FEATURED RETRO ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Retro Basket: Το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας το 1990!

Γυρνάμε το χρόνο 30 έτη πίσω και πάμε στο 1990 και στα σχολικά πρωταθλήματα, τότε που οι αγώνες μπάσκετ αποτελούσαν σημείο αναφοράς, με τις εξέδρες να είναι γεμάτες από μαθητές και τους αθλητές να παίζουν για την…τιμή του σχολείου τους!

Ωραίες εποχές, με τις ομάδες μπάσκετ τότε να φτιάχνονται ουσιαστικά από την έναρξη της σχολικής περιόδου, με τα φιλικά μεταξύ των σχολείων τα Σαββατοκύριακα να αποτελούν ένα ξεχωριστό γεγονός και τα προγνωστικά να δίνουν και να παίρνουν!

Εκείνη τη χρονιά στη Χαλκίδα, το 5ο Γυμνάσιο ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η τριάδα των Μπουρμά (αντιπεριφερειάρχης τουρισμού & αθλητισμού σήμερα), Μαυρογένη, Μπαλτά μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου, συγκροτούσαν ένα πολύ καλό σύνολο που σάρωνε στα φιλικά!

Τα σχολικά παιχνίδια όμως είχαν πάντα ιδιαιτερότητες και απρόοπτες εξελίξεις. Έτσι και το 5ο Γυμνάσιο που ξεκίνησε τότε ως φαβορί, γνώρισε την-ήττα αποκλεισμό από τον α’ γύρο, χάνοντας από το Γυμνάσιο Ψαχνών και τον Μπαλαμπάνη που έκανε το…παιχνίδι της ζωής του! Η φωτογραφία είναι από εκείνο το παιχνίδι, λίγο πριν την έναρξή του στο γήπεδο της Αρτάκης που αργότερα μετατράπηκε στο κλειστό γήπεδο που υπάρχει μέχρι σήμερα!

Διακρίνονται, πάνω από αριστερά: Σερέτης Χρήστος, Στυλιανίδης Χρήστος, Κατόπουλος Νίκος, Βαρελάς Χρήστος, Στρουμπούλης Προκόπης.

Κάτω από αριστερά: Μπουρμάς Ηλίας, Μαυρογένης Άρης, Μπίρτσας Γιάννης, Μπαλτάς Τάσος, Στρουμπούλης Βασίλης.

 

*Όσοι επιθυμείτε να δημοσιευτούν παλιές φωτογραφίες ομάδων ή παικτών, μπορείτε να στείλετε το φωτογραφικό σας υλικό στο e-mail: info@stereabasket.gr ή να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της σελίδας του stereabasket.gr στο facebook.

Σχετικά άρθρα

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας! (video & pics)

pannikolaou

Σχολικοί final-4: Νίκη και 3η θέση στην Ελλάδα! Λύκειο Βεργίνα Λάρνακας-2ο ΓΕΛ Χαλκίδας 72-88

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29 Απριλίου)

pannikolaou