ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Διαμαρτυρία του Απόλλωνα Χαλκίδας

Διαμαρτυρία εξέδωσε ο Απόλλωνας Χαλκίδας με αφορμή τον χθεσινό αγώνα παμπαίδων στο Σχηματάρι με αντίπαλο τον Πρωτέα, κάνοντας αναφορά σε διαιτητικά λάθη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι της Β φάσης των παμπαίδων , που θα οδηγούσε στον τελικό της περιφέρειας , είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τις διαιτητικές αποφάσεις , τουλάχιστον του ενός εκ των δύο διαιτητών , σε βάρος της ομάδας μας. Η ανακοίνωση μας έρχεται ως διαμαρτυρία μετά από επαναλαμβανόμενα γεγονότα , σε παιχνίδια μικρών ηλικιών στον ευρύτερο χώρο της Χαλκίδας.

Αρχικά , παρ΄όλη την απογοήτευση και πικρία που νιώθουμε , δίνουμε συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα για την νίκη τους, επειδή επιτεύχθηκε με πολλή μεγάλη προσπάθεια. Από την άλλη πλευρά όμως, θα πρέπει να καταθέσουμε όσο μπορούμε πιο αντικειμενικά την άποψη μας για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Η ομάδα μας προηγούνταν συνεχώς στο σκορ και δύο φορές το πέτυχε με διψήφιες διαφορές. Σε ένα επίπεδο παμπαίδων αυτό δείχνει κλάση ανωτερότητας, οι γνωστές όμως διαιτητικές τακτικές έκαναν το παιχνίδι “ντέρμπι”, που από μια φάση στο τέλος κρίθηκε ο αγώνας. Στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο χρεώθηκαν βασικοί μας παίχτες με φάουλ, κάποια απ’αυτά δεν έγιναν ποτέ, αντίθετα σε lay up δεν πήραμε φάουλ και καταλογισμοί βημάτων ή επαναφοράς αναλογικά ήταν εις βάρος της ομάδας μας.

Η ομάδα μας δεν έχει στον διαιτητικό χώρο διαιτητές που είναι συγγενείς αθλητών ή προπονητών. Επίσης δεν έχουμε την τύχη να εκπαιδεύουμε στις ακαδημίες μας , έστω και λίγους , όπως έχει διαπιστωθεί να γίνεται σε άλλη ομάδα. Παρ’ όλα αυτά απαιτούμε κάθε σεβασμό για την αγωνιστική μας προσπάθεια, που γίνεται με πολλές θυσίες, σωματική και ψυχική εξάντληση. Η ομαδική προσπάθεια, που επιτεύχθηκε από παιδιά της ομάδας μας με σπουδαίο ταλέντο, όχι μόνο δεν δικαιώθηκε αλλά αντίθετα εξαιτίας των διαιτητικών αποφάσεων οι νέοι αυτοί αθλητές, που θέλουν να αγωνίζονται σ’ένα αξιοκρατικό μπασκετικό πρωτάθλημα, να νιώσουν απογοήτευση, πίκρα και παράπονο. Καλούμε τους διαιτητές της Χαλκίδας, τα παράπονα μας είναι κυρίως σε τοπικό επίπεδο, για άλλη μια φορά να σέβονται και να εκτιμούν την προσπάθεια μας ενώ εμείς από την πλευρά μας θα τους στηρίζουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί. Είναι οι κριτές των γηπέδων και αυτό σημαίνει ευσυνειδησία , υπευθυνότητα , αξιοκρατία. Όταν, πολύ περισσότερο διαιτητεύουν παιχνίδια, που αγωνίζονται παιδιά μικρής ηλικίας και ο ψυχικός τους κόσμος ακόμη διαπλάθεται, θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. και οι προπονητές του Απόλλωνα Χαλκίδας”

Σχετικά άρθρα

Καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης που αγωνίζεται στο ΝΒΑ;

pannikolaou

Είναι το απόλυτο φαβορί για τους Ολυμπιακούς αγώνες η Team USA;

pannikolaou

Ο Παν. Μιχαήλ καλεσμένος στο camp της Ακαδ. Ιστιαίας (pics)

pannikolaou