B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΣΚΑΣΕ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΦΗΒΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

Οι απονομές στη μπασκετική γιορτή των Stereabasket Awards! (pics)

Σε μια ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας, στη Χαλκίδα, έγιναν την Δευτέρα οι απονομές των Stereabasket Awards που διοργανώθηκαν για 3η συνεχόμενη χρονιά!

Για μια ακόμα φορά, ο μπασκετικός κόσμος της Περιφέρειας στάθηκε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, χειροκροτώντας τους καλύτερους της περσινής χρονιάς, αλλά και τους επίσημους προσκεκλημένους που μας έκαναν την τιμή και ήταν μαζί μας!

Η Εθνική Γυναικών Κωφών, που κατέκτησε πρόσφατα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αποθεώθηκε από τους 500 και πλέον παρευρισκόμενους, με τις σπουδαίες παίκτριες να μας κάνουν την τεράστια τιμή να είναι μαζί μας, χωρίς να λείπει ούτε μια αθλήτρια από την Παγκόσμια πρωταθλήτρια! Η προπονήτρια της ομάδας Αθηνά Ζέρβα, στάθηκε στη δύναμη της ψυχής των κοριτσιών της, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ανθή Χαϊνά, που στον τελικό έπαιξε με αυταπάρνηση στα τελευταία λεπτά, χωρίς να μπορεί να κουνήσει τα δάχτυλά της! Την απονομή στην κορυφαία ομάδα, έκανε ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, που τόνισε με τη σειρά του το ηθικό δίδαγμα που δίνουν αυτές οι κοπέλες.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής των 4 Ευρωπαϊκών τίτλων, αποθεώθηκε με τη σειρά του όταν ανέβηκε για την απονομή, τονίζοντας πως το μπάσκετ δεν είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός αλλά τα ερασιτεχνικά σωματεία που τροφοδοτούν όλες τις μεγάλες ομάδες. Την απονομή στον Τσαρτσαρή έκανε η νέα Δήμαρχος Χαλκίδας Έλενα Βάκα, που με τη σειρά της έκανε γνωστά τα…πράσινα αισθήματά της, τονίζοντας πως έχει παρακολουθήσει πολλές φορές τον Τσαρτσαρή από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ! Η Ελ. Βάκα, σημείωσε την αξία του αθλητισμού, τόνισε πως είναι περήφανη για το μπάσκετ της Χαλκίδας, που όπως είπε χαρακτηριστικά, θα βοηθήσει όσο μπορεί, για να το φέρει ακόμα πιο ψηλά.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου επίσης γνώρισε την αποθέωση και μίλησε μεταξύ άλλων για την κακή χρήση του ίντερνετ που δημιουργεί προβλήματα κυρίως στα νέα παιδιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως στο ίντερνετ συναντάς εικονικούς φίλους και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο θα προχωράει η τεχνολογία. Την απονομή στον Παπανικολάου έκανε ο Βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου που σημείωσε πως η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν που αγαπήθηκε τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον Ολυμπιακό.

Ο εν ενεργεία διεθνής διαιτητής Σπύρος Γκόντας τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και σημείωσε πως το πραγματικό μπάσκετ είναι αυτό που υπάρχει στην περιφέρεια, λέγοντας πως αναπολεί και εκείνος ακόμα και σήμερα αυτές τις στιγμές. Επίσης, προέτρεψε τον κόσμο, να μην θυμάται τους διαιτητές στην Ελλάδα τη μέρα του αγώνα και την επόμενη, αλλά πριν τα ματς, τονίζοντας πως έχουν να μάθουν πάρα πολλά από εκείνους. Επίσης, όπως είπε χαρακτηριστικά, η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να μην σε αγαπάει κανένας, όπως δεν αγαπάνε τους διαιτητές. Την απονομή έκανε ο νέος Περιφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης που τόνισε πως είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο να βραβεύει έναν από τους καλύτερους Έλληνες διαιτητές.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρύδας, θυμήθηκε πως στη Χαλκίδα ”κόλλησε” το μικρόβιο του βιβλίου, συναντώντας στα νεανικά του χρόνια τον Γιάννη Σκαρίμπα, αλλά και ένα παιχνίδι που είχε παρακολουθήσει στις αρχές της δεκαετίας του ’80, στο γήπεδο μπάσκετ στο Στάδιο της Χαλκίδας, κλείνοντας την αναφορά του με τη φράση ”να αγαπάτε το μπάσκετ” απευθυνόμενος σε όλο τον κόσμο. Την απονομή έκανε ο εκπρόσωπος της ξενοδοχειακής μονάδας ”Πέλαγος” στον Αγ. Μηνά Χαλκίδας, Γιώργος Κατσίνας, που με τη σειρά του επισήμανε πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του αγαπάνε το μπάσκετ, προτρέποντας όλους τους επιχειρηματίες της πόλης να βοηθήσουν το μπάσκετ της Χαλκίδας.

Ο Χαλκιδέος φροντιστής επί 30 έτη του Παναθηναϊκού Αντώνης Γεροντίτης, ευχαρίστησε για τη βράβευση, τονίζοντας πως αποτελεί τιμή για τον ίδιο τη στιγμή που γίνεται στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Την απονομή έκανε ο βουλευτής Σπύρος Πνευματικός, που επισήμανε πως το μπάσκετ αποτελεί τον καλύτερον τρόπο άμυνας απέναντι στις κακοτοπιές της ζωής, ενώ όπως είπε και ο ίδιος έπαιζε μπάσκετ στα φοιτητικά του χρόνια.

Οι αθλητές των Special Olympics Βασίλης Γραμματικός και Γιώργος Μιχαηλίδης, αποθεώθηκαν από τον κόσμο για τις επιτυχίες τους, αλλά κυρίως για τη δύναμη ψυχής τους. Την απονομή στους σπουδαίους αθλητές έκανε ο Μιχάλης Θαλάσσης, ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας ΚΤΕΟ, που σημείωσε πως είναι τιμή του που βραβεύει ανθρώπους με αυτή τη δύναμη. Επίσης, τόνισε, πως η εταιρεία του θα είναι πάντα κοντά στον αθλητισμό.

 

Στη βράβευση των ομάδων της Χαλκίδας και της Θήβας τη δεκαετία του ’70, αποθεώθηκαν οι παίκτες εκείνης της εποχής που βρέθηκαν μαζί μετά από πολλά χρόνια οι οποίοι ανέβηκαν συγκινημένοι στη σκηνή. Μίλησαν και αναφέρθηκαν σε σημαντικές στιγμές εκείνης της εποχής, οι Χρ. Χρήστου, Γ. Καρλής, Σωτ. Τσεκές, Γ. Χατζηχρονόγλου, ενώ τα αναμνηστικά έπαθλα έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού και Αθλητισμού Ηλίας Μπουρμάς και ο Δήμαρχος Θήβας Γιώργος Αναστασίου που μίλησαν για το πόσο σημαντικός είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην εποχή μας, αλλά και την πρόοδο που υπάρχει στις νεαρότερες ηλικιακά ομάδες.

Οι χάλκινες πρωταθλήτριες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κορασίδων του Σύλλα Αιδηψού πήραν τα βραβεία τους από την νέα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας Δήμητρα Σακελλαράκη, που με τη σειρά της τόνισε πως είναι συγκινημένη βλέποντας τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

 

 

Η πρωταθλήτρια της Α’ ΕΣΚΑΣΕ ΧΒΑ επιλέχθηκε ως η καλύτερη ομάδα για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και το βραβείο παρέλαβε ο αντιπρόεδρος της ομάδας Κώστας Σεπετής που σημείωσε πως αυτό το έπαθλο ανήκει σε όλους στην ομάδα. Επίσης, ο Κ. Σεπετής τόνισε πως πρέπει όλοι να αφήσουν στην άκρη αυτά που τους χωρίζουν, να ενωθούν και να βοηθήσουν όλοι μαζί την επόμενη γενιά, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως αγαπάει την ομάδα του, αλλά περισσότερο αγαπάει την πόλη του.

Την απονομή έκανε η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Ειρήνη Αϊδίνη που αναφέρθηκε κυρίως στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος πήρε το έπαθλο του καλύτερου προπονητή της Α’ κατηγορίας και δήλωσε πως είναι μεγάλη του τιμή που είναι συνεχιστής όσων πρόσφεραν τα προηγούμενα χρόνια οι παίκτες που βραβεύτηκαν της ΑΓΕΧ και του Κάδμου της 10ετίας του 70.

Την απονομή έκανε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Microchip και παράγοντας του μπάσκετ Τάσος Κολτσιδόπουλος, που σημείωσε πως ο Μπρατσιάκος μετά την Κύμη προτίμησε τον δύσκολο δρόμο της δημιουργίας μιας νέας ομάδας, λέγοντας πως είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές της Ελλάδας.

Η καλύτερη πεντάδα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ Γιώργος Ρουμελιώτης (Τελεθριακός), Χρήστος Τσακωνίτης (Αναγέννηση Λαμίας), Θανάσης Κατσούλας (ΧΒΑ), Μπάμπης Κωνσταντούρας (Αίαντας Αυλίδας), Θύμιος Νασάκης (Μάκαρος) καθώς και ο MVP της κατηγορίας Θανάσης Κατσούλας, πήρε τα έπαθλα από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας Δημήτρη Γκίκα και τον διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας Παναγιώτη Τζαφέρο.

Η καλύτερη πεντάδα rising star της Α’ ΕΣΚΑΣΕ Κωτσαδάμ (Απόλλων Λιβαδειάς), Δημητρίου (Γ.Σ. Ιτέας), Φετοκάκης (Αναγέννηση Λαμίας), Σταθόπουλος (ΧΒΑ), Μπρατσιάκος (ΧΒΑ). Την απονομή, όπως και του mvp Λουκά Κωτσαδάμ έκανε ο εκπρόσωπος της εταιρείας B Fresh Βασίλης Ρουμπής.

 

 

Ο ΓΑΣ Βασιλικού μετά τον περσινό τίτλο της καλύτερης ομάδας της Γ’ κατηγορίας, φέτος αναδείχθηκε καλύτερη ομάδα της Β’ κατηγορίας! Το έπαθλο παρέλαβε ο αντιπρόεδρος της ομάδας Σωτήρης Αρτσίτας ενώ την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, που σημείωσε πως μπορεί να νιώθει σαν…τη μύγα μες το γάλα καθότι ποδοσφαιρικός, αλλά θα είναι και εκείνος ενεργός πλέον καθώς ο τρίτος του γιος γράφτηκε στην ομάδα  μπάσκετ της ΧΒΑ.

Ο Γιάννης Καψούλης του ΓΑΣ Βασιλικού αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της Β΄ΕΣΚΑΣΕ και την απονομή έκανε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος crepe and coffee στη Δροσιά, Σωτήρης Δήμου.

 

 

 

Η Δόξα Διρφύων/Μεσσαπίων πήρε τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στη Γ’ κατηγορία, με τον προπονητή της ομάδας Ανδρέα Μαντζαρη να παραλαμβάνει το έπαθλο από τον προπονητή της ΧΒΑ Βασίλη Μπρατσιάκο.

 

 

 

Καλύτερος διαιτητής της περιφέρειας για τη σεζόν 2018-19 αναδείχθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Γιώργος Τσάλλας και την απονομή έκανε ο διεθνής διαιτητής Σπύρος Γκόντας.

 

 

 

Ο Λουκάς Ζαρονικόλας που ήταν προπονητής στην εντυπωσιακή πορεία του Λοκρού και στην άνοδο στη Β’ Εθνική, αναδείχθηκε καλύτερος κόουτς της Περιφέρειας και την απονομή έκανε ο Χαλκιδέος προπονητής Βαγγέλης Αγγέλου. Ο Ζαρονικόλας, που χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό, αναφέρθηκε συγκινημένος σε όλους τους συνεργάτες του, αλλά ιδιαίτερα στον αρχηγό του Λοκρού Ανέστη Μάτο που όπως είπε ήταν ο καλύτερος αρχηγός που είχε ποτέ. Επίσης, μίλησε για τους Βελισσαράκο και Αγγέλου, τους οποίους ευχαρίστησε γιατί κάποτε όταν ζήτησε τη βοήθειά τους, του είπαν την αλήθεια και δεν του ”χάϊδεψαν” τα αυτιά, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κορυφαίος παίκτης της Περιφέρειας αναδείχθηκε ο Ανέστης Μάτος του Λοκρού Αταλάντης και την απονομή έκανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρύδας. Ο Μάτος, αφιέρωσε το βραβείο στους συμπαίκτες του, τους προπονητές και στην οικογένεια του.

 

 

Ο Αργύρης Κουβάρας αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής των τμημάτων υποδομής, με την απονομή να κάνει ο κόουτς του Γ.Σ. Ιτέας Χρήστος Μωραΐτης που έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Κουβάρα, που με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν στο έργο του, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως το δύσκολο είναι να μείνεις ταπεινός και πεινασμένος.

 

Πρώτος σε ψήφους στην κατηγορία παίδων αναδείχθηκε ο Χρήστος Ρίννης της πρωταθλήτριας της κατηγορίας ΑΓΕ Χαλκίδας, και τον ακολούθησαν οι Αναγνωστάκος (Γ.Σ. Ιτέας), Γκογκορώσης ΑΓΕ Χαλκίδας), Σεργιανάϊ (Άτλας Καρπενησίου), Σταθόπουλος Στ. (ΧΒΑ). Την απονομή έκανε ο ιδιοκτήτης του Stereabasket Παναγιώτης Νικολάου.

 

Ο Δημήτρης Μαντζούκας του Έσπερου Λαμίας αναδείχθηκε mvp στην κατηγορία εφήβων, με την πεντάδα να συπληρώνουν οι Βογιατζής και Δ. Σταθόπουλος από την ΧΒΑ και οι Παγώνης (Γ.Σ. Κύμης), Κικίδης (ΑΓΕ Χαλκίδας). Την απονομή έκανε ο πολιτευτής Ευβοίας Γιάννης Μανώλης.

 

 

Η Βαλεντίνα Τσαβόνι του Σύλλα, μαζί με τη συμπαίκτρια της Νίτσογλου, αλλά και τις Μπαράκου (Αστέρας Αλιβερίου), Χαντζή (Πρωτέας Σχηματαρίου), Μάντζαρι (Μάκαρος) συγκροτούν φέτος την καλύτερη 5αδα της κατηγορίας κορασίδων. Την απονομή έκανε επίσης ο πολιτευτής Ευβοίας Γιάννης Μανώλης.

 

 

Στην κατηγορία Νεανίδων, τρεις αθλήτριες του Σύλλα βρέθηκαν στην καλύτερη 5αδα (Τσαβόνι, Νίτσογλου, Μαχαίρα), τις οποίες πλαισίωσαν δύο παίκτριες του Απόλλωνα Χαλκίδας (Φουντουλάκη, Δαϊναβά). Την απονομή έκανε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Αφοί Κοφινά, Γιώργος Κοφινάς.

 

 

Η Δέσποινα Κοτσίφη του πρωταθλητή Πρωτέα Σχηματαρίου, μαζί με τη συμπαίκτρια της Μ. Αναστασίου αλλά και τις Θεοδώρου-Στεφανίδου της ΑΓΕ Χαλκίδας και τη Μαργώνη της Αλιάρτου συγκρότησαν την καλύτερη 5αδα του Γυναικείου πρωταθλήματος. Την απονομή έκανε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Grammacar και πρόεδρος της ΑΓΕΧ Γιώργος Γραμματικόγιαννης.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκαναν η ραδιοφωνική παραγωγός Βένια Σαμπάνη και ο Χαλκιδέος δημοσιογράφος Σπύρος Βασιλείου.

*Περισσότερες φωτογραφίες, θα ακολουθήσουν σε νεότερες αναρτήσεις.

 

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Φινάλε της κανονικής διάρκειας! (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Αναβλήθηκε το Σύλλας-ΓΑΣ Άμφισσας λόγω απαγορευτικού απόπλου

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou