B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Β ΕΣΚΑΣΕ Α ΟΜΙΛΟΣ Β ΕΣΚΑΣΕ Β ΟΜΙΛΟΣ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Αποχώρηση Αίαντα Αυλίδας: Οι ανακατατάξεις στα τοπικά πρωταθλήματα

Η χθεσινή απόφαση του Αίαντα Αυλίδας για αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής φέρνει ανακατατάξεις και στα τοπικά πρωταθλήματα, καθώς η ομάδα της Αυλίδας χάνει δύο κατηγορίες κάτι που σημαίνει πως θα αγωνιστεί τη νέα περίοδο στη Β’ ΕΣΚΑΣΕ.

Στις προκηρύξεις της ΕΣΚΑΣΕ δεν προβλέπεται τι γίνεται σε μια τέτοια ειδική περίπτωση οπότε εκ πρώτης όψεως υπάρχει ένα κενό στην ομάδα που θα αναπληρώσει τη 12η ομάδα στην Α’ κατηγορίας της επόμενης περιόδου.

Τι αναφέρουν οι προκηρύξεις

Οι αρχικές προκηρύξεις περί ανόδων και υποβιβασμών αναφέρουν:

Υποβιβασμός από τη Γ’ Εθνική: Αν πέσουν 1-2 ομάδες από τη Γ’ Εθνική τότε από την Α’ ΕΣΚΑΣΕ στη Β’ υποβιβάζονται 3 ομάδες.

Άνοδος από τη Β’ ΕΣΚΑΣΕ στην Α‘: Σε περίπτωση που υποβιβαστεί 1 ομάδα από τη Γ’ Εθνική, ανεβαίνουν 3 ομάδες από τη Β’ στην Α’ κατηγορία. Εάν υποβιβαστούν 2-4 σωματεία από τη Γ’ Εθνική, τότε ανεβαίνουν 2 ομάδες από τη Β’ στην Α’ κατηγορία.

Στην ειδική περίπτωση του Αίαντα λοιπόν, η ΕΣΚΑΣΕ θα προσπαθήσει να πατήσει πάνω στις προκηρύξεις και να εφαρμόσει το νόμο.

Αν υπολογίσει ότι ο Αίαντας Αυλίδας υποβιβάστηκε από τη Γ’ Εθνική, ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί μετά και με δεδομένο πως από την Α’ κατηγορία υποβιβάζονται 3 ομάδες, τότε πρέπει να ανέβει +1 ομάδα από τη Β’ στην Α’ κατηγορία, δηλαδή 4 αντί για 3.

Αν υπολογίσει την ειδική περίπτωση της κατηγορίας που θα συμμετάσχει την επόμενη χρονιά ο Αίαντας Αυλίδας, τότε ίσως να εξεταστούν ειδικές καταστάσεις υπολογίζοντας και τις μεγάλες ανακατατάξεις που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια σε όλες τις κατηγορίες.

 

Σχετικά άρθρα

Β’ ΕΘΝΙΚΗ Playoffs: Ήττα καταστροφή! Εθνικός Λιβαδειάς-Νήαρ Ήστ 78-81

pannikolaou

A2 Elite League Play out: Ζωντανός για την παραμονή! Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας-Ψυχικό 71-70

pannikolaou

Σχολικοί Final-4: 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παύλος 81-98 Κέρδισαν το χειροκρότημα!

pannikolaou