Α1

Επιστρέφει ο Θανάσης Γιαπλές από την Τουρκία!

Με μεγάλη καθυστέρηση η τουρκική κυβέρνηση πήρε την απόφαση για την αναστολή των πρωταθλημάτων και οι επιπτώσεις ακόμα και στους αθλητές είναι μεγάλες, καθώς χθες ανακοινώθηκε πως ο Σλούκας και 6 ακόμα μέλη της Φενέρμπασχτσε βρέθηκαν θετικοί στο τεστ του κορωνοϊού!

Ο Θανάσης Γιαπλές βρίσκεται στην Τουρκία ως ασίσταντ κόουτς της Μπαχτσεσεχίρ και περνάει τη δική του αγωνία και άγχος με όλες αυτές τις εξελίξεις. Ο Χαλκιδέος κόουτς είναι απόλυτα υγιής και όπως μας ενημέρωσε μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο Γιαπλες παραχώρησε χθες συνέντευξη στο Sport24.gr την οποία και αναδημοσιεύουμε παρακάτω:

Μπορείς να μας περιγράψεις τη κατάσταση στην Τουρκία με αφορμή την έξαρση του κορονοϊού τόσο στην Ευρώπη, όσο και μετά τα κρούσματα τα οποία παρουσιάστηκαν στη γειτονική χώρα;

«Η κατάσταση στην αρχή ήταν αρκετά μπερδεμένη γιατί ενώ επίσημα υπήρχε μόνο ένα κρούσμα που είχε ανακοινωθεί, η πεποίθηση αρκετών ήταν ότι πραγματικά υπήρχαν πολύ περισσότερα. Τώρα μέρα με τη μέρα παίρνονται μέτρα παρόμοια με αυτά σε όλο τον κόσμο και προσπαθούμε όλοι να προσαρμοστούμε».

Πριν παρθεί η απόφαση να σταματήσουν όλα τα πρωταθλήματα στην Τουρκία, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τους παίκτες για την καθυστέρηση να ληφθούν τ’ απαραίτητα μέτρα; Πώς βιώσατε το τελευταίο διάστημα;

«Υπήρξαν αντιδράσεις κυρίως από τους ξένους παίκτες των ομάδων, κάποιοι εκ των οποίων αρνήθηκαν να παίξουν σε παιχνίδια. Στη δική μου ομάδα αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα δύσκολα θα έπαιζε κάποιος από τους Αμερικανούς. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει αγωνία σε όλους και ιδιαίτερα σε όσους είναι μακριά από τα σπίτια τους, οπότε αυτή η κατάσταση δε γινόταν να κρατήσει για πολύ».

Έχεις εικόνα από τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα και πώς το αντιμετωπίζεις από τη στιγμή που βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι σου;

«Ενημερώνομαι συνέχεια για την κατάσταση στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή έχω το άγχος της επιστροφής. Ακούγεται για απαγόρευση πτήσεων και όπως είναι φυσικό υπάρχει έντονη ανησυχία. Πιστεύω και εύχομαι η πατρίδα μας να παραμείνει με όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα και να τελειώσει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης. Ας κάνουμε όλοι πράξη αυτό μας ζητούν οι ειδικοί και να μείνουμε σπίτι. Το ίδιο ισχύει και εμάς στην Τουρκία».

Εκτιμάς ότι στην Τουρκία θα τελειώσει το πρωτάθλημα;

«Κάνεις δεν μπορεί να ξέρει. Η ανακοίνωση μιλά για διακοπή χωρίς συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Άρα όλα είναι πιθανά, ωστόσο αυτό που προέχει είναι να είμαστε όλοι υγείας και να ξεπεράσουμε αυτόν τον εφιάλτη»

Τι οδηγίες έχετε πάρει από τη διοίκηση της ομάδας και ποιες είναι αυτές που έχετε δώσει στους παίκτες; 

«Όλοι στα σπίτια μας, δε γίνονται προπονήσεις και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Αυτά λέμε στους παίκτες και είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία για τις εξελίξεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνει πάρα πολλά πράγματα, αρκεί να πειθαρχήσεις σε όσα ζητούν οι ειδικοί».

 

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται μέχρι νεοτέρας τα πρωταθλήματα της ΕΟΚ

pannikolaou

Σκέψεις για διακοπή των Εθνικών πρωταθλημάτων!

pannikolaou

Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλο τον κόσμο!

pannikolaou