FEATURED Α1

Κόουτς Καστρίτης με ‘Κ’ κεφαλαίο!

Μετά από 19 μήνες στο τιμόνι της ομάδας οι δρόμοι της Κύμης και του Γιάννη Καστρίτη χώρισαν χθες μετά τη νέα βαριά ήττα, αυτή τη φορά από τον Προμηθέα στην Πάτρα, αλλά κυρίως και από τη νέα κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Μια παρουσία στον πάγκο της Κύμης που είχε πολλές καλές στιγμές και ελάχιστες άσχημες, αλλά που πάντα αυτή ήταν είναι και θα είναι η μοίρα του προπονητή γιατί ως γνωστόν σε μια άσχημη στιγμή δεν μπορεί να αλλάξει όλη η ομάδα.

Ο Καστρίτης φεύγει από τη Χαλκίδα αναμφίβολα με θετικό πρόσημο. Αποτέλεσε τον προπονητή που έκανε το παραπάνω βήμα, που οδήγησε πέρυσι την ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της στα play-offs του Ελληνικού πρωταθλήματος, που έσπασε τα ρεκόρ μετά το αρχικό 0-6, που κοίταξε στα μάτια όλους τους μεγάλους της Basketleague, που φεύγει με συνολικό ρεκόρ 15-20 και με την ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ‘4’ του κυπέλλου Ελλάδας!

Και το πρώτο γράμμα στο επώνυμό του, δεν είναι τυχαίο που είναι το ‘Κ’ καθώς συμβολίζει εκτός των άλλων και το Κύριος, μια λέξη που αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα και το ήθος του κόουτς…

Το δυνατό χαρτί έγινε αδύναμος κρίκος

Ο Καστρίτης είναι ένας ανερχόμενος προπονητής που θα μπορούσε το καλοκαίρι να κοιτάξει την…πάρτη του και να πει το ναι σε μια από τις προτάσεις που δέχθηκε. Δεν το έκανε όμως, γιατί πίστεψε στο project της Κύμης, όμως την πάτησε από το δυνατό του χαρτί, τις επιλογές του ρόστερ και ιδίως των ξένων…

Ο Καστρίτης είχε τη φήμη του ανθρώπου που μπορεί να ανακαλύπτει ‘λαβράκια’ που μπορεί να χτίζει ομάδες με Αμερικάνους που θα μπαίνουν μπροστά στις δύσκολες στιγμές, που μπορεί να επιλέξει χαρακτήρες και να διαχειριστεί προσωπικότητες.

Κάτι τέτοιο έγινε στα Τρίκαλα με τον Μπάρλοου να κάνει εκπληκτική σεζόν και να την εξαργυρώνει με ένα συμβόλαιο στην ΑΕΚ, κάτι αντίστοιχο έγινε πέρυσι στην Κύμη, όπου είχε όλο το…πακέτο! Επιλεγμένους παίκτες-ταλαντούχους στυλ Κάϊζερ και διαχείριση μεγάλων προσωπικοτήτων όπως για παράδειγμα ο Μακ Φάντεν.

Αυτό το θεωρητικά δυνατό όπλο όμως αποτέλεσε φέτος τον αδύναμο κρίκο. Η βασική επιλογή του Μπάρλοου που θα αποτελούσε τη δύναμη πυρός της ομάδας βγήκε από νωρίς εκτός με τον Καστρίτη να του δείχνει την πόρτα της εξόδου λόγω…ασυμφωνίας χαρακτήρων. Οι περισσότεροι από τους ξένους που ήρθαν, δεν έδεσαν με την ομάδα τόσο ως χαρακτήρες αλλά και ως μπασκετικές αξίες. Ήρθαν και δεν έδεσαν ο Μπόλντς, ο Ουμπίλα, προέκυψαν και τραυματισμοί (Μπάλαρντ) και χάλασε η χημεία…

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν βγάζουν την Κύμη εκτός στόχων, που αναμφίβολα είναι η παραμονή, αλλά η εικόνα είναι εκείνη που οδήγησε τον κόουτς σε αυτή την απόφαση. Η Κύμη μετράει μέχρι τώρα 1-6 στο πρωτάθλημα, το ίδιο ρεκόρ είχε και πέρυσι με αντίστοιχα δύσκολο πρόγραμμα. Το πρόβλημα όμως έχει να κάνει με την εικόνα της ομάδας που δείχνει να βρίσκεται σε διαρκώς φθίνουσα πορεία.

Ο Καστρίτης αφήνει στον επόμενο κόουτς της ομάδας ως προίκα μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου, που όπως ήρθαν τα πράγματα θα παίξει το δικό της ρόλο καθώς η ομάδα της Ν. Σμύρνης δυνάμωσε και δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση ο σάκος του μποξ του πρωταθλήματος.

Πάντως, είναι καμιά φορά τα παιχνίδια της μοίρας τέτοια, που δεν μπορείς να τα αγνοήσεις. Πέρυσι, την 7η αγωνιστική η Κύμη πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά από δύο παρατάσεις στη Ν. Σμύρνη (91-92) για να ακολουθήσει η εντυπωσιακή ανάβαση που έφτασε μέχρι τα Playoffs.

Φέτος, η 7η αγωνιστική έφερε τη βαριά ήττα στην Πάτρα και το διαζύγιο με ένα προπονητή που αναμφίβολα θα μας απασχολήσει με τα…κατορθώματά του στο προσεχές μέλλον!

 

Σχετικά άρθρα

Final-8 παίδων: Ήττα στις λεπτομέρειες! Γ.Σ. Ιτέας-Ηράκλειο 54-61

pannikolaou

Final-8 κορασίδων: Μεγάλη νίκη και φουλ για 5η θέση! Απόλλων Χαλκίδας-Απόλλων Πάτρας 75-43

pannikolaou

Πήρε Ζαρμακούπη ο Εθνικός Λιβαδειάς!

pannikolaou