B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Β ΕΣΚΑΣΕ Α ΟΜΙΛΟΣ Β ΕΣΚΑΣΕ Β ΟΜΙΛΟΣ

Οι λόγοι για να αναβληθούν όλοι οι αγώνες της ΕΣΚΑΣΕ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου έτους η κακοκαιρία χτυπάει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα με τη διεξαγωγή των αγώνων στα τοπικά πρωταθλήματα.

Η ΕΣΚΑΣΕ σε πρώτη φάση έχει αναβάλει ήδη 5 αγώνες και σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλοι στη συνέχεια καθώς ο καιρός ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής επιδεινώνεται με βροχές, χιονοπτώσεις και κυρίως χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο.

Το θέμα βέβαια είναι, πως αυτή τη στιγμή κακώς γίνεται κουβέντα για το ποιοι αγώνες θα αναβληθούν καθώς έπρεπε ήδη να έχει παρθεί απόφαση για να αναβληθούν όλοι οι αγώνες για μια σειρά από σημαντικούς λόγους:

-Κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των αθλητών σε γήπεδα που η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχει θέρμανση, που πολλές φορές η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη εντός των γηπέδων και από εξωτερικούς χώρους.

-Μπορεί να προκύψουν προβλήματα στην επιστροφή των ομάδων τη στιγμή δε που αρκετοί αγώνες γίνονται σε βραδινές ώρες. Η Ιτέα, η Άμφισσα, για παράδειγμα θα ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής από Σχηματάρι και Χαλκίδα αντίστοιχα μετά τις 8 μ.μ. με κίνδυνο να συναντήσουν παγετό.

-Αθλητές ομάδων σε αντρικό επίπεδο είναι από περιοχές που η κακοκαιρία έχει μεγαλύτερη ισχύ και η πρόσβασή τους στις έδρες των ομάδων τους γίνεται ακόμα δυσκολότερη.

-Αρκετοί μικροί σε ηλικία αθλητές, συναντούν την άρνηση των γονέων τους για να ακολουθήσουν τις ομάδες τους σε εκτός έδρας αγώνες καθώς υπάρχει δικαιολογημένα φόβος.

-Μπορεί το πρωί να δοθεί το οκ για να ταξιδέψει μια ομάδα αλλά να υπάρξουν στην πορεία έντονα καιρικά φαινόμενα που θα δυσκολέψουν την επιστροφή της. Π.χ. αν ο Τελεθριακός περάσει το πρωί αλλά μετά υπάρξει απαγορευτικό απόπλου πως θα γυρίσει όταν ο Άγιος το πιθανότερο να είναι κλειστός για να επιστρέψει οδικώς;

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που επιβάλουν αναβολή των πρωταθλημάτων για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σίγουρα, υπάρχει πρόβλημα με κενές ημερομηνίες για να γίνουν όλοι αυτοί οι εξ αναβολής αγώνες αλλά πρωτίστως αυτό που μετράει είναι να μην τεθεί σε κίνδυνο κανένας και να υπάρξει πρόληψη.

Εκτός από διαπιστώσεις όμως υπάρχουν και προτάσεις. Για τα πρωταθλήματα ανδρών μπορούν να ενημερωθούν τα σωματεία από τώρα πως θα παίξουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς εκτός αν συμφωνήσουν μεταξύ τους για κάποια καθημερινή. Ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί και διαφορετικά, αν όπως όλα δείχνουν φέτος δεν υπάρξουν μπαράζ ανόδου με απ’ ευθείας άνοδο στη Γ’ Εθνική, οπότε μιλάμε σε μια τέτοια περίπτωση για 3 λιγότερα Σαββατοκύριακα.

Όσο για το πρωτάθλημα της Β’ Ανδρών μπορεί να μπει αυτή η αγωνιστική ως εμβόλιμη σε ένα από τα τρία κενά που έχει ο κάθε όμιλος στο β’ γύρο, ενώ για το πρωτάθλημα παίδων είναι σαφώς ευκολότερο να οριστούν εκ νέου αυτά τα παιχνίδια.

Αυτά, περιμένοντας από την ΕΣΚΑΣΕ να πράξει το αυτονόητο και αυτό που ζητάνε επιτακτικά οι περισσότερες ομάδες που έχουν επικοινωνήσει με το Stereabasket, την αναβολή δηλαδή όλων των αγώνων.

Σχετικά άρθρα

Κορασίδων: Μια ανάσα από την ιστορική πρόκριση! (Καλαμάτα-Σύλλας 38-66)

pannikolaou

Πήρε Νασάκη ο ΓΑΣ Βασιλικού!

pannikolaou

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου η Γεν. Συνέλευση της ΕΣΚΑΣΕ

pannikolaou