Α1

Το κέντρο ειδικών ατόμων ‘Η Χαρά’ επισκέφθηκε ο Γ.Σ.Κύμης!

Ο αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ δεν περιορίζεται μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, με την Κύμη σήμερα να πραγματοποιεί μια από τις πλέον ουσιαστικές και εποικοδομητικές επισκέψεις της.

Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΑΕ Αλέξανδρου Θεοδώρου, αντιπροσωπεία της ομάδας βρέθηκε στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων ‘Η Χαρά’ και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται εκεί από το ειδικά καταρτισμένο προσωπικό. Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» είναι ένα οικοτροφείο που στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του στην Παλλήνη φιλοξενεί παιδιά με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης που έχουν ανάγκη για ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης, προσφέροντας τους στέγη και εξειδικευμένη φροντίδα εφ’ όρου ζωής.

Αρχικά, όταν αφίχθη η αντιπροσωπεία της Κύμης τους υποδέχτηκε η διευθύντρια του «Η Χαρά», μέλη του προσωπικού και γονείς που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στο Κέντρο. Πρώτο τους μέλημα ήταν να ενημερώσουν αναλυτικά τους αθλητές για το έργο, τις δράσεις και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εκεί.

Στην συνέχεια ο αρχηγός της ομάδας Σταύρος Τουτζιαράκης έδωσε στους υπευθύνους ως δώρο μια υπογεγραμμένη μπλούζα της Κύμης, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες προσέφεραν απαραίτητα είδη υγιεινής (προσφορά από το κατάστημα σούπερ μάρκετ Proton). Αμέσως μετά οι παίκτες ξεναγήθηκαν σε όλα τα δωμάτια του Κέντρου, γνώρισαν τα φιλοξενούμενα παιδιά, μίλησαν μαζί τους και δεν παρέλειψαν να τα καλέσουν σε κάποιο από τα εντός έδρας παιχνίδια μας, ενώ στο τέλος υποσχέθηκαν να επιστρέψουν στους ειδικούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν εκεί τον Μάιο.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε  ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας (https://www.facebook.com/events/312850742868442/).

Σχετικά άρθρα

Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος!

pannikolaou

Μπασκετική συνάντηση στο αεροδρόμιο!

pannikolaou

Ο Ηλίας Κουρέπης στην Καρδίτσα!

pannikolaou