Α1

Εκ νέου υποψήφιος στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου ο Αλέξανδρος Θεοδώρου!

Με ανακοίνωση του το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ της Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου έκανε γνωστό πως θα διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των συμπολιτών του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ‘Συμπολιτεία’ του Θανάση Μπουραντά στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Ο ίδιος στην ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν εκ νέου να θέσει υποψηφιότητα:

Όταν το Σεπτέμβρη του 2014 αναλάβαμε, με την ψήφο των συμπατριωτών μας, τη διοίκηση του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου δεν μπορούσε κανένας μας να φανταστεί την κατάσταση που θα βρίσκαμε και όσα είχαμε να αντιμετωπίσουμε.

Είχαν περάσει 12 χρόνια διαχείρισης του Δήμου μέσα σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, οικογενειοκρατίας και αγνόησης κάθε ηθικού και νομικού κανόνα. Και αυτός ο τρόπος λειτουργίας του Δήμου άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του. Έργα βιτρίνας και άλλα που δεν έγιναν ποτέ όχι μόνο κατασπατάλησαν τα οικονομικά του, αλλά, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, δημιούργησαν απαιτήσεις που κλήθηκε να καλύψει η δική μας Δημοτική Αρχή.

Όλα αυτά δεν είναι δικές μου διαπιστώσεις, προκύπτουν από τα πορίσματα οικονομικών και δικαστικών ελέγχων, που έχουν προκαλέσει ήδη παραπομπές στη Δικαιοσύνη όσων κρίνονται υπεύθυνοι για την τότε διαχείριση του Δήμου. Οι δικαιολογίες τους ότι αναγκάζονταν να κινούνται με “ευελιξία” για να λύνουν τα προβλήματα του Δήμου δεν έπεισαν και δεν πείθουν πια κανέναν, ούτε τους πολίτες ούτε τη Δικαιοσύνη.

Αυτή ήταν η κατάσταση που παρέλαβε το 2014 η νέα Δημοτική Αρχή. Πρώτο και κύριο μέλημα ήταν η αποκατάσταση της νομιμότητας, της δημοκρατικής και διαφανούς λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών και η αντιμετώπιση των εκκρεμών υποχρεώσεων και των τρεχουσών αναγκών του Δήμου. Η προσπάθεια αυτή δεν ήταν εύκολη συνολικά ούτε για εμένα χωρίς προσωπικό, οικογενειακό και οικονομικό κόστος. Πιστεύουμε όμως πως σήμερα μπορούμε να πούμε ότι έχει αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Είναι γεγονός ότι οι συνθήκες και τα προβλήματα που περιγράψαμε, καθώς και ορισμένες πολιτικές αστοχίες που πρόεκυψαν στην Δ.Ε.Κύμης, αποτέλεσαν τροχοπέδη στην αντιμετώπιση των αναγκών της περιοχής μας.

Για την Κύμη, όμως έχουν πια ωριμάσει οι μελέτες και έχουν ενταχθεί τα μεγάλα έργα, που θα αλλάξουν τη ζωή της πόλης. Πρόκειται για την αποκατάσταση του 1ου  Δημοτικού Σχολείου, τη δημιουργία νέου κλειστού Γυμναστηρίου στη θέση αυτού που καταστράφηκε από το χιόνι και Διοικητηρίου στο χώρο του παλιού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού καθώς και τη δημιουργία Δημοτικού παιδικού σταθμού σε χώρο πίσω απ’ τη Μητρόπολη. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες και μαζί με την εταιρία ύδρευσης τα έργα που έχουν δρομολογηθεί καθώς και εγκριθεί ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια.

Για τους λόγους αυτούς και μετά από πιέσεις που δέχομαι από συμπολίτες μας, αποφάσισα να μην εγκαταλείψω την προσπάθεια, τώρα που οι συνθήκες είναι πολύ καλλίτερες απ’ ότι πριν από 5 χρόνια.

Θα συνεχίσω λοιπόν με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση και μεράκι, με την παράταξη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ που μαζί δημιουργήσαμε, με Δήμαρχο τον Θανάση Μπουραντά και ζητώ να συνεχίσετε και σεις να μας εμπιστεύεστε και για την επόμενη 4ετία.

Με εκτίμηση

Αλέξανδρος Ι. Θεοδώρου

Αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου’

Σχετικά άρθρα

Θα περάσουν οι Μπακς στην επόμενη φάση; Waverpoll.com

pannikolaou

Πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό ο Θανάσης Γιαπλές!

pannikolaou

Πήρε την 3η θέση η ΑΕΚ του Αγγέλου!

pannikolaou