Α ΕΣΚΑΣΕ

Μιχ.Θάνος: ‘Απογοήτευση για την τελική έκβαση’

Ο κόουτς της Μαλεσίνας Μιχάλης Θάνος αναφέρθηκε στον χθεσινό ημιτελικό λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάποιοι παίκτες της ομάδας του δεν πήγαν ποτέ στο γήπεδο, ενώ εξήρε την προσπάθεια για την ανατροπή από τους 30 πόντους, που όπως είπε πρέπει να έχεις μέταλλο για να το καταφέρεις.

Περισσότερο όμως στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην συνολική πορεία της Μαλεσίνας στο φετινό πρωτάθλημα κάνοντας ένα μίνι απολογισμό. Επισήμανε πως η χρονιά που τελείωσε είχε αρνητικό πρόσημο, καθώς οι φιλοδοξίες της ομάδας του ήταν μεγαλύτερες, ενώ τόνισε πως μέσα από αυτή τη χρονιά μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον.

‘Για τον αγώνα δεν θα ήθελα να πω περισσότερα πράγματα εκτός του οτι κάποιοι δυστυχώς, στον τελικό της χρονιάς δεν ήρθαν στο γήπεδο ποτέ…!!! Το μόνο ίσως που πρέπει να εξάρω είναι οτι από το μείον 30 δεν γυρνάς και σε τελικό αν δεν έχεις μέταλλο, και βέβαια είναι απόλυτα χαρακτηριστικό του πόσο αδικήσαμε τους εαυτούς μας.

Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση από την τελική έκβαση, και αυτό γιατί θέλαμε παραπάνω πράγματα για τον σύλλογο, αρχής γενομένης από την πρόκριση μας στον τελικό, όμως παρ’ όλα αυτά, είναι υποχρέωση μας να συμβιβαστούμε με τη σκληρή πραγματικότητα του αποκλεισμού.
Όσο άδικο και αν ακούγετε για την ομάδα του Μάκαρου, άποψη μου είναι οτι υπερίσχυσε η ομάδα που κατείχε το πλεονέκτημα έδρας και όχι απαραίτητα η καλύτερη ομάδα στη σειρά. Εμείς χάσαμε θεωρώ τεράστια ευκαιρία στο game 3 όταν βρεθήκαμε μπροστά με σημαντική διαφορά, όμως έτσι είναι ο αθλητισμός και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αλλάξει πλέον.

Για μας σημαντικές στιγμές το γεγονός οτι θα μπορούσαμε να έχουμε στο ματς της κανονικής περιόδου με νίκη στην Άμφισσα το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, πράγμα που απολέσαμε, ή έστω με μια κατοχή και 5 δεύτερα στο τέλος του αγώνα να έχουμε πλεονέκτημα στον ημιτελικό που θεωρώ οτι θα άλλαζε την ιστορία τον αγώνων.
Έτσι λοιπόν, ολοκληρώνεται και τυπικά για την ομάδα μου μια απαιτητική χρονιά, την οποία πρώτος εγώ κρίνω ως αποτυχημένη μεν, πολύ διδακτική δε, διότι ο στόχος μας ήταν να πετύχουμε στο σύνολο της περισσότερα πράγματα από την απλή διατήρηση των περσινών κατακτήσεων, και λόγο ποιότητας τον παικτών αλλά και ικανότητας της ομάδας.
Θέλω να ευχαριστήσω κατά σειρά τη διοίκηση της ομάδας που στάθηκε δίπλα μας σε ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, 

όλους τους παίκτες για την υπομονή και επιμονή τους στις δυσκολίες και στην πίεση του πρωταθλητισμού αλλά και στις θυσίες που χρειάζεται αυτό, θυσίες που πολλές φορές δημιουργούν τόσο εντάσεις όσο και δυσάρεστες παροδικά καταστάσεις. 
Και βέβαια, ένα μεγάλο ευχαριστώ και παράλληλα μεγαλύτερο συγνώμη από τον κόσμο της Μαλεσίνας, που του δημιουργήσαμε μεγάλες προσδοκίες όλο το χρόνο, χωρίς να καταφέρουμε τελικά να ολοκληρώσουμε τη χαρά του. Όμως, θέλω πραγματικά να γνωρίζουν όλοι τους, οτι από την πλευρά μας κάναμε, ανθρωπίνως μέγιστη προσπάθεια, αφιερώσαμε απεριόριστες εργατοώρες στο στόχο και έχουμε την ίδια στεναχώρια και εμείς.
Τα τελευταία 2 χρόνια η Μαλεσίνα είναι στο μπασκετικό επίκεντρο στην περιφέρεια της και αυτό δεν αλλάζει. Η συνεχόμενη και σταθερά ανοδική της πορεία, η αγωνιστική της εξέλιξη όσο και η παραγωγή νέων αθλητών, είναι κάτι που δεν σταματάει και είναι υπεραξία φυσικά στην οποιαδήποτε επιτυχία μιας χρονιάς.
Είναι στο χέρι τον άξιων ανθρώπων της ομάδας να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή, μέσα από μια χρονιά η οποία παράλληλα με την διεκδίκηση τον όποιων στόχων είχαμε θέσει, μας έκανε όλους δυνατότερους και σοφότερους, οπότε με οδηγό τα όποια λάθη έγιναν να μπορέσει να πετύχει μελλοντικά περισσότερα πράγματα.
Καλή συνέχεια στις ομάδες στους τελικούς του πρωταθλήματος. Εύχομαι να γίνει μια σειρά αντάξια τον προσδοκιών της Ένωσης και να την ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα την παρακολουθήσει’.

 

Σχετικά άρθρα

Μπασκετικό στέκι το ”Barón” cafe στην Αταλάντη!

pannikolaou

Συνεχίζουν μαζί Άρης Αμφίκλειας και Σωτήρης Γερμανός!

pannikolaou

Επόμενη ομάδα Καουάι Λέοναρντ; (By Waverpoll.com)

pannikolaou