Α ΕΣΚΑΣΕ

Αντ. Γκλιάτης: ‘Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια διαιτησία’

Πολλά παράπονα από τη διαιτησία είχε ο κόουτς του Απόλλωνα Χαλκίδας Αντώνης Γκλιάτης για τον χθεσινό αγώνα με τον Άρη Αμφίκλειας που η ομάδα του ηττήθηκε στην παράταση με 74-66. Ακόμα, αναφέρθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας, που όπως είπε χαρακτηριστικά η ομάδα του ‘αυτοκτόνησε’ χάνοντας ένα δικό της παιχνίδι. Ακόμα, ζήτησε μέσα από τις δηλώσεις του από τους παίκτες του να μην τα παρατήσουν και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

Ασχολούμαι με την προπονητική από το 1990, έχω 28 χρόνια στο χώρο του μπάσκετ και ομολογώ πως δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια διαιτησία. Για παράδειγμα, οι βολές ήταν 36-12, είχαμε 3 παίκτες βασικούς που αποβλήθηκαν με 5 φάουλ ο αντίπαλος κανέναν. 

Όσο αφορά τον αγώνα, η πραγματικότητα είναι ότι αυτοκτονήσαμε. Στα 2 δευτερόλεπτα για το τέλος και ενώ ήμασταν με δύο πόντους μπροστά, μετά από βολή η μπάλα έβγαινε εκτός αγωνιστικού χώρου υπέρ μας και δικός μας παίκτης πάνω στην ένταση του παιχνιδιού έπιασε τη μπάλα ενώ πάταγε τη γραμμή και από το άουτ δεχθήκαμε καλάθι και πήγαμε στην παράταση. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, ίσως να μας επηρέασε το ταξίδι, δεν παίξαμε ομαδικά και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 36-25. Στο β’ ημίχρονο όμως με καλό ροτέϊσον και τεράστια ψυχικά αποθέματα από τα παιδιά παρά την εις βάρος μας διαιτησία, καταφέραμε να γυρίσουμε τον αγώνα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι αξιόπιστο το πρωτάθλημα με αυτά που γίνονται. Υπάρχει βίντεο και όποιος θέλει και ενδιαφέρεται μπορεί να το παρακολουθήσει. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, θέλουμε μια δίκαιη αντιμετώπιση από τη διαιτησία. Θυμίζω αυτό που είχα πει την πρώτη αγωνιστική πως θέλουμε να μας παίζουν πάντα οι διαιτητές 50-50. Εμείς σήμερα όχι 50-50, αλλά ούτε 70-30 δεν μας έπαιξαν. Θέλω να ζητήσω μέσα από το stereabasket από τους παίκτες μου να μην τα παρατήσουν και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους’.

Σχετικά άρθρα

Την 1η Απριλίου τα εισιτήρια του Προολυμπιακού τουρνουά με πολύ χαμηλές τιμές!

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (30 Μαρτίου-3 Απριλίου)

pannikolaou

Πρώτη προπόνηση με την Εθνική Εφήβων ο Χαντζής παρουσία Πιτίνο! (pics)

pannikolaou