Α ΕΣΚΑΣΕ

Μάκης Φώτου: ‘Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για τους διαιτητές’

Πολλά παράπονα από τη διαιτησία είχε ο κόουτς του Τελεθριακού Μάκης Φώτου που παρέθεσε μεταξύ άλλων μια σειρά από φάσεις του χθεσινού αγώνα της ομάδας του με τον Πρωτέα Σχηματαρίου. 

Ακόμα, έκανε λόγο για σοβαρούς τραυματισμούς των Γ. Ρουμελιώτη, Κιαπέκου που μαζί με την επικείμενη τιμωρία του Θ. Ρουμελιώτη αλλάζουν τους στόχους της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο stereabasket.gr:

Θα ξεκινήσω με το αγωνιστικό κομμάτι και δυστυχώς θα είμαι σύντομος. Έχοντας να αντιμετωπίσουμε την απουσία του Κιαπέκου λόγω τραυματισμού γνωρίζαμε πως θα χάναμε σε δύναμη ενέργεια και στο ριμπάουντ, εγκλωβιστήκαμε σε αργό τέμπο, δεν βάλαμε εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο και το παιχνίδι εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε.

Για να φτάσουμε όμως εκεί έπαιξαν ρόλο άλλοι παράγοντες. Φτάσαμε στη 12η αγωνιστική, δεν έχουμε ασχοληθεί ούτε απασχολήσει με δηλώσεις για διαιτησία όπως άλλες ομάδες, δυστυχώς όμως οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν για το διαιτητικό δίδυμο. Δύο διαιτητές χωρίς την απαιτούμενη προσωπικότητα να κρατήσουν ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι, με έλλειψη επικοινωνίας και μηχανικής έχασαν δεκάδες φάσεις, είχαν διαφορετικά κριτήρια στα σφυρίγματά τους και κατάφεραν να εκνευρίσουν τους πάντες. Θα μπορούσα να αναφερθώ σε άπειρες καταστάσεις αλλά θα μείνω στις πιο χαρακτηριστικές που έκριναν και το ματς.

Ο Ρουμελιώτης από την αρχή του αγώνα αντιμετωπίστηκε είτε στα σκριν είτε στο ένας εναντίον ενός για να το πω ευγενικά υπέρ του δέοντος σκληρά και τελείωσε τον αγώνα με μόλις 2 βολές. Μάλιστα ο τραυματισμός του προήλθε από σπρώξιμο εκτός φάσης αντιπάλου στον Χοτζαλάρι ο οποίος έπεσε πάνω στο Ρουμελιώτη. 

Κλέψιμο στον Νταλαγιάννη και αντιαθλητικό του ίδιου παίκτη μετατράπηκε από τον κ. Βαρσαμά σε επαφή με πόδια. Σπρώξιμο εκτός φάσης σε ριμπάουντ στον Μπόλματη έγινε τεχνική ποινή. Φλόπιγκ και αγκωνιά στον Μέτα έγιναν 4 βολές βολές και ντισκαλιφιέ. 

Και το αποκορύφωμα όλων, στο τέλος της κανονικής διάρκειας κλέψιμο του Χοτζαλάρι ντράϊβ για να πάρουμε τη νίκη μπροστά στον κ.Αρτσίτα αντί για το οφθαλμοφανές φάουλ σφυρίχτηκε κλέψιμο. 

Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά επειδή γνωρίζω πως ούτε να εισακουστούμε πρόκειται ούτε να βγάλουμε κάποια άκρη με το όλο ζήτημα σταματώ εδώ. 

Θέλω μόνο να προσθέσω πως οι δύο διαιτητές κατάφεραν να κάνουν έξω φρενών τον Θοδωρή Ρουμελιώτη, ένα αθλητή που όσα χρόνια αγωνίζεται δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα και είναι γνωστός για το ήθος του κρατώντας του το δελτίο του. 

Σέβομαι πρώτος εγώ τα χιλιόμετρα που κάνουν οι διαιτητές, έχουμε προσπαθήσει και καταφέρει να βελτιώσουμε τις συνθήκες και τις σχέσεις όλων, αλλά η ατιμωρησία και η λειψανδρία και οι κακοί ορισμοί διαιτητών δυστυχώς φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα. 

Κλείνοντας, πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, τον επόμενο μήνα θα λείψει σίγουρα ο Κιαπέκος με θλάση, ο Γ. Ρουμελιώτης με ράγισμα στην κλείδα, και ο Θ. Ρουμελιώτης με την τιμωρία. Έχουμε μείνει στην ουσία με 6 άντρες και πρέπει να δούμε το μέλλον με διαφορετική οπτική. Θέλαμε σήμερα να αφιερώσουμε τη νίκη στον πρόεδρο μας που πέρασε ένα πρόβλημα υγείας, αλλά δυστυχώς οι κύριοι Βαρσαμάς και Αρτσίτας δεν μας το επέτρεψαν’.

 

Σχετικά άρθρα

Μαζί και τη νέα σεζόν Άρης Αμφίκλειας και Μιχέλης!

pannikolaou

Τριήμερο τουρνουά μπάσκετ στην Κύμη με παρουσία Φασούλα την Κυριακή!

pannikolaou

Προπονητής στο Διόνυσο ο Νίκος Φραγκούλης!

pannikolaou