Α1

Λούκα Μπάνκι: ”Πήραμε σημαντική νίκη”

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Λούκα Μπάνκι τόνισε στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με την Κύμη πως η ομάδα του πέτυχε μια σημαντική νίκη σε μια κρίσιμη φάση της σεζόν.

”Ήταν πολύ σημαντική νίκη, σε μια κρίσιμη φάση της σεζόν, λόγω της προσπάθειάς μας στα playoffs του BCL. Υπάρχουν και οι τραυματισμοί αρκετών παικτών. Στιγμές σαν αυτή, όμως, είναι πολύ σημαντικές, καθώς βγαίνουν παίκτες μπροστά και παίρνουν ευκαιρίες. Η προσέγγιση του αγώνα ήταν κακή, αλλά ο τρόπος που γυρίσαμε το ματς στην δεύτερη περίοδο ήταν εντυπωσιακός. Χάσαμε τον Σαντ-Ρος, ο οποίος τραυματίστηκε, και μίκρυνε κι άλλο το ροτέισιον. Περίμενα άλλη πειθαρχία και καλύτερη προσέγγιση σε τέτοιο ματς. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε μια τόσο αθλητική ομάδα, επιτρέψαμε εύκολους πόντους στη ρακέτα, κάτι που είναι ασυνήθιστο για το μπάσκετ που παίζουμε. Τα λάθη πάλι είναι ακόμα ένα μείον για εμάς, αλλά γενικά πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί και να δούμε πως η νίκη ήταν πολύ σημαντική, και με τόσα τρίποντα. Τώρα είναι ώρα να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το επόμενο σημείο – κλειδί της σεζόν (Μπάμπεργκ). Επίσης, έχουμε ακόμα ένα κρίσιμο ματς με τον Ήφαιστο, μετά με την Μπάμπεργκ, ξανά επιστροφή στο πρωτάθλημα και πάλι η Μπάμπεργκ. Είναι πέντε παιχνίδια σε πολύ μικρό διάστημα, μια πολύ μεγάλη πρόκληση ταυτόχρονα. Είμαστε καλή και φιλόδοξη ομάδα, ώστε να ευχαριστηθούμε τις στιγμές μας, παρά τα προβλήματα».

Γενικά, είμαι ικανοποιημένος από την ομαδική προσπάθεια. Προσπάθησαν για το καλύτερο και στο τέλος δεν θέλω να μιλάω για κάποιον ατομικά, αλλά για την όλη προσπάθεια. Βλέπω τα αρνητικά και τα θετικά. Ο ρόλος συγκεκριμένων είναι η ικανότητα να είναι πανέτοιμοι, για όταν θα πάρουν την ευκαιρία τους.

Σημασία είχε η νίκη, όχι το σκορ. Έδειξε την εικόνα μιας ομάδας που ήθελε να παίξει εκτός ρυθμού. Δεν είναι το στυλ και ο ρυθμός μας. Το σκορ έχει να κάνει με το ρυθμό που προσπάθησε να επιβάλλει η Κύμη”.

Σχετικά άρθρα

Επόμενη ομάδα Καουάι Λέοναρντ; (By Waverpoll.com)

pannikolaou

Τελικοί στο 3 on 3 της Κύμης παρουσία Φασούλα! (pics)

pannikolaou

Φινάλε στο ”Velissarakos Basketball Camp”!

pannikolaou