Α1

Τουτζιαράκης και Λιούις ‘έπιασαν’ κορυφή

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από την επίσημη σελίδα της Basket League, για το παιχνίδι Κύμη-Ήφαιστος Λήμνου.

Ήταν μέλη μιας πεντάδας… φωτιά για την Κύμη, στη σπουδαία νίκη επί του Ήφαιστου. Σταύρος Τουτζιαράκης και Τζεκουάν Λιούις όμως, όχι μόνο έβαλαν το ‘λιθαράκι’ τους στην επιτυχία της ομάδας τους, αλλά “σκαρφάλωσαν” και στην κορυφή δύο στατιστικών κατηγοριών στην ιστορία της Κύμης. Ο πρώτος έφτασε τον Θαντ Μακ Φάντεν στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ ενώ ο δεύτερος ξεπέρασε τον Αμερικανό που φόρεσε πέρσι τη φανέλα της ομάδας, στη λίστα των κορυφαίων πασέρ της.

Ο Σταύρος Τουτζιαράκης έκανε παιχνίδι-καριέρας με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ -έγινε ο 5ος παίκτης της Κύμης που φτάνει φέτος σε ‘double-double’- επιδόσεις που σε συνδυασμό με τις δύο ασίστ και τη μία τάπα, τον οδήγησαν σε 28 βαθμούς στο ranking. Ο έμπειρος σέντερ με τους 14 πόντους του, έφτασε τους 390 με τη φανέλα της Κύμης στην κατηγορία κι έτσι ‘έπιασε’ τον ΜακΦάντεν που είχε αυτόν τον αριθμό πόντων στην περσινή σεζόν.

Ο Τζεκουάν Λιούις από την πλευρά του, με τις έξι ασίστ που είχε στο σημερινό παιχνίδι, έφτασε τις 90 και έγινε ο πρώτος πασέρ στην ιστορία της Κύμης στην Basket League, αφήνοντας πίσω του τον Μακ Φάντεν που είχε πέρσι 88 τελικές πάσες. Ο Λιούις όμως έφτασε σε αυτόν τον αριθμό σε 15 αγώνες (έξι ασίστ ανά αγώνα) ενώ ο ΜακΦάντεν είχε 88 σε 22 παιχνίδια κανονικής περιόδου και πλέι οφ, που του έδωσαν μέσο όρο 5,5 ασίστ.

Στα στατιστικά αξιοσημείωτα του παιχνιδιού της Χαλκίδα, το 10ο ‘double-double’ στο οποίο έφτασε ο Κρις Χόρτον με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός είναι ο πρώτος της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του κατά τρία τον Σον Έβανς του Ήφαιστου και φτάνοντας την επίδοση του Ντάστιν Χογκ που είχε επίσης 10 ‘double-double’ με την Κηφισιά, στη σεζόν 2015-16.

Σχετικά άρθρα

Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος!

pannikolaou

Μπασκετική συνάντηση στο αεροδρόμιο!

pannikolaou

Ο Ηλίας Κουρέπης στην Καρδίτσα!

pannikolaou