Α ΕΣΚΑΣΕ

Retro Basket: Η Μαλεσίνα από τα ανοιχτά γήπεδα στη Γ’ Εθνική!

Μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Περιφέρειας είναι αναμφίβολα η Αναγέννηση Μαλεσίνας! Οι ”κιτρινόμαυροι”, με έτος ίδρυσης το 1987, έχουν καταφέρει να κάνουν αισθητή την παρουσίας τους στον τοπικό μπασκετικό χάρτη, παρότι μιλάμε για μια μικρή γεωγραφικά περιοχή, με περίπου 5000 κατοίκους.

Η Μαλεσίνα ξεκίνησε ως σύλλογος στις 20 Μαΐου του 1987, στο ανοιχτό γήπεδο της περιοχής, στα βράχια, για να φτάσει ακόμα και στη Γ’ Εθνική το 1997, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου.

Από τη Μαλεσίνα βγήκαν παίκτες που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε Πανελλήνιο επίπεδο, όπως ο σημερινός ασίσταντ κόουτς του Περιστερίου Κώστας Παπαμάρκος και φυσικά οι Σωκράτης και Ανδρόνικος Γκιζογιάννης, που είναι ακόμα και σήμερα ενεργοί αθλητές με σημαντική παρουσία σε ομάδες Εθνικών κατηγοριών, όπως και ο Παντελής Σέττος, επίσης σε ομάδες Εθνικών κατηγοριών.

Η πρώτη ομάδα το 1987!

Αυτή είναι η πρώτη ομάδα της Μαλεσίνας το 1987, στο ιστορικό ανοιχτό γήπεδο, στα βράχια! Διακρίνονται, πάνω από αριστερά: Κακαβάς Α., Μπουγέτσας Δ., Δέδες Α., Παπανικολάου Δ., Πασπαλάς Κ., Μπίκας Κ., Κακαβάς Κωνσταντίνος (προπονητής).

Κάτω από αριστερά: Μπουγέτσας Γ., Τζελέπης Π., Κούτσικος Γ., Καραστάθης Βασ., Καζάνας Β., Μπίκας Κ.

 

Η ομάδα του 1995!

Η ομάδα του 1995 που αγωνίστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ, με έδρα το ανοιχτό γήπεδο της Μαλεσίνας. Διακρίνονται, πάνω από αριστερά: Παπαμάρκος Δημήτρης (έφορος), Πασπαλάς Κ., Μπουγέτσας Δ., Παϊσιος Σ., Παπαγεωργίου Τ., Καραμίντζος Γιώργος (πρόεδρος), Γερμανός Σωτήρης (προπονητής).

Κάτω από αριστερά: Παϊσιος Α., Καρυστινός Μάνος, Παπαμάρκος Κ., Παπανικολάου Κ., Καλλής Κ., Τζελέπης Χαρ.

 

Η πρώτη ομάδα του κλειστού (1997)

Το 1997 η Μαλεσίνα μπήκε για πρώτη φορά στο νέο κλειστό γυμναστήριο και αυτή είναι η πρώτη ομάδα που έπαιξε στο νέο γήπεδο! Διακρίνονται, πάνω από αριστερά: Παπαμάρκος Κ., Καλλής Κ., Γκιζογιάννης Σωκρ., Μπουγέτσας Δ., Ψαρράς Γ., Γκιζογιάννης Ανδρ., Ζωγράφου Βαγγ. (απεβίωσε), Πετρακάκης Δημήτρης (προπονητής).

Κάτω από αριστερά: Σταθουλόπουλος Δ., Νίκας Σωτ., Κώνστας Φωτ., Ιωακείμ Κ., Τζελέπης Χ.

 

Η ομάδα της Γ’ Εθνικής (1998-99)

Η ομάδα που έπαιξε στη Γ’ Εθνική το 1998-99, στη μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου! Η Μαλεσίνα είχε ρεκόρ εκείνη τη σεζόν 5-21, τερμάτισε στη 12η θέση σε σύνολο 14 ομάδων ενώ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε υποδεχθεί τότε την ΑΓΕΧ, που εκείνη τη χρονιά τελείωσε το πρωτάθλημα ως 2η πίσω από τον Πανελλήνιο με μια νίκη διαφορά. Διακρίνονται πάνω από αριστερά: Καρακάσης Χρ., Δαραμάρας Δ., Γκιζογιάννης Σωκ., Κατσούλας Θ., Μπουγέτσας Δ., Γκιζογιάννης Ανδρ., Αγιασωτέλης Γιώργος (προπονητής).

Κάτω από αριστερά: Παπακωνσταντίνου Ταξ., Πασπαλάς Β., Λυκουριώτης Δημ., Νίκας Σωτ., Παπαμάρκος Κ., Καλλής Κ., Τούντας Γ.

 

Οι παίδες του 1997 στον τελικό της ΕΣΚΑΣΕ

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες για τις υποδομές της Μαλεσίνας, ήταν η συμμετοχή του παιδικού τμήματος στον τελικό της κατηγορίας το 1997 με αντίπαλο τον Κάδμο.

Διακρίνονται πάνω από αριστερά: Δαραμάρας Δ., Ζουμπόπουλος Χ., Γκιζογιάννης Ανδρ., Γκιζογιάννης Σωκρ., Καζάνας Α., Καραπιπέρης Π., Δαδίτσιος Ανέστης (προπονητής).

Κάτω από αριστερά: Ιωακείμ Κ., Παπακωνσταντίνου Τ., Φουρλεμάδης Ι., Καλλής Κ., Δούρος Κ., Κατσάρας Π.

 

Οι πρωταθλητές έφηβοι του 2002

Η εφηβική ομάδα της Μαλεσίνας το 2002-03 πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση με την κατάκτηση του πρωταθλήματος ΕΣΚΑΣΕ. Στη φωτογραφία, που είναι πριν από τον αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, διακρίνονται, πάνω από αριστερά: Νίκας Σωτ., Ανθόπουλος Ν., Παπαδιάς Γ., Σκεπετάρης Κ., Μπέσιος Α., Μπάτσος Ιασ., Δαδίτσιος Ανέστης (προπονητής).

Κάτω από αριστερά: Παΐσιος Λ., Σέττος Παντ., Μπακατσιάς Χρ., Γκανάς Δημ., Γκανάς Χαρ., Γκανάς Β., Μούτσιος Παρ.

 

Οι επιτυχίες για τη Μαλεσίνα συνεχίζονται πάντως και τα νεώτερα χρόνια, με την ομάδα παμπαίδων να κατακτά το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ το 2014-15 και τον Δημήτρη Καραμίντζο απ’ αυτή την ομάδα να ανήκει αυτή τη στιγμή στα τμήματα υποδομής της Α.Ε.Κ.

*Ευχαριστούμε τον παράγοντα της Μαλεσίνας Θανάση Κογιώνο για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

 

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Πρωτέας Σχηματαρίου-Γ.Σ. Ιτέας (photo album)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Βαθμολογία & σκόρερς (εξ αναβολής-17/4)

pannikolaou