FEATURED Γ ΕΘΝΙΚΗ

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Ν.Ιωνία ή Κεραυνός Αιγίου ο αντίπαλος της Παναγίτσας στο μπαράζ παραμονής!

Μετά τη χθεσινή 25η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, τα πράγματα ξεκαθάρισαν όσο αφορά την ουρά της βαθμολογίας και ειδικότερα για την Παναγίτσα, που με τη νίκη της στην Πετρούπολη σε συνδυασμό με την ήττα της Νίκης Αμαρουσίου στη Λαμία από τον Έσπερο, εξασφάλισε τη συμμετοχή της σε αγώνα μπαράζ με τον 10ο του 1ου ομίλου του Νότου για την παραμονή στη Γ’ Εθνική.

Η Παναγίτσα έφτασε τις 8 νίκες, μια παραπάνω από τη Νίκη Αμαρουσίου, που ακόμα και αν την φτάσει την τελευταία αγωνιστική που η ομάδα της Χαλκίδας έχει ρεπό, δεν μπορεί να την προσπεράσει καθώς η Παναγίτσα έχει καλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Έτσι λοιπόν, η ομάδα του Βελισσαράκου ήδη καταστρώνει τα σχέδια για το μπαράζ που θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο κατά πάσα πιθανότητα στις 27 Μαΐου, με πιθανούς αντιπάλους τη Ν.Ιωνία ή τον Κεραυνό Αιγίου, ενώ ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να βρεθεί στο δρόμο της η Αγ. Παρασκευή.

Αυτή τη στιγμή στον 1ο όμιλο ισοβαθμούν οι δύο ομάδες και σε θέση μπαράζ βρίσκεται ο Κεραυνός Αιγίου στον οποίο αγωνίζεται μεταξύ άλλων ο Ανδρόνικος Γκιζογιάννης.

Απομένει να δούμε τι θα γίνει πλέον την τελευταία αγωνιστική, όπου η Ν.Ιωνία παίζει εντός έδρας με την πρωταθλήτρια ομάδα του Ναυπλίου και ο Κεραυνός Αιγίου επίσης στην έδρα του με την Αγ. Παρασκευή. Αν κερδίσουν ή χάσουν και οι δύο, τότε στα μπαράζ θα πάει ο Κεραυνός Αιγίου, εκτός και αν κερδίσει η ομάδα του Γκιζογιάννη με 27 πόντους διαφορά, οπότε στα μπαράζ θα οδηγηθεί η Αγ. Παρασκευή! Το ενδιαφέρον πάντως επικεντρώνεται περισσότερο στον αγώνα της Ν.Ιωνίας που ναι μεν είναι εντός έδρας αλλά απέναντι στο Ναύπλιο που δίκαια πήρε τον τίτλο ανόδου για τη Β’ Εθνική.

Ως ενδεχόμενο υπάρχει ορατό και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας καθώς ένα πόντο πάνω από Ν.Ιωνία και Κεραυνό βρίσκεται η Αγ.Παρασκευή. Σε περίπτωση λοιπόν νίκης του Κεραυνού επί της Αγ.Παρασκευής και νίκης της Ν.Ιωνίας επί του Ναυπλίου, θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία με 38 βαθμούς.

Μέχρι στιγμής, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Αγ.Παρασκευή βρίσκεται στο +25, η Ν.Ιωνία στο +4 και ο Κεραυνός Αιγίου στο -29. Αυτό σημαίνει, πως στο τελευταίο αγώνα, ο Κεραυνός Αιγίου θα πρέπει να κερδίσει με 27 πόντους την Αγ.Παρασκευή για να την στείλει στα μπαράζ.

Όπως και να έχει πάντως πρόκειται για ένα αγώνα μπαράζ που δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο αντίπαλος όσο η κατάσταση αγωνιστική και ψυχολογική που θα βρεθεί σε 15 μέρες από τώρα η ομάδα της Χαλκίδας.

Όσο για διάφορους ψιθύρους που ακούγονται για ανούσια σημασία του μπαράζ με δεδομένη τη σωτηρία και των δύο ομάδων, αυτή τη στιγμή δεν ευσταθεί κάτι τέτοιο καθώς τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή την επόμενη αγωνιστική περίοδο, οπότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα γίνει. Το μπαράζ θα αναδείξει ένα νικητή και το βέβαιο είναι πως μόνο εκείνος που θα πάρει το ροζ φύλλο αγώνος θα έχει εξασφαλισμένη παρουσία και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Γ’ Εθνική.

Σχετικά άρθρα

Σχολικοί final-4: Νίκη και 3η θέση στην Ελλάδα! Λύκειο Βεργίνα Λάρνακας-2ο ΓΕΛ Χαλκίδας 72-88

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29 Απριλίου)

pannikolaou

Β’ ΕΘΝΙΚΗ Playoffs: Ήττα καταστροφή! Εθνικός Λιβαδειάς-Νήαρ Ήστ 78-81

pannikolaou