FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

Ανακοίνωση-διαμαρτυρία ΓΑΣ Βασιλικού!

Ανακοίνωση-διαμαρτυρία εξέδωσε ο ΓΑΣ Βασιλικού, με την οποία αναφέρεται σε δύο καθοριστικές φάσεις στο φινάλε του αγώνα με τον Μάκαρο στην Άμφισσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

‘Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε αυτό το οποίο σκεφτόμασταν ότι δεν θα θέλαμε ποτέ να κάνουμε. Να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας και τη διαμαρτυρία μας μέσω ανακοίνωσης αλλά και ένστασης για όσα…… συνέβησαν στον τελευταίο αγώνα της ομάδας μας με τον Μάκαρο Άμφισσας.

Στην διαμαρτυρία μας δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με τις εις βάρος μας διαιτητικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα (φάουλ σε παίχτες μας που στέκονταν ακίνητοι, παίχτης της αντίπαλης ομάδας και μπάλα να βρίσκονται διαδοχικά εκτός πλάγιας γραμμής του γηπέδου και το παιχνίδι να συνεχίζεται, αντιαθλητικό φάουλ εις βάρος μας και στην επόμενη αντίστοιχη περίπτωση ενώ ο διαιτητής έχει σχηματίσει ήδη το σήμα του αντιαθλητικού κατεβάζει τα χέρια και σημειώνει απλό φάουλ, επιθετικό rebound αντιπάλου από airball σε ελεύθερη βολή την οποία οι διαιτητές θεώρησαν ότι η μπάλα ¨έγλειψε¨ τη στεφάνη, διαδοχικά φάουλ στην προτελευταία μας επίθεση μας στον Νασάκη, επίθεση των αντιπάλων στην οποία η μπάλα πέρασε το κέντρο στα 11” και όχι στα 8”) γιατί δεχόμαστε ότι είναι μέρος του παιχνιδιού.

Δεν μπορούμε όμως να μην ασχοληθούμε με δύο φάσεις για τις οποίες θεωρούμε ότι υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος.
Α) Περίπου 1,5’ πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα και ενώ το σκορ είναι 63-61 ο παίχτης μας Νασάκης σκοράρει. Το σουτ αναγράφεται στον πίνακα ως σουτ 3 πόντων με το σκορ να γίνεται 63-64. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι συνεχίζεται με 4 διαδοχικές κατοχές ( 2 για κάθε ομάδα) χωρίς να αλλάζει το σκορ. Στα τελευταία 6’’ με το σκορ να αναγράφεται ως 63-64 ο παίχτης μας Καψούλης κλέβει τη μπάλα από τον αντίπαλο και ανακτά την κατοχή σχεδόν στο κέντρο του γηπέδου και επιλέγει, για να τελειώσει ο χρόνος, αφού προηγούμαστε, να πάει στην αντίθετη πλευρά όπου δέχεται το φάουλ του Νο 13 του Μάκαρου ενώ απόμεναν 2.2’’. Στη διακοπή αυτή οι διαιτητές συζητούν με τη γραμματεία, το προηγούμενο σουτ του Νασάκη χρεώνεται 2 πόντων και το σκορ γίνεται 63-63. Σε αυτή τη περίπτωση με το σκορ να ήταν ισόπαλο ο Καψούλης θα πήγαινε για να πετύχει το καλάθι αφού ήταν μόνος του και όχι για να κερδίσει περισσότερο χρόνο.

Β) Στα 2,2’’ ο Καψούλης δέχεται το φάουλ από το Νο 13 του Μάκαρου το οποίο είναι το 5ο προσωπικό. Ο παίχτης του Μάκαρου ποτέ δεν έφυγε από το παιχνίδι και συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι το τέλος του 4ου δεκαλέπτου, παράβαση που συνιστά τεχνική ποινή για την αντίπαλη ομάδα, κάτι που δεν υποδείχθηκε ποτέ από τους διαιτητές. Για την περίπτωση αυτή η ομάδα μας έχει καταθέσει ένσταση μετά το τέλος του παιχνιδιού ενώ για την πρώτη περίπτωση οι διαιτητές μας ενημέρωσαν πως δεν δικαιούμαστε να κάνουμε ένσταση.

Ασφαλώς και περιπτώσεις όπως οι χθεσινές δεν βοηθούν στην βελτίωση και ανάδειξη του μπάσκετ στην περιφέρεια μας. Ο ΓΑΣ Βασιλικού έχει αποδείξει στην μικρή του πορεία πως δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση, αναγνωρίζεται ως ένας καλά οργανωμένος σύλλογος που σέβεται αντιπάλους, διαιτητές, κριτές και φορείς και αντιμετωπίζει όλα τα παιχνίδια σαν γιορτή. Ας είμαστε όλοι πιο ‘’ προσεχτικοί’’ για το καλό του μπάσκετ!!!

Να σημειώσουμε πως η δυσαρέσκεια μας και η διαμαρτυρία μας δεν αγγίζει τους παίχτες, προπονητές, διοίκηση του Μάκαρου οι οποίοι πάλεψαν για τη νίκη, σε πολλά διαστήματα του αγώνα ήταν καλύτεροι από εμάς, μας φιλοξένησαν άψογα και αυτό θα ανταποδώσουμε και εμείς στον 2ο γύρο”.

Σχετικά άρθρα

Ραγδαίες εξελίξεις: Παραίτηση Π. Σταύρου από το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΣΕ!

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ Playoffs (Τελικός): Κάδμος-Α.Ε. Καρύστου (photo album)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ Playoffs: Κάδμος-Α.Ε. Καρύστου 20-0 α.α. Τι έγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνος.

pannikolaou