Α ΕΣΚΑΣΕ

Ανακοίνωση της ΑΓΕΧ με αιχμές για ΕΣΚΑΣΕ και ΚΕΔ!

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΓΕ Χαλκίδας για τη συνολική πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, ενώ δεν λείπουν και οι αιχμές προς την ΕΣΚΑΣΕ αλλά και την ΚΕΔ.

‘Το  Δ.Σ.  της  Α.Γ.Ε.Χ.  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση και μετά  τη λήξη του πρωταθλήματος  της  Α΄ΕΣΚΑΣΕ, να ευχαριστήσει τους αθλητές, προπονητές, φροντιστές και έφορους της ομάδας  μας, για την αγωνιστική προσπάθεια τους  και για το ήθος που επέδειξαν στους αγώνες του πρωταθλήματος  Α΄ κατηγορίας Ανδρών Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε. 

Κάνοντας  βέβαια την απαραίτητη αυτοκριτική μας και   αναλαμβάνοντας την κάθε ευθύνη που μας αναλογεί θα πρέπει  να τονίσουμε ότι, το σωματείο μας αγωνίστηκε με γνώμονα τους κανονισμούς που διέπουν την ορθή διεξαγωγή των πρωταθλήματος  της Ε.Ο.Κ / Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε , αλλά πολλές φορές  ενάντια στο Δ/Σ της Ένωσης, ενάντια στην ΚΕΔ, και σε  ορισμένους διαιτητές.

Η μεγάλη  φετινή  επιτυχία του ιστορικού σωματείου μας ήταν  το  γεγονός ότι αγωνιστήκαμε με νεαρούς αθλητές όπως οι  κάτωθι …

  1. ΡΙΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ετών 15
  2. ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ετών 17
  3. ΚΙΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ετών 17
  4. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ετών  17
  5. ΚΙΚΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Ετών 18
  6. ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ετών  18
  7. ΣΠΥΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ετών  18
  8. ΤΣΑΛΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  Ετών  19
  9. ΠΑΣΤΗΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Ετών  20
  10. ΜΑΛΑΚΑΣΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ετών 20

Δέκα νεαροί αθλητές με μεγάλο χρόνο συμμετοχής ήταν στο αρχικό πλάνο μας με τον προπονητή (πρ. Ομοσπονδιακό Προπονητή της Εθνικής Νέων Γυναικών)  κο ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟ και με ελάχιστες προσθήκες έμπειρων αθλητών ήταν  αυτοί  που  αποτέλεσαν  τον  «κορμό»  της  φετινής  αγωνιστικής  χρονιάς   στο πρωτάθλημα Ανδρών  της  Α’  ΕΣΚΑΣΕ  .

Το σωματείο  μας   τελικά  υποβιβάστηκε  στην  Β΄ ΕΣΚΑΣΕ,  ίσως  όχι  άδικα  σε  σχέση  με  τις άλλες  ομάδες  που  εξασφάλισαν  την  παραμονή  τους   στην  κατηγορία,  αλλά όμως στη διάρκεια του πρωταθλήματος, αντιμετώπισε πολλές ατυχίες, όπως οι δύο σοβαροί τραυματισμοί βασικών παιχτών του ΣΑΒΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΚΗ  ,ο  οποίος  τελικά  έχασε όλο το πρωτάθλημα, και του καλύτερου  ομολογουμένως  αθλητή  του,  ΠΑΣΤΗΡΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ οποίος  έλειψε για δύο μήνες από σοβαρή ίωση, έμεινε 4 αγωνιστικές εκτός,και  «έχασε» τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της ομάδας του. Ακόμη, το σωματείο τιμώρησε αθλητή της για πειθαρχικό παράπτωμα, παρόλο που δεν είχε  αυτή την πολυτέλεια και έτσι «έχασε» ουσιαστικά τρείς αθλητές από τον βασικό κορμό στην προσπάθειά της σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα.

Επίσης  ….

(Δ/Σ , Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε)

Εκτός από την μακρόχρονη απουσία των αθλητών μας, ήρθε και η απαράδεκτη και μη τεκμηριωμένη τιμωρία του προπονητή μας Κου ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΥ  .

Ήταν μια απόφαση μίας ουσιαστικά κατά τη γνώμη μας, ανύπαρκτης Ένωσης, η οποία απλά παρατηρούσε τα αγωνιστικά δρώμενα του πρωταθλήματος, με μέλη άβουλα και  αναποφάσιστα, με μοναδική «καρεκλοκένταυρη» συνείδηση, οι οποίοι ήταν αυτοί  που λογικά έπρεπε  να πάρουν την τύχη του πρωταθλήματος στα χέρια τους και να του δώσουν την αίγλη που του αξίζει, και  το  οποίο στηρίζεται μόνο στον κόποτων ερασιτεχνών Αθλητών, των παραγόντων που με το υστέρημα τους στηρίζουν το οικοδόμημα του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης και των προπονητών που  «πασχίζουν» να αναβαθμίσουν την αγωνιστική ποιότητα του.   

Δυστυχώς αυτοί οι κύριοι έχουν πάρει αγκαλιά από μία καρέκλα και την κρατούν με χέρια και νύχια, μην τυχόν και τους την πάρουν, χωρίς να  ενδιαφέρονται να λαμβάνουν τα μηνύματα που τους μεταφέρονται καθημερινά από όλους τους  «πραγματικούς» πρωταγωνιστές του αθλήματος, που σίγουρα δεν είναι αυτοί.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι Δύο μέλη του Δ/Σ έχουν έρθει σε αντιπαράθεση και σε αντίθεση με τις ενέργειες σας, όπως επίσης και  περί τα τριάντα (30) σωματεία της Ένωσης δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί σας, (και όλα αυτά εγγράφως όχι μόνο με λόγια), ενώ δεν είναι απλά τυχαίο, ότι στην ΕΟΚ θεωρείστε  η αναποτελεσματικότερη Ένωση της Ελλάδος. 

Έχετε  μάθει  απλά να  τιμωρείτε κάποιους μόνο κατά βούληση,  με δικά σας υποκειμενικά κριτήρια, ίσως  γεωγραφικά ????  αλλά  με  δεδομένο  ότι  έχετε  ιδιαίτερη αντιμετώπιση στα σωματεία που είναι φιλικά προσκείμενα με την Ένωση.

Πρέπει να καταλάβουν όμως, όλοι οι παράγοντες εκεί στην  Ένωση, ότι είναι μια Ένωση όλων των Σωματείων και όχι μερικών παραγόντων ή κάποιων Διαιτητών, αφού τα μέλη της έχουν  εκλεγεί από τα ίδια τα σωματεία της Περιφέρειας..!

(ΚΕΔ)

Στη διάρκεια του πρωταθλήματος αντιμετωπίσαμε μία ΚΕΔ αλλοπρόσαλλη ως προς τους ορισμούς  και την αξιολόγηση των αγώνων.

Είδαμε ορισμένους ανεπαρκείς διαιτητές να διαιτητεύουν τους αγώνες με σωρεία λαθών και να  γίνονται επικίνδυνοι για την σοβαρότητα και την τελική ομαλή έκβαση των αγώνων, βάζοντας  αρκετές φορές σε κίνδυνο ακόμη και την σωματική ακεραιότητα των αθλητών και όλου του παιχνιδιού.

Παρότι μας ζητούσατε το video κάποιων αγώνων και σας το είχαμε στείλει, όπως και άλλα σωματεία, τελικά δεν κάνατε κάτι, μάλλον δεν μπήκατε καν στον  κόπο να δείτε τα παιχνίδια ούτε να  ασχοληθείτε με αυτά και με κάποια σοβαρά θέματα που  προέκυπταν,  και για τα  οποία ίσως θα έπρεπε να λαμβάνατε  κάποιες αποφάσεις.

Αποτέλεσμα να μην τιμωρηθεί φυσικά  κανένας  διαιτητή , να υπάρχει μάλιστα και ασυλία σε ορισμένους διαιτητές, και να ορίζονται συνεχώς οι ίδιοι στα ίδια σωματεία.  

Εδώ έχει αξία να δούμε τη δήλωση του Ιταλού Διεθνή Τζίτζι Μπουφόν η οποία ταιριάζει απόλυτα και στα δικά μας  πεπραγμένα  πολλών αγώνων της  Ενωσής μας.

(Ένας διαιτητής δεν μπορεί να είναι τόσο κυνικός και να καταστρέφει έτσι την προσπάθεια μιας ολόκληρης ομάδας. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που θέλει να λέγεται άνθρωπος να αφήνει έξω μία ομάδα με τέτοιο τρόπο. Αν θέλεις να είσαι ο πρωταγωνιστής μείνε σπίτι σου με την γυναίκα σου. Ο Διαιτητής   αντί για καρδιά έχει έναν σκουπιδοτενεκέ»! )

Η ΚΕΔ ήταν τόσο ανεπαρκής που δεν είχε τη δυνατότητα να αξιολογήσει την επικινδυνότητα ή την κρισιμότητα ενός αγώνα, βάζοντας άπειρους και επιεικώς ανεπαρκείς διαιτητές μη ικανούς  για την κρισιμότητα του κάθε αγώνα.

Τι έκαναν και οι τρεις διαιτητές της αντίστοιχης τριμελούς  επιτροπής όλη την χρονιά;

Στα κλειστά γυμναστήρια της ΧΑΛΚΙΔΑΣ  πότε βρέθηκε κάποιος από την ΚΕΔ, να δεί και να κρίνει τους διαιτητές ????

Κε Πρόεδρε της  Ένωσης, εσείς πότε ήρθατε για τελευταία φορά, ή συνολικά πόσους αγώνες παρακολουθήσατε είτε ο ίδιος, είτε  ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΩΣΗΣ στη ΧΑΛΚΙΔΑ ..?????

ΚΑΝΕΝΑΝ, και γιατί δεν ήρθατε στη Χαλκίδα? Άγνωστο.

Κλείνοντας θα  πρέπει  να πούμε για ακόμη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές μας και τον προπονητή μας για την προσπάθεια που έκαναν όλη την χρονιά.

Η  Α.Γ.Ε.Χ είναι ένα ιστορικό σωματείο, και εδώ και 41 χρόνια  που υπάρχει στον Πανελλήνιο μπασκετικό χάρτη, έχει μάθει να  αγωνίζεται στα γήπεδα και μόνο και εκεί να κερδίζει τις επιτυχίες  του, οι οποίες είναι πάρα πολλές!!!

Επίσης, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μάθει και στα εύκολα και στα  δύσκολα, και θα ακολουθήσουμε ακόμη μια φορά το δρόμο της  ανάκαμψης και της επιστροφής.

Γιατί στον αθλητισμό έχει πολύ μεγάλη αξία, να προσπαθείς και όταν «πέφτεις» να  «ξανασηκώνεσαι» και  όταν  «επιστρέφεις  πίσω»  να  «επανέρχεσαι»  πάλι. Και αυτό θα κάνουμε ακόμη μία  φορά. Το  ΜΠΑΣΚΕΤ δεν τελειώνει ποτέ, και η ΙΣΤΟΡΙΑ που έχει γραφεί δεν ξαναγυρίζει πίσω.

Όλα αυτά  που βιώσαμε φέτος μας δυναμώνουν και μας δίνουν το κουράγιο και το έναυσμα να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.  

Ευχαριστούμε’ 

 

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Φινάλε της κανονικής διάρκειας! (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Αναβλήθηκε το Σύλλας-ΓΑΣ Άμφισσας λόγω απαγορευτικού απόπλου

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou