B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Το ιστορικό ”ΚΕΤΕ” άνοιξε και πάλι τις πόρτες του! (pics)

Το ιστορικό κλειστό του ΚΕΤΕ στη Χαλκίδα άνοιξε ξανά τις πόρτες του μετά από περίπου 15 χρόνια για να ζωντανέψει και πάλι από τις φωνές των αθλητών και μαζί με αυτές να ζωντανέψουν και πάλι οι αναμνήσεις του παρελθόντος!
Ένα κλειστό γυμναστήριο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1984 υποδεχόμενο την μοναδική ομάδα εκείνης της εποχής, την ΑΓΕΧ, που μέχρι τότε έπαιζε στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, στο στάδιο της Χαλκίδας!
Ένα κλειστό που φιλοξένησε μεταξύ άλλων αγώνες Β’ και Γ’ Εθνικής, σπουδαίες μπασκετικές συναντήσεις και αντιστοίχως παίκτες και προπονητές!

Το 1984 εκεί ήταν η έδρα της ΑΓΕΧ για την άνοδο στη Β’ Εθνική μέσω των μπαράζ που ακολούθησαν με την Ολυμπιάδα Πατρών και το Καρλόβασι Σάμου με παίκτες μεταξύ άλλων εκείνη τη χρονιά τους Σταμέλο, Κεχαγιά, Τσότσο, Παπαγεωργίου, Σαββαϊδη, Μαυρομμάτη και τον 15χρονο Γιαπλέ!

Εκεί, έγινε το 1985 ο αγώνας κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ της ΑΓΕΧ και του Παγκρατίου στο οποίο αγωνίζονταν μεταξύ άλλων οι Καρατζάς και Μπακατσιάς που δύο χρόνια αργότερα ανέβαιναν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωμπάσκετ του ’87 στην Αθήνα, με τη Χαλκίδα να παίρνει τη νίκη-πρόκριση για τους ”8”!

Εκεί έγιναν όλα αυτά τα παιχνίδια σε Β’ και Γ’ Εθνική με τον κόσμο στριμωγμένο από τη σκάλα των αποδυτηρίων μέχρι τους πάγκους των ομάδων!

Εκεί, αγάπησαν και αγαπήθηκαν από τη Χαλκίδα παίκτες που ήρθαν ως μεταγραφές όπως οι Βασιλάρας, Κούτρης, Σκούρας, εκεί έπαιξαν μπάσκετ μεταξύ άλλων οι Κανατσέλος, Κεχαγιάς, Σταμέλος, Τσότσος, Τοσούνης, Σαββαϊδης, Παναγιωτίδης, Μπρατσιάκος, Καμάτσος, Βαρσαμάς, Γεωργουσόπουλος, Ανεστόπουλος, Γαλάνης, Τουλίτσης, εκεί προπόνησε την ομάδα ο Γ. Βελισσαράκος, εκεί έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα μεταξύ άλλων ο Βαγγ. Αγγέλου, εκεί ήταν παρόντες πάντα οι διοικούντες Χρήστου, Μάϊσης, Γεωργαντόπουλος που ακολούθησαν μετά τους παλαιότερους, Δαρδανό, Σερβετά και Καρλή της εποχής του ανοικτού γηπέδου.

Εκεί, πήρε το βάπτισμα του πυρός η ΑΓΕΧ που πρωταγωνίστησε με Χαλκιδέους παίκτες για χρόνια στην Α2, εκεί έμαθαν το άθλημα οι Σωτ. Αγγέλου, Βοσνιάδης, Πούλος, Χατζηϊωάννου, Καπελέρης, Μούτουπας, Κεχρής, Κουτσογιάννης, και πόσοι ακόμα!

Εκεί δημιουργήθηκε το γυναικείο τμήμα με παίκτριες που αργότερα πήραν πρωταθλήματα σε Εθνικό επίπεδο όπως οι Τοκατλίδου, Πατσουλάκη, Παπαδήμου, από το ΚΕΤΕ και το άθλημα του μπάσκετ ξεκίνησε να αγωνίζεται η Σοφία Ιορδανίδου πριν την κερδίσει το βόλεϊ με επίσης πολλές και σημαντικές διακρίσεις.

Το ιστορικό γήπεδο του ΚΕΤΕ από το 1992 που έγινε το κλειστό του ΔΑΚ δίπλα στο κολυμβητήριο πέρασε σε δεύτερη μοίρα, ενώ από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 με την ολοκλήρωση του κλειστού Κανήθου και αργότερα της Πειραϊκής χρησιμοποιήθηκε από ομάδες τοπικών κατηγοριών μέχρι περίπου το 2003.

Ακολούθησε μια τουλάχιστον 15ετία που το κλειστό ήταν χώρος αναμνήσεων της παλιάς καλής εποχής αλλά και τόπος συνεύρεσης φίλων του μπάσκετ για τα…κλασικά μονά!

Φέτος, η νέα Δημοτική Αρχή αποφάσισε να δώσει και πάλι πνοή σε αυτό το ιστορικό κλειστό γυμναστήριο και μετά τις πρώτες από μια σειρά εργασιών που θα ακολουθήσουν αλλά και την απαραίτητη καθαριότητα στο χώρο, παραχωρήθηκε πιλοτικά σε συλλόγους για προπονήσεις των τμημάτων τους.

Αυτή την εβδομάδα δε, με την ευκαιρία των αγώνων ρυθμικής στο κλειστό Κανήθου, οι ακαδημίες ομάδων κατηφόρισαν προς την ιστορική έδρα της μπασκετικής Χαλκίδας, η οποία με την επαναλειτουργία του κλειστού στα πρώην ΚΕΤΕ, αποκτάει το 7ο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο μετά από εκείνα σε Κάνηθο, Πειραϊκή, ΔΑΚ, Αυλίδα, Βασιλικό και Αρτάκη!

Σχετικά άρθρα

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β’ ΦΑΣΗ: Έσπερος Λαμίας-Κάδμος 29-63

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (26/3). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Άρης Θήβας-ΑΓΕ Χαλκίδας (photo album)

pannikolaou