FEATURED RETRO

Retro Basket: Η ΑΓΕΧ το 1981 στη Β’ Εθνική!

Γυρίζουμε το χρόνο πίσω, στο 1981, σε μια φωτογραφία που μπορεί να χαρακτηριστεί και…ιστορική, για την ΑΓΕΧ και το μπάσκετ της Χαλκίδας!

Είναι η πρώτη χρονιά που η ΑΓΕΧ συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, που ήταν τότε η δεύτερη τη τάξει κατηγορία στο Ελληνικό μπάσκετ.

Είναι επίσης, η πρώτη χρονιά που ο Γιώργος Βελισσαράκος έχει σταματήσει την ενεργό δράσης ασχολούμενος πλέον με την προπονητική.

Η άνοδος στη Β’ Εθνική έφερε και μεταγραφές, όπως αυτή του Σωτήρη Γερμανού από τη Θήβα, που δεν ήταν μια…απλή μεταγραφή! Χαλκίδα-Θήβα, ήταν τότε για τα μπασκετικά δεδομένα, σαν να λέμε σήμερα…Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή Άρης-ΠΑΟΚ!

Παίκτες της ΑΓΕΧ τότε μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Τουλουμτζής που είχε παίξει την δεκαετία του ’70 με μεγάλη επιτυχία στον Έσπερο Καλλιθέας, ο 19χρονος τότε Βαγγέλης Αγγέλου, ο Γιώτης Κανατσέλος!

Έδρα της ομάδας το ανοιχτό γήπεδο στο στάδιο της Χαλκίδας και παρόντες στη φωτογραφία όλοι οι παίκτες μαζί με τον κόουτς Γ.Βελισσαράκο, τον πρόεδρο Χρ.Χρήστου και τον πιτσιρικά τότε Τάσο Σερβετά!

Διακρίνονται πάνω από αριστερά: Βελισσαράκος, Φιωτάκης, Δημητρίου, Γερμανός, Κανατσέλος, Οικονομίδης, Τουλουμτζής, Χρήστου.

Κάτω από αριστερά: Παπαγεωργίου, Σαββαϊδης, Σερβετάς, Γατόπουλος, Χαΐνης, Αγγέλου, Τοσούνης.

 

*Όσοι επιθυμείτε να δημοσιευτούν παλιές φωτογραφίες ομάδων ή παικτών, μπορείτε να στείλετε το φωτογραφικό σας υλικό στο e-mail: info@stereabasket.gr ή να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της σελίδας του stereabasket.gr στο facebook.

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Φινάλε της κανονικής διάρκειας! (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

Σαν σήμερα…20 Απριλίου (2016-2023)

pannikolaou