ΠΑΙΔΩΝ

Τα 11 χρόνια μιας επιτυχημένης πορείας!

Η παρουσία ενός προπονητή σε μια ομάδα για 11 συνεχόμενες χρονιές αποτελεί από μόνη της είδηση, ιδίως όταν μιλάμε για τον Ελληνικό αθλητισμό, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο!

Όταν μάλιστα, αυτή η συνεργασία αποδίδει και ανεβάζει επίπεδο το σύλλογο χρονιά με χρονιά, τότε αυτό φανερώνει τη δουλειά που έγινε στο σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Γιάννης Πανούσης, που σύνδεσε το όνομά του με τον Αλέξανδρο, ανακοίνωσε χθες το τέλος της συνεργασίας του με την ομάδα της Αρτάκης, έχοντας μια σειρά από…παράσημα να τον ακολουθούν!

Το 2007 ανέλαβε το τμήμα μπάσκετ του Αλέξανδρου που ήταν ανενεργό, χωρίς ακαδημίες, για να φτάσει στο σύλλογο τις 150 εγγραφές μικρών αθλητών!

Πέτυχε 2 ανόδους σε ισάριθμα χρόνια με την αντρική ομάδα, που αποτελούνταν κυρίως από παίκτες των τμημάτων υποδομής.

Για 2 συνεχόμενες χρονιές όλα τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής πέρναγαν στην τελική φάση των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΣΕ με κορυφαία στιγμή για το σύλλογο το πρωτάθλημα εφήβων της ΕΣΚΑΣΕ απέναντι στον Γ.Σ. Ιτέας.

Από τον Αλέξανδρο βγήκαν παίκτες που αγωνίστηκαν σε Εθνικές κατηγορίες αλλά και στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ, όπως ο Παστήρας (Παπάγου-Β’ Εθνική), Καζάνας (Μεσολόγγι), Δάβρης (Αίαντας Αυλίδας).

Ο Αλέξανδρος έκανε γνωστό το όνομά του ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα με τα τμήματα υποδομής να δίνουν φιλικούς αγώνες με ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή, με τους μικρούς αθλητές να έχουν την ευκαιρία εκτός από αυτές τις μεγάλες ομάδες να αγωνιστούν σε ιστορικές έδρες, όπως το ”Nick Galis Hall”, το ”Παλατάκι” αλλά και το ”Ιβανώφειο”.

Ακόμα, ο Αλέξανδρος Αρτάκης αποτέλεσε τη βάση για τη σχολική ομάδα της Αρτάκης, που πέρυσι έφτασε στους ”4” του Πανελλήνιου Σχολικού πρωταθλήματος!

Σχετικά άρθρα

Πρωτάθλημα Παίδων: Βαθμολογίες & σκόρερς (27-28 Νοεμβρίου)

pannikolaou

ΠΑΙΔΩΝ ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ: Αναγέννηση Λαμίας-Πρωτέας Λαμίας 79-67

pannikolaou

ΠΑΙΔΩΝ Β’ ΟΜΙΛΟΣ: ΧΒΑ-ΑΓΕΧ (photo album)

pannikolaou