Γ ΕΣΚΑΣΕ

Ανακοίνωση της Δόξας Διρφύων για τον μηδενισμό στον αγώνα με τη Δροσιά

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δόξα Διρφύων στην οποία αναφέρει όλο το χρονικό του μηδενισμού της στο ματς με τη Δροσιά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

‘Το παρακάτω κείμενο – ανακοίνωση της ομάδας μας παρακαλούμε όπως δημοσιευτεί προκειμένου να διευκρινιστούν τα τεκταινόμενα και να είναι όλοι κοινωνοί των πραγματικών πεπραγμένων του ‘‘παρ’ ολίγου’’ αγώνα της ομάδας μας εχθές 15 Δεκεμβρίου με αυτήν της Δροσιάς.

Ο επαγγελματίας υγείας που ήταν παρόντας στο γήπεδο είναι πιστοποιημένος από τους αρμόδιους φορείς και επί σειρά ετών παρευρίσκεται σε αγώνες άλλων αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της καλαθοσφαίρισης. Σύμφωνα με την φετινή προκήρυξη για όλες τις κατηγορίες της ΕΣΚΑΣΕ προβλέπεται να βρίσκεται ιατρός ή νοσηλευτής.

Έπειτα από διαβουλεύσεις για την επάρκεια του παρόντος επαγγελματία και σε χρόνο είκοσι (20) λεπτών μετά, προσήλθε στο γήπεδο διπλωματούχος νοσηλευτής. Από την προγραμματισμένη ώρα του αγώνα είχαν ήδη παρέλθει τριάντα πέντε (35) λεπτά.

Δηλαδή για είκοσι (20) λεπτά πέραν του προβλεπόμενου, μηδενίστηκε η ομάδα μας άνευ αγώνα!!

Σημειώνεται ότι, η φιλοξενούμενη ομάδα δεν δεχόταν από την αρχή οποιαδήποτε καθυστέρηση ή περαιτέρω αναμονή πέραν του προβλεπόμενου δεκαπεντάλεπτου, δηλώνοντας ότι θα προβεί σε ένσταση.

Όλη η προαναφερθείσα αναλυτική εξιστόρηση των γεγονότων γίνεται διότι είναι πραγματικά λυπηρό σε έναν αγώνα Γ’ τοπικού πρωταθλήματος (όπου είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τηρούνται τα μέγιστα για την προάσπιση της υγείας όλων των αθλητών και διαιτητών), να μην υφίσταται κανένα περιθώριο ανοχής από την πλευρά της φιλοξενούμενης ομάδας, ειδικά από τη στιγμή που ο προπονητής της έχει επωφεληθεί πολλάκις από την ομάδα μας, αφού έχουν δοθεί, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, παίκτες παιδο – έφηβοι εγγεγραμμένοι στο σωματείο μας, στην εφηβική ομάδα που προπονεί.

Επιπροσθέτως, για να αποσαφηνιστεί και το ζήτημα της αναβολής του ανωτέρω παιχνιδιού που μας ζητήθηκε από τη φιλοξενούμενη ομάδα, πρέπει να αναφέρουμε ότι εμείς δεν είχαμε καμία αντίρρηση να διεξαχθεί σε κενή ημερομηνία πρωταθλημάτων τον Ιανουάριο του 2019, γεγονός που θα εξυπηρετούσε και τα δύο (2) σωματεία, αίτημα όμως που δεν έγινε αποδεκτό από την ΕΣΚΑΣΕ.

Τέλος, κρίνουμε σκόπιμο να σας υπενθυμίσουμε μία από τις πολλές περιπτώσεις ‘‘ευ αγωνίζεσθε’’ του πρόσφατου παρελθόντος εκ μέρους ομάδων ανώτερων κατηγοριών (δόθηκαν φανέλες στην φιλοξενούμενη ώστε να μην μηδενιστεί), καθώς και πολλές άλλες.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να ζητήσουμε μια ειλικρινή και εκ βάθος καρδίας συγνώμη απ’ όλους τους παίκτες και των δύο ομάδων, καθώς και από τους φίλους που βρίσκονταν στις εξέδρες.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ποτέ στο μέλλον και σε καμία ομάδα (ανεξαρτήτως κατηγορίας), να μη συμβεί ανάλογο ατυχές και άστοχο γεγονός, που μόνο ζημία προκαλεί στο άθλημα που υπηρετούμε και αγαπάμε, και η ομάδα μας να βγει πιο δυνατή.

Με σεβασμό

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου’

Σχετικά άρθρα

Νέος προπονητής στον Αλέξανδρο Αρτάκης ο Χρ. Γαλάνης!

pannikolaou

”Πάσα στον συνάνθρωπο” με φιλανθρωπικό αγώνα στο Καρπενήσι!

pannikolaou

Γ’ ΕΣΚΑΣΕ: Ο τίτλος στο Καρπενήσι! (Δόξα Διρφ./Μεσσ.-Άτλας 63-80)

pannikolaou