Α ΕΣΚΑΣΕ

Χρήστος Μωραΐτης: ”Μας επηρέασε το ”πρέπει” της νίκης”

Ο κόουτς του Γ.Σ. Ιτέας Χρήστος Μωραΐτης σημείωσε στις δηλώσεις του για το νικηφόρο αγώνα με τον Αστέρα Αλιβερίου, πως το ”πρέπει” της νίκης σε συνδυασμό με την άμυνα ζώνης για 40′ των αντιπάλων του αλλά και τη διακοπή του πρωταθλήματος που έπαιξε το ρόλο της, συνέβαλαν για να μην δείξει η ομάδα του το καλό της πρόσωπο πάνω στο παρκέ. 

Για τη συνέχεια επισήμανε πως ακολουθεί πρόγραμμα-φωτιά, ζητώντας από τους παίκτες του, όπως είπε χαρακτηριστικά, να είναι πιο εργατικοί.

”Ήταν το τρίτο ματς στην έδρα μας με το «πρέπει» της νίκης πάνω από τα κεφάλια μας. Ήταν και η τρίτη φορά που πήραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά με προβληματική απόδοση. Φέτος παρατηρείται το φαινόμενο να παίζουμε καλύτερα εκτός έδρας. Στο χθεσινό ματς ξεκινήσαμε καλά πήραμε δυο φορές διαφορά κοντά στους δέκα πόντους αλλά αντί να την αυξήσουμε και να προβληματίσουμε τον αντίπαλο (να άλλαζε άμυνα) χαλαρώσαμε και πήγαμε πάλι από την αρχή. Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο στο ματς ήταν η επί σαράντα λεπτά ζώνη του Αστέρα η οποία στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά μας έγινε βραχνάς. Είχαμε 19% στο τρίποντο εντός έδρας και με τα περισσότερα σουτ ελεύθερα πρέπει να μας προβληματίσει. Επίσης μας επηρέασε η διακοπή του πρωταθλήματος καθώς χάσαμε τον οποίο ρυθμό είχαμε βρει. Ο Αστέρας έχει δυο βασικούς πυλώνες στην επίθεση του δυο έμπειρα παιδιά Φωτητζόγλου και Χαρατσή οι οποίοι σκόραραν μεν αρκετούς πόντους αλλά νομίζω όχι με «οικονομικά» στατιστικά. Γενικά θεωρώ ότι το ματς κρίθηκε στο σουτ από την δίκη μας κακή επιθετική συγκομιδή ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο (βάλαμε 26 πόντους) και δεν θέλει πολύ φιλοσοφία να το καταλάβεις. Είναι το δεύτερο ματς στην έδρα μας που κερδίσουμε βάζοντας την τελευταία μπάλα. Αυτό μπορεί να δείχνει ικανότητα και ψυχραιμία αλλά δεν θέλω να ξανά γίνει.  Μπράβο στους παίκτες μου για το αποτέλεσμα τους θέλω πιο εργατικούς γιατί ακολουθεί πρόγραμμα-φωτιά. Συγχαρητήρια στον Αστέρα Αλιβερίου στην φιλότιμη προσπάθεια που κάνει και εύχομαι να πετύχει τους στόχους του. Τέλος συγχαρητήρια και στους κυρίους Καραμπιτσάκο και Αρτσίτα που σε ένα ματς που κρίθηκε στο σουτ πέρασαν απαρατήρητοι”.

Σχετικά άρθρα

Το μπάσκετ στο σημείο μηδέν: 20 παράγοντες ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ σχολιάζουν την επικαιρότητα

pannikolaou

ΠΣΑΚ: ”Σημαντικές οι εκλογές, αλλά μπάσκετ χωρίς… μπάσκετ ΔΕΝ υπάρχει…”

pannikolaou

Covid-19: Τάσεις εξασθένισης σε Εύβοια και Φθιώτιδα

pannikolaou