξύ των παλαιμάχων της ΑΓΕΧ και της Γερμανικής DTV Charlottenburg, σε ένα deja vu του ’81, τότε που οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ του σταδίου Χαλκίδας!

Μια συνάντηση που αξίζει να την παρακολουθήσει όλος ο μπασκετικός κόσμος της Χαλκίδας και όχι μόνο, τιμώντας όλους εκείνους τους παίκτες που στην ουσία δημιούργησαν το μπάσκετ της Χαλκίδας, αλλά και τους Γερμανούς που αποδέχθηκαν την πρόταση του παλαίμαχου παίκτη της ομάδας Στέλιου Μαλεσσόβα και έρχονται στην Ελλάδα μόνο για αυτό τον φιλικό αγώνα! Συγχαρητήρια, ανήκουν και σε ένα ακόμα παλαίμαχο παίκτης της ΑΓΕΧ, τον Διευθυντή του ΔΟΑΠΠΕΧ Φώτη Γκούνη που παραχώρησε το κλειστό Κανήθου για να διεξαχθεί αυτό το σπουδαίο φιλικό ματς, λίγες ώρες πριν τον αγώνα της Κύμης με τον Ολυμπιακό για τα playoffs του Ελληνικού πρωταθλήματος!

Ο Γιώργος Βελισσαράκος ήδη ξεκίνησε τις προπονήσεις με τους παλαίμαχους, με τη συμμετοχή να είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή! Σαββαϊδης, Παπαγεωργίου, Δημητρίου, Παναγιωτίδης, Σπύρου, Τοσούνης, Οικονομίδης, Μαλεσσόβας, Λιάκος, Καπελέρης, Καραμπίνης είναι μερικοί από τους παίκτες που κάνουν προπονήσεις για τον αγώνα του Σαββάτου, όπου θα έρθουν ακόμα για να παίξουν με τη φανέλα της ΑΓΕΧ και οι Βασιλάρας, Κούτρης, Βοσνιάδης, Καραχρήστος και κατά πάσα πιθανότητα και ο Βαγγέλης Αγγέλου!

Ο κόουτς της ομάδας Γιώργος Βελισσαράκος που έχει συνδέσει το όνομά του με το μπάσκετ της Χαλκίδας μίλησε στο eviabasket για αυτό τον φιλικό αγώνα: ‘Είναι ένα ιδιαίτερο σημαντικό παιχνίδι για όλους εμάς, παράγοντες, προπονητές, αθλητές της ΑΓΕΧ, γιατί μας θυμίζει το προηγούμενο μεταξύ μας φιλικό παιχνίδι, το καλοκαίρι του ’81, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ με άσφαλτο και τις ηρωϊκές προσπάθειες που έκαναν οι νεαροί τότε παίκτες και τώρα βετεράνοι, σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες, να φωνάξουν παρών στο μπάσκετ της Ελλάδας. 

Είναι γνωστό ότι η ΑΓΕΧ είναι η ‘μητέρα’ που γέννησε και γαλούχησε στο μπάσκετ, παίκτες, προπονητές, παράγοντες και διαιτητές και βέβαια όλοι οι βετεράνοι παίκτες της Χαλκίδας είναι ‘παιδιά’ της.

Είναι εντυπωσιακή η ανταπόκριση που έδειξαν για το παιχνίδικαι την ευκαιρία να συναντηθούμε. Θα έρθουν από Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα, Αθήνα, Σαντορίνη.

Οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν αγωνιστεί και στο παιχνίδι του 1981.

Μεγάλος απών θα είναι ο Παναγιώτης Τσότσος, σίγουρα όμως θα βλέπει από ψηλά, υπερήφανος για τους συμπαίκτες του.

Το παιχνίδι θα τιμήσουν με την παρουσία τους και οι παράγοντες που έκαναν τα πάντα (εθελοντικά) για την εξέλιξη των παικτών και του μπάσκετ της πόλης μας’.

Σχετικά άρθρα

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

Σαν σήμερα…20 Απριλίου (2016-2023)

pannikolaou

Σχολικοί: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

pannikolaou