B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Α1 Α2 Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΣΚΑΣΕ

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου ‘Είμαστε πια πρωταθλητές’ (pics)

Σε μια πολύ ωραία εκδήλωση στον κήπο του Avantis Suites Hotel στην Ερέτρια, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Σκουντής που έχει συνδέσει το όνομά του με το μπάσκετ, έκανε την παρουσίαση του βιβλίου ‘Είμαστε πια πρωταθλητές’ που είναι αφιερωμένο στον άθλο της Εθνικής ομάδας και την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 1987.

Μια επιτυχία που στάθηκε εφαλτήριο για ότι ακολουθεί ακόμα και στις μέρες μας, καθώς τότε μπήκαν οι βάσεις για να γίνει το μπάσκετ το Εθνικό μας άθλημα και η Εθνική ομάδα η επίσημη αγαπημένη.

Μπασκετικός κόσμος και όχι μόνο σήμερα στην Ερέτρια, σε μια σύναξη που σύνδεσε το χθες με το σήμερα αλλά και που έγινε ειδική αναφορά και στο τι πρέπει να ακολουθηθεί από εδώ και στο εξής στο μπάσκετ της χώρας και γενικότερα στον αθλητισμό.

Υψηλοί προσκεκλημένοι, με κορυφαίο όλων αναμφισβήτητα τον εμβληματικό αρχηγό της ομάδας του ’87, τον άνθρωπο που έγινε η αιτία αλλά και η αφορμή ταυτόχρονα για να γεμίσει κάθε σπίτι και κάθε γειτονιά με μια μπασκέτα, τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Μαζί με τον Βασίλη Σκουντή και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, στο πάνελ βρέθηκαν ακόμα ο πρόεδρος της Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο παλαίμαχος πλέον αθλητής Νίκος Μπάρλος και ο εκδότης της Ελληνοεκδοτικής Διονύσης Βαλεριάνος, με συντονιστή της εκδήλωσης τον δημοσιογράφο και Υπεύθυνο του Γραφείου τύπου της Κύμης Βασίλη Σιδεράκη.

Πλήθος κόσμου σήμερα στην Ερέτρια, μεταξύ των οποίων η Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, πολιτευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και πολύς μπασκετικός κόσμος. Μεταξύ άλλων, οι κόουτς Γιώργος Βελισσαράκος (έκανε ειδική μνεία ο Σκουντής) και Θανάσης Γιαπλές  αλλά και πολλοί αθλητές και φίλοι του μπάσκετ.

Η Δήμαρχος Αμφ. Αλημπατέ καλωσόρισε όλο τον κόσμο κάνοντας ειδική αναφορά στους Παν.Γιαννάκη και Βασ.Σκουντή ενώ έφερε και πάλι στην επιφάνεια την ανάγκη δημιουργίας κλειστού γυμναστηρίου δίνοντας και την είδηση πως συμβουλεύτηκε τον Παναγιώτη Γιαννάκη ο οποίος και σημείωσε πως θα τη βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού.

Ο πρόεδρος της Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου μίλησε για την παρακαταθήκη που άφησε αυτή η επιτυχία στον Ελληνικό αθλητισμό, ενώ παρομοίασε την πορεία της Εθνικής ομάδας του ’87 με εκείνη της Κύμης τα τελευταία 8 χρόνια επισημαίνοντας πως και οι δύο ομάδες είχαν ως κύριο χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησαν ως παρέες για να κατακτήσουν τελικά κάτι που η κάθε μια για την εποχή της έμοιαζε ανέφικτο να το πετύχει.

Ο Νίκος Μπάρλος από την πλευρά του τόνισε πως ο Βασίλης Σκουντής χαίρει της εκτίμησης όλων των αθλητών ενώ για τη  επιτυχία του 1987 είπε πως αποτέλεσε την αιτία για να ασχοληθεί ο κόσμος με τον αθλητισμό και να ξεπεράσει η Ελληνική κοινωνία τα προβλήματα εκείνης της εποχής, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα στις επόμενες γενιές για αντίστοιχες επιτυχίες.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θυμήθηκε την πρώτη συνέντευξη που είχε δώσει στη Νίκαια στον Βαα.Σκουντή, μίλησε για το εγώ του κάθε αθλητή εκείνης της ομάδας που μπήκε κάτω από το εμείς ώστε να φτάσουν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία, μίλησε με κολακευτικά λόγια όπως και όλοι οι ομιλητές για την πορεία της Κύμης στο Ελληνικό μπάσκετ, ενώ προέτρεψε τον κόσμο να αγοράσει το βιβλίο ‘Είμαστε πια πρωταθλητές’ γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά αξίζει να είναι στη βιβλιοθήκη όλων των Ελλήνων.

Ο Διονύσης Βαλεριάνος τόνισε από την πλευρά του πως αποτέλεσε τιμή για την Ελληνοεκδοτική η επιλογή για να εκδώσει αυτό το βιβλίο, ευχαριστώντας τον Βασίλη Σκουντή για τη συνεργασία.

 

Ο Βασίλης Σκουντής από την πλευρά του περιέγραψε με τον μοναδικό τρόπο που συνηθίζει στιγμές από τη μεγάλη επιτυχία του Ευρωμπάσκετ το 1987, μίλησε για στιγμές εκείνης της εποχής που δεν είναι ευρέως γνωστές και που αναφέρονται μέσα στο βιβλίο, ενώ ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, σε μια βραδιά που όπως είπε το ‘Είμαστε πια πρωταθλητές’ γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια καθώς σαν σήμερα ένα χρόνο πριν τυπώθηκε και τέθηκε για πρώτη φορά σε κυκλοφορία!

Παναγιώτης Νικολάου

PHOTO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΛΙΑΝΗΣ

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Φινάλε της κανονικής διάρκειας! (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Αναβλήθηκε το Σύλλας-ΓΑΣ Άμφισσας λόγω απαγορευτικού απόπλου

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou