FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

Ανακοίνωση-διαμαρτυρία του προέδρου του Γ.Σ. Αυλίδας Α. Ιωαννίδη

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση-διαμαρτυρία, ο πρόεδρος του Γ.Σ. Αυλίδας Ανδρέας Ιωαννίδης αναφέρεται στο χθεσινό αγώνα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ της ομάδας του με τον Απόλλωνα Λιβαδειάς, μιλάει για τη διαιτησία του Ζάχου ενώ τονίζει μεταξύ άλλων πως δεν θα υλοποιήσει την απόφαση που πήρε όπως λέει αρχικά εν θερμώ, να παραιτηθεί από το τιμόνι της ομάδας, τονίζοντας πως θα παραμείνει στη θέση του.

‘Το εάν μια ομάδα θα υποβιβαστεί η θα πάρει ένα πρωτάθλημα δεν θα έπρεπε να είναι στο χέρι κανενός διαιτητή, κανενός Ζάχου. 
Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΛΙΔΑΣ στα 28 χρόνια λειτουργίας του δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητήσει το ήθος και την αξιοπρέπεια του σαν οργανισμός , ποτέ κανένας αθλητής, προπονητής, παράγοντας δεν απασχόλησε πειθαρχικά την ΕΣΚΑΣΕ, ενώ η έδρα μας είναι ίσως η πιο ήρεμη και φιλόξενη της ένωσης για τους αντιπάλους , τους διαιτητές και όλους τους παράγοντες ενός αγώνα , ακόμα και για τους οπαδούς των αντιπάλων. Αναλαμβάνουμε μόνοι μας να αποβάλουμε τα προβληματικά στοιχεία από τα τμήματα μας , ακόμα και με αγωνιστικό κόστος. Αυτό το fair play δεν είναι αδυναμία , είναι φιλοσοφία, όπως φιλοσοφία μας είναι ότι πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές και οι προπονητές και κανένας Ζάχος. 
Όλα αυτά τα χρόνια , είναι πάγια εντολή της διοίκησης μας, να μην αναφέρετε αρνητικά στην διαιτησία ,κανένα μέλος οποιασδήποτε βαθμίδας του συλλόγου . Χθες όμως η διαιτησία του Ζάχου ξεπέρασε κάθε όριο , εδώ δεν μιλάμε για ψίχουλα προς μια ομάδα , μιλάμε για ολόκληρη την φρατζόλα… Είναι η δεύτερη φορά φέτος που η διαιτησία αποκλειστικά, διαμορφώνει εις βάρος μας αποτέλεσμα. Μόνο που αυτή την φορά ο τρόπος ήταν ξεδιάντροπος και χυδαίος , ο Ζάχος δεν φόρεσε καν γάντι… ήρθε στο γήπεδο να μας κερδίσει και το κατάφερε. Με την «διαιτησία» εξέθεσε και τον πρώτο διαιτητή εθνικών κατηγοριών Κοτσιμπό , ο οποίος πρέπει να πέρασε ένα από τα πιο δύσκολα απογεύματα της χρονιάς καθώς ένας ομολογουμένως μετριότατος διαιτητής τοπικών κατηγοριών του πήρε την σφυρίχτρα. Το μόνο παράπονο προς τον Κοτσιμπό είναι ακριβώς αυτό , ότι δεν μπόρεσε να σταματήσει το παραλήρημα του Ζάχου, και έτσι είναι και αυτός σε ένα μέτρο συνένοχος . 
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή της Αυλίδας για την ψυχραιμία που επέδειξαν ειδικά παίχτες και προπονητής και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα γιατί το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο και δεν μπορούμε να στερηθούμε κανέναν. 
Συγχαρητήρια και στην ομάδα της Λειβαδιάς για την προσπάθεια της στον αγωνιστικό χώρο καθώς δεν τα παράτησαν ακόμα και όταν έχαναν με 16 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο. Να τονίσω ότι δεν υπάρχει και κανένα παράπονο για την φιλοξενία . 
Εν θερμώ έκανα την σκέψη να παραιτηθώ από την προεδρία , καθώς από ότι φαίνεται δεν μπορώ να προστατέψω πλέον την ομάδα, όμως δεν έχω λιποτακτήσει ποτέ και θα ήταν άδικο να εγκαταλείψω τώρα το καράβι. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν για την παραμονή, ελπίζοντας να μην συναντήσουμε άλλον Ζάχο στο δρόμο μας. 
Όσο για την ΕΣΚΑΣΕ και την επιτροπή διαιτησίας , καλό θα ήταν όπως τιμωρούνται παίχτες, προπονητές, παράγοντες και ομάδες να τιμωρούνται και διαιτητές , όχι σιωπηρά αλά ανακοινώνοντας τις ποινές και τους λόγους αυτών. Ξέρω ότι είναι λίγοι και οι καινούργιοι διαιτητές δεν είναι έτοιμοι να αναλάβουν ευθύνες όμως κάτι πρέπει να γίνει. 
Όλες οι ομάδες κατά καιρούς , όπως έχω αναφέρει πολλές φορές , έχουμε ευνοηθεί η έχουμε αδικηθεί μεμονωμένα σε κάποιους αγώνες, σε κάποιες φάσεις , είναι φυσιολογικό εφόσον εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας . Γίνετε μια καλή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια στον χώρο της διαιτησίας, είναι κρίμα συμπεριφορές σαν του Ζάχου , να αμαυρώνουν αυτή την προσπάθεια.
Δεν ζητώ την εξαίρεση του διαιτητή Ζάχου από τους αγώνες της ομάδας μας, του ζητώ όμως την επόμενη φορά που θα βρεθεί στον δρόμο μας, να αναλογιστεί τις ευθύνες του ως άρχοντας ενός αγώνα και να σεβαστεί την προσπάθεια και των δυο ομάδων στο γήπεδο. Ελπίζω κύριε Ζάχο, την επόμενη φορά να μας σεβαστείτε, όπως σας σεβαστήκαμε και εμείς χθες και πάντα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. 
Ο Πρόεδρος Ανδρέας Ιωαννίδης ,
για το Δ.Σ. του Γυμνιστικού Συλλόγου Αυλίδας”.

Σχετικά άρθρα

ΕΟΚ: Ανακοίνωσε εκλογές στις 12 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ!

pannikolaou

Σαν σήμερα…27 Ιουλίου (2016-2020)

pannikolaou

Καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης που αγωνίζεται στο ΝΒΑ;

pannikolaou