FEATURED Α1

Θρίαμβος στη Νέα Σμύρνη! (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΥΜΗ 89-93)

Ιδανική πρεμιέρα για την Κύμη, η οποία πέρασε με νίκη απ’ το ‘καμίνι’ της Νέας Σμύρνης, κερδίζοντας τον Πανιώνιο με 93-89! Η ομάδα της Εύβοιας πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και με ηγέτες τους Ουάσινγκτον και Ουμπίλα δίκαια πανηγύρισε ένα μεγάλο ‘διπλό’.

Ισορροπημένο το ξεκίνημα για τις δυο ομάδες, με το προβάδισμα να αλλάζει αρκετές φορές χέρια στα πρώτα λεπτά του αγώνα και τους γηπεδούχους να συντηρούν μικρή διαφορά προς το τέλος της περιόδου.

Η Κύμη ξεκίνησε δυνατά τη δεύτερη περίοδο και με σερί εννιά ‘αναπάντητων’ πόντων πέρασε μπροστά με έξι (25-31) στο 14′, παίζοντας ώριμα απέναντι στους Νεοσμυρνιώτες και διατήρησε την πρωτοπορία στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου, βρίσκοντας πολλές επιθετικές λύσεις και έξω απ’ την γραμμή του τρίποντου, με τον Ουμπίλα σε πολύ καλή μέρα.

Στην επανάληψη οι δυο αντίπαλοι συνέχισαν να έχουν μεγάλη παραγωγικότητα και υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Ο Πανιώνιος με την δύναμη της έδρας του να τον ενισχύει έκανε ξέσπασμα και προηγήθηκε για πρώτη φορά με 7 (57-50), στα μισά περίπου της τρίτης περιόδου, όμως η Κύμη ‘απάντησε’ γρήγορα και με τον Ουάσινγκτον να σημειώνει 12 συνεχόμενους πόντους πέρασε μπροστά 57-63!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Κουμιώτες συνέχισαν να είναι ψύχραιμοι και παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να επανέλθουν στο σκορ διατήρησαν την πρωτοπορία, με τον Ουάσινγκτον να συνεχίζει να κρατά την επιθετική ‘μπαγκέτα’ και τον Μπολντς να δίνει την χαριστική βολή στους γηπεδούχους με δύο εύστοχες βολές λίγα δεύτερα πριν τη λήξη! Έτσι η ομάδα της Εύβοιας έφτασε στη νίκη με τελικό σκορ 93-89!

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-20, 43-44, 59-65, 89-93.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Χουγκάζ): Δίπλαρος 15 (1), Μπέρι 19, Τέιλορ 12, Χάρις 8 (2), Σίνγκλερ 16 (2), Καμαριανός 4, Καμπερίδης, Δημητρακόπουλος, Μπράουν 8 (2), Ρουμελιώτης, Ν. Χουγκάζ 1, Τζονς 6.

ΚΥΜΗ (Καστρίτης): Μπολντς 12 (2), Χόρτον 9, Σαγκς 8, Κάμφορ 11 (1), Ουάσιγκτον 23 (4), Πουλιανίτης, Τσιάρας, Στυλιανού 2, Μαραγκός 4, Τουτζιαράκης 9, Γερομιχαλός, Ουμπίλα 15 (3).

Σχετικά άρθρα

Πρωτάθλημα Ενώσεων (U15/U16): Πρωταθλητής ο Αναστασίου, στον τελικό ο Χουλιαράς! (pics)

pannikolaou

ΕΣΚΑΣΕ: Δύο εξ αναβολής αγώνες στις 19-20 Μαρτίου

pannikolaou

Νίκος Μάρκου: ”Θέλουμε και μπορούμε την άνοδο στη Α2 Elite League”

pannikolaou