RETROΑ ΕΣΚΑΣΕ

Retro basket: ΑΚΟ Λιβαδειάς-ΓΑΣ Άμφισσας το 1987!

Γυρνάμε το χρόνο περίπου 30 έτη πίσω, για να φτάσουμε στην περίοδο 1987-88 και στον αγώνα ΑΚΟ Λιβαδειάς-ΓΑΣ Άμφισσας για την Α’ κατηγορία στο Λύκειο της Λιβαδειάς, καθώς τότε τα μοναδικά κλειστά στην Περιφέρεια, ήταν της Θήβας και της Χαλκίδας!

Ο Νίκος Παπούλιας, προπονητής σήμερα του Απόλλωνα Λιβαδειάς ήταν παίκτης της Άμφισσας εκείνη την εποχή και μέσα από την προσωπική του σελίδα στο fb έγραψε ένα σχόλιο για το μπάσκετ εκείνης της εποχής που αξίζει να διαβαστεί:

Σε άλλες εποχές μας γύρισαν οι φωτογραφίες από το αρχείο του Κώστα Τσικνή, όπου την περίοδο 1987-1988 ο ΓΑΣ Άμφισσας αντιμετώπισε στη Λιβαδειά τον ΑΚΟΛ με προπονητή το Γιώργο Κοκκίνη και πήρε μια πολύτιμη νίκη με 57 -74 (ημ. 33-36) παρότι στον πρώτο γύρο είχαμε ηττηθεί στην έδρα μας (64-66). Ήταν η χρονιά που η ομάδα της Άμφισσας είχε στεφθεί πρωταθλήτρια της Ένωσης. Για τον ΓΑΣ είχαν αγωνιστεί: Παρασκευάς 10, Μπελούμπασης 21, Παπούλιας 30, Καρβέλης 7, Μαυραειδής 6, Φαράντος, Μακρής, Σωτηρόπουλος. Ο αγώνας είχε διεξαχθεί στο Λύκειο της Λιβαδειάς (ανοικτό γήπεδο και κατηφορικό) και ένας εκ των δύο διαιτητών ήταν ο κ. Χαρέμης που εκείνη την εποχή σφύριζε εθνικές κατηγορίες και ο άλλος ο κ. Μέρκος. Λόγω κρύου οι διαιτητές αγωνίζονταν με μακρυμάνικα φούτερ. Από τους παίκτες της Άμφισσας ο Σπύρος Φαράντος – ο άνθρωπος με τα ελατήρια στα πόδια – σήμερα δεν είναι εν ζωή. Από τους παίκτες της Λιβαδειάς ο Νο 9 είναι ο Βασίλης Ροζάνας -σημερινός προπονητής του Κένταυρου Λιβαδειάς – ο παίκτης με το σκούρο μπλε σορτσάκι με την κόκκινη ρίγα ο Γιάννης Κωτσαδάμ – σημερινός πρόεδρος του Απόλλων – και ο παίκτης με το μουστάκι ο Λεωνίδας Ζητουνιάτης – προπονητής σήμερα του Απόλλων. Εκείνη την εποχή προσευχόσουν στον καλό Θεό να μη βρέχει, διότι το παιχνίδι θα οδηγούνταν σε αναβολή, παρότι η φιλοξενούμενη ομάδα θα είχε κάνει το ταξίδι. Επίσης, οι παίκτες φορούσαν παπούτσια χαμηλών προδιαγραφών, χωρίς αεροσόλες και πάτους και το χαρακτηριστικά είναι η γρήγορη φθορά τους από το τρέξιμο στην πίσσα των ανοικτών γηπέδων. Ήταν η πρώτη χρονιά που τα παιχνίδια στην Ένωση άρχισαν να γίνονται Σάββατο και το ένα και μοναδικό κλειστό το είχε η Θήβα όπου αγωνιζόταν ο Άρης. Οι ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα ήταν ο ΑΣ Λοκρός, ο ΓΑΣ Άμφισσας, ο ΑΣ Άρης Θήβας, ο ΑΣ Φθιώτης, ο ΓΣ Ιτέας, το ΑΚΟΛ, ο ΓΑΣ Αρτάκης, ο ΑΟ Παμφιωτικός και ο ΓΣ Τα Φάλαρα Στυλίδας”.

Σχετικά άρθρα

Σαν σήμερα…24 Οκτωβρίου (2016-2023)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Άρης Θήβας-Λοκρός 81-74 (photo album)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Άρης Αμφίκλειας-ΠΑΠΕΛ 66-63 (video)

pannikolaou