ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ευρωλίγκα γυναικών: Δηλώσεις μετά τον αγώνα Ολυμπιακός-Σοπρόν

Ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα (63-52 τη Σοπρόν), αγωνιζόμενος στη Χαλκίδα που αποδείχτηκε γούρικη για τις ‘ερυθρόλευκες’. Διαβάστε τις δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργου Παντελάκη και των αθλητριών του Τζέσικα Τόμας και Λικέντρα Τζόνσον.

Γιώργος Παντελάκης: ‘Ηταν κάτι που το ζητούσαμε καιρό. Η ομάδα μας έπαιζε σταθερά καλά, σε όλα τα παιχνίδια. Ηταν κάτι που το είχαμε πει και στην προπόνηση, το ειχαμε συζητήσει και ήμασταν έτοιμοι για αυτό. Η Sopron είναι μία πολύ καλή ομάδα στο γκρουπ μας και μία ομάδα που θα πάει στo Final 4 στο τέλος, μία ομάδα με μεγάλο μπάτζετ αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι δικές μου παίκτριες έδειξαν ότι ήταν καλύτερες μέσα στο γήπεδο.

Είμαι χαρούμενος για αυτές. Τους εχω πει επανειλημμένως ότι είμαι περήφανος για αυτές, από την πρώτη αγωνιστική και το παιχνίδι με την Wisla Krakow, που έδειξαν ακριβώς τι μπορούν να κάνουν και μου το αποδεικνύουν αυτό και στην προπόνηση με την θέλησή τους και το πάθος τους στα παιχνίδια’.

Για το κλειδί της αναμέτρησης δήλωσε: ‘Εμείς από την αρχή έχουμε εστιάσει στην άμυνά μας. Η Sopron είναι μία ομάδα με πάρα πολύ ταλαντούχες παίκτριες, που μπορούν να σκοράρουν από οποιοδήποτε σημείο της επίθεσης. Ειχαμε επικεντρωθεί από την αρχή στην άμυνα πικ εν ρολ επάνω στην Τέρνερ, στο τρέξιμο της Κάσας και στο λόου ποστ παιχνίδι της Ντουπρί.

Βέβαια η Κάσας ήρθε μετά, αλλά η Τέρνερ και η Ντουπρί ήταν οι παίκτριες που μας είχαν στοιχίσει στην Ουγγαρία. Κάναμε πάρα πολύ καλή δουλειά σε αυτές και τα εύσημα αξίζουν στις παίκτριες’.

Τέλος για τα δικά του συναισθήματα μετά την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα είπε: ‘Να σου πω την αλήθεια είμαι πολύ ικανοποιημένος για τη νίκη. Θεωρούσα την ομάδα μας αδικημένη, για πολλούς λόγους που δεν είχε κερδίσει. Ημουν πάρα πολύ πεπεισμένος και πεισμωμένος ότι κάποια στιγμή θα κερδίσουμε. Ηταν κάτι που περίμενα και είμαι χαρούμενος. Όμως είμαι περήφανος και για τις παίκτριές μου και την απόδοση που είχαν μέσα στο παιχνίδι και τα συναισθήματα είναι έντονα αλλά εχουμε ακόμα μία πορεία μπροστά μας. Δεν θέλουμε απλά να κάνουμε μία νίκη και να τελειώσουμε εκεί. Εχουμε πέντε παιχνίδια μπροστά μας και φυσικά πρέπει σε αυτά να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες’.

Τζέσικα Τόμας: ‘Ηταν ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς και μία τεράστια νίκη. Που σίγουρα βελτιώνει την αυτοπεποίθησή μας. Σε κάθε ματς της Ευρωλίγκας ήμασταν τόσο κοντά και θεωρώ ότι ήταν η ώρα μας για να κερδίσουμε. Δεν ήμασταν τόσο καλοί στο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο μισό κάναμε τα πάντα τέλεια. Παίξαμε τέλεια στο επόμενο 20λεπτο, η Άννα Νίκη πέρασε στο παρκέ από τον πάγκο και έβαλε μεγάλα σουτ. Πετύχαμε μεγάλα σουτ, πήραμε μεγάλη διαφορά και κερδίσαμε την αναμέτρηση. Ηταν ένα μεγάλο παιχνίδι με ένα φοβερό κοινό και μία τεράστια νίκη για εμάς’.

Λικέντρα Τζόνσον: ‘Σίγουρα αποτελεί μία τεράστια νίκη για το οργανισμό γενικότερα. Ειμαι ενθουσιασμένη για τον προπονητή μου. Πάντα ήμασταν κοντά στη νίκη απέναντι στους αντιπάλους μας αλλά σήμερα ήμασταν 100% συγκεντρωμένες στο παρκέ. Όπως είπε και ο προπονητή μου παίξαμε φοβερά στην άμυνα και ουσιαστικά δεν αφήσαμε τίποτα να μας φοβίσει. Οι συμπαίκτριές μου έκαναν ένα βήμα παραπάνω στο τρίτο και τέταρτο ριμπάουντ μετά το τέταρτο μου φάουλ και είμαι ενθουσιασμένη γι αυτό το αποτέλεσμα’.

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση μπασκετικών αναμνήσεων στην Άμφισσα!

pannikolaou

ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Μπαράζ ανόδου Α2): Βαθμολογία & σκόρερς (6η αγωνιστική)

pannikolaou

Μπαράζ ανόδου Α2 Γυναικών: Απόλλων Χαλκίδας-Ολυμπιάδα (photo album)

pannikolaou