Α1

ΚΥΜΗ: Το εκπληκτικό ξεκίνημα στην Α1 του Ντιβόν Ουάσινγκτον!

Εντυπωσιακά έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα της  Basket League με τη φανέλα της Κύμης ο Ντιβόν Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός φόργουορντ μέχρι τώρα δείχνει να δικαιώνει απόλυτα το Γιάννη Καστρίτη για την επιλογή του να τον φέρει το καλοκαίρι στη Χαλκίδα. Μετά τα πρώτα δύο ματς της ελληνικής λίγκας ο παίκτης της Κύμης, στη ‘ρούκι’ του χρονιά στην Basket League, έχει ξεχωρίσει και το όνομα του το συναντά κανείς στις πρώτες θέσεις (ακόμη και στην πρώτη) αρκετών στατιστικών κατηγοριών.

Καταρχάς είναι μέχρι τώρα ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 47 πόντους (23.5 μ.ο.), αλλά και σε ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα με 8/11 (72.73 %). Ακόμη είναι δεύτερος στην αξιολόγηση, έκτος σε ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα με 10/14 (71.43 %), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα είναι αλάνθαστος απ’ τη ‘γραμμή της φιλανθρωπίας’ με 3/3.

Τα νούμερα στην περίπτωση του Ουάσινγκτον ‘λένε’ την αλήθεια. Στη νικηφόρα εκτός έδρας πρεμιέρα στη Νέα Σμύρνη ήταν καθοριστικός και ουσιαστικός, ειδικά στο σημείο που ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 57-50 και ο Αμερικανός με 12 συνεχόμενους πόντους έβαλε και πάλι μπροστά την Κυμη. Ο Ουάσινγκτον ήταν πολύ καλός και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ‘χτυπώντας’ και μέσα στο καλάθι αλλά και απ’ την περιφέρεια, ήταν ένας απ’ τους βασικούς λόγους που η ομάδα της Εύβοιας διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη απ’ τους ‘ερυθρόλευκους’.

Σχετικά άρθρα

Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος!

pannikolaou

Μπασκετική συνάντηση στο αεροδρόμιο!

pannikolaou

Ο Ηλίας Κουρέπης στην Καρδίτσα!

pannikolaou