ΠΑΙΔΩΝ

Ο Βασίλης Καρακατσάνης στην Antetokounbros Academy!

Ο Βασίλης Καρακατσάνης της ΑΕΕΠ Χαλκίδας προκρίθηκε στην Antetokounbros Academy μετά τα try-outs που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου στα γήπεδα των Αμπελοκήπων και της Λαμπρινής!

Ο νεαρός Χαλκιδέος αθλητής που είναι γεννημένος το 2005, θα συμμετέχει στο AntetokounBros Academy, που είναι ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο να βοηθήσει αγόρια και κορίτσια (ηλικίας 12-16) και να εμπνεύσει προπονητές (ηλικίας 18-25) προκειμένου να αξιοποιήσουν τις αθλητικές τους ικανότητες, να  αποκτήσουν δεξιότητες για την προσωπική τους ανάπτυξη και να γίνουν καλύτεροι πολίτες.

Το πρόγραμμα της Ακαδημίας περιλαμβάνει εβδομαδιαίες προπονήσεις μπάσκετ από τον Οργανισμό Eurohoops, στα δύο ανακαινισμένα από τη Nike γήπεδα στους Αμπελόκηπους και στη Λαμπρινή, με την Αναστασία Κωστάκη, την πρώτη Ελληνίδα παίκτρια του Γυναικείου NBA (WNBA) να αναλαμβάνει τον ρόλο της επικεφαλής προπονήτριας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονήσεις μπάσκετ διάρκειας 90 λεπτών μία φορά την εβδομάδα για 100 νεαρούς αθλητές τον χρόνο. Επιπλέον, το πρόγραμμα προσφέρει 12 θέσεις για μαθητευόμενους προπονητές και προπονήτριες, ηλικίας 18 έως 25 ετών οι οποίοι/-ες συμμετέχουν στις προπονήσεις της Ακαδημίας, με την καθοδήγηση της Επικεφαλής Προπονήτριας, Αναστασίας Κωστάκη, της πρώτης Ελληνίδας που έπαιξε στο WNBA.

Πέραν των μπασκετικών προπονήσεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από εργαστήρια και ομιλίες που θα υλοποιηθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενδυνάμωση. Παράλληλα, 2 αθλητές θα κερδίσουν ετήσιες υποτροφίες προπόνησης με τον Οργανισμό Eurohoops, ενώ 4 παιδιά θα επιλέγονται κάθε χρόνο για να παρακολουθούν καλοκαιρινά μαθήματα στην Αγγλία, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ακόμα, θα υπάρξουν εξειδικευμένες προπονήσεις αθλητών (clinics), τουρνουά, σεμινάρια μπάσκετ, καθώς και μια σειρά εργαστηρίων και ομιλιών, που εμπνέουν και δίνουν ώθηση στους συμμετέχοντες αθλητές και προπονητές να εξελιχθούν. Τόσο οι προπονήσεις όσο και οι εκπαιδευτικές δράσεις είναι υποχρεωτικές. Τα εργαστήρια και οι ομιλίες πραγματοποιούνται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Η διάρκεια της πρώτης σεζόν είναι από το Νοέμβριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020.

Σχετικά άρθρα

Οι ημερομηνίες για τις τελικές φάσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγοριών!

pannikolaou

Η ΑΕΕΠ Χαλκίδας διοργανώνει το 7ο Summer Basketball Camp!

pannikolaou

Βασ. Γουρνής: ”Στόχος μας η ολοκλήρωση των έργων εντός του γυμναστηρίου στους επόμενους 2 μήνες”

pannikolaou