ΠΑΙΔΩΝ

Ανακοίνωση-απάντηση Πρωτέα Σχηματαρίου

Ανακοίνωση-απάντηση στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών με αφορμή τη μεγάλη έκταση του σκορ στον αγώνα του παιδικού πρωταθλήματος μεταξύ Πρωτέα και Ερμή Σχηματαρίου εξέδωσε η διοίκηση της νικήτριας ομάδας, αναφέροντας τα εξής:

Κύριοι, μετά από πολλές δημοσιεύσεις στον ηλεκτρονικό τύπο και συνεντεύξεις του κυρίου Οικονόμου σε τηλεοπτικά κανάλια οφείλουμε να τοποθετηθούμε δημόσια για το παιχνίδι του παιδικού πρωταθλήματος Πρωτέας Σχηματαρίου – Ερμής Σχηματαρίου.

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαριστεί ότι ο κύριος Οικονόμου δεν ήταν στο γήπεδο κατά την διάρκεια του αγώνα άρα καλό θα είναι να ακουστεί η γνώμη του κυρίου Σίσκου, προπονητή της ομάδας και όχι των απόντων με καθαρή σκοπιμότητα.

Ξεκάθαρα ο σκοπός του αγώνα είναι αναπτυξιακός αλλά κάθε ομάδα κοιτάει να αναπτύξει πρώτα τα δικά της παιδιά στα πλαίσια που ορίζουν οι κανονισμοί, αυτό ισχύει και για την ομάδα μας και επιβεβαιώνεται από το φύλλο αγώνος όπου έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα παιδιά και έχουν σκοράρει όλα.

Ξεκάθαρα δεν υπήρχε σκοπός να καταστρέψουμε μπασκετικά ή να κάνουμε κακό στα παιδιά της αντίπαλης ομάδας και αυτό επιβεβαιώνεται πάλι από το φύλλο αγώνος όπου οι δύο βασικοί και ψηλότεροι παίκτες βγήκαν εκτός από το πρώτο πεντάλεπτο και δεν μπήκαν πάλι στον αγώνα ακόμα την μεγαλύτερη διάρκεια έπαιζαν παμπαίδες  και τέλος επιτρέψαμε στην αντίπαλη ομάδα να χρησιμοποιήσει τρία παιδιά χωρίς δελτίο.

Παρ όλα αυτά μετά την λάσπη που δεχτήκαμε αν είναι να βγει κάτι καλό από πολλές προτάσεις που ακούστηκαν εμείς είμαστε θετικοί και θα γίνουμε και αρωγοί αρκεί να γίνουν με σωστό τρόπο, δηλαδή με προτάσεις στα αρμόδια όργανα ( ΕΟΚ, ΕΣΚΑΣΕ) με καθορισμένες σαφείς και γραπτές αποφάσεις.

Έχουμε όμως και εμείς κάποιες απορίες για τον συγκεκριμένο αγώνα, τις οποίες θέτουμε ευθέως.

1) Το παιδικό τμήμα του Ερμή έχει φέρει άλλα τέσσερα παρόμοια αποτελέσματα με άλλες ομάδες φέτος, γιατί ενόχλησε μόνο ο δικός μας αγώνας και αναφέρεται μόνο το όνομα του Πρωτέα;

2) Τόσα χρόνια υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοια αποτελέσματα σε αγώνες παιδικού, γιατί πριν τον συγκεκριμένο αγώνα δεν συγκινήθηκε ο κύριος επικριτής μας;

3) Αγωνίζονται παιδιά σε ένα πρωτάθλημα με σαφείς και ξεκάθαρους κανόνες και η πορεία ενός τμήματος είναι πολλές φορές ακόλουθη και με την διαφορά πόντων. Γιατί είναι κατακριτέο όταν μία ομάδα τηρεί τους κανόνες; Η ηθική του αγώνα δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα αλλά είναι συνυφασμένη με τους κανόνες αυτούς πού όλοι γνωρίζουν και για να συμμετέχουν τους έχουν αποδεχτεί, αν κάποιος δεν συμφωνεί γιατί παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα αυτό;

4) Σε κάποιες συνεντεύξεις διαβάσαμε ότι οι μεγάλες διαφορές στο σκορ 40,50,60 πόντων καταστρέφουν την ανάπτυξη των παιδιών της πιο αδύναμης ομάδας.

Πήραμε τυχαία κάποια αποτελέσματα από την ΕΣΚΑ μόνο για να δούμε τι διαφορές υπάρχουν στα παιδικά και όχι για να κρίνουμε, όπου και ο κύριος Οικονόμου δραστηριοποιείτε ως υπεύθυνος ακαδημιών από τον Αύγουστο του 2018.

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ ΕΣΚΑ 2018-19
ΠΑΙΑΝΙΑ ΚΟΡΩΠΙ 33-101 -68
ΚΟΡΩΠΙ ΑΡΤΕΜΙΣ 102-34 68
ΚΟΡΩΠΙ ΛΑΓΟΝΗΣΙ 104-43 61
ΚΟΡΩΠΙ ΣΠΑΤΑ 75-31 44
ΚΟΡΩΠΙ ΚΤΗΣΙΦΩΝ 73-33 40
ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΟΡΩΠΙ 41-110 -69
Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ ΕΣΚΑ 2019-20
ΚΑΛΥΒΙΑ ΚΟΡΩΠΙ 29-70 -41
ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΟΡΩΠΙ 34-85 -51

Εάν κάνουμε λάθος ζητάμε συγνώμη και παρακαλώ διορθώστε μας είμαστε ακόμα νέο σωματείο και οι παρατηρήσεις σας θα μας κάνουν καλύτερους”.

Σχετικά άρθρα

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21/4)

pannikolaou