ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Πρωτοποριακό τουρνουά για μικρές ηλικίες από τον Κρόνο!

Ένα τουρνουά μπάσκετ διαφορετικό από αυτά που ξέρουμε μέχρι σήμερα διοργανώνει το διήμερο 21-22 Δεκεμβρίου ο Κρόνος για αθλητές γεννημένους το 2011 και με υπεύθυνο προπονητή τον Θηβαίο Γιάννη Κουτσοβασίλη.

Το τουρνουά μπάσκετ έχει την ονομασία ”1st Basketball Assist Tournament” και σκοπός του είναι να αναδείξει τη σημασία της ”assist” στο μπάσκετ αλλά και γενικότερα στη ζωή των αθλητών και να καλλιεργήσει στους μικρούς παίκτες το αίσθημα της ομαδικότητας, της συνεργασίας,  να μπορέσουν να
κατανοήσουν, ότι το “εμείς” υπερέχει πάντα του “εγώ”.

Για το λόγο αυτό, η καταμέτρηση των πόντων της κάθε ομάδας, θα γίνεται με παραλλαγή των επίσημων κανονισμών καλαθοσφαίρισης που ισχύουν!
Καλάθι που θα επιτυγχάνεται μετά από ατομική ενέργεια, θα βαθμολογείται με 1 πόντο. Καλάθι που θα επιτυγχάνεται μετά από ασίστ (τελική πάσα), θα βαθμολογείται με 2 πόντους!

Και βέβαια, δεν θα είναι μόνο αυτοί οι ειδικοί όροι, καθώς θα απαγορεύεται ρητά στις ομάδες να παίζουν οποιαδήποτε μορφή άμυνας ζώνης και press (zone press, man to man press). Θα επιτρέπεται μόνο η προσωπική άμυνα (man to man) στο μισό γήπεδο χωρίς παγίδες ενώ θα απαγορεύονται και όλα τα σκριν!

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα στις 28 Ιουνίου στο ”Velissarakos Basketball Camp”

pannikolaou

Οι διαιτητές στους αγώνες παίδων-κορασίδων της ΕΣΚΑΣΕ (26-28/6)

pannikolaou

Με Περσίδη η Εθνική Ελλάδας 3Χ3 αναχώρησε για το Τελ Αβίβ!

pannikolaou