B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Β ΕΣΚΑΣΕ Α ΟΜΙΛΟΣ Β ΕΣΚΑΣΕ Β ΟΜΙΛΟΣ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΣΚΑΣΕ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στη Βουλή η τροπολογία για την τροποποίηση προκηρύξεων των πρωταθλημάτων

Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η τροπολογία για τον τρόπο ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων 2019-20.

Με αυτή, δίνεται η δυνατότητα σε Ομοσπονδίες και Ενώσεις να τροποποιήσουν με αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου και χωρίς την έγκριση Γενικής Συνέλευσης, τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων τους για την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Αυτή η τροπολογία, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την κύρωση της ΠΝΠ σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ”λύνει” τα χέρια των Ομοσπονδιών και ανοίγει το δρόμο για τροποποιήσεις στο υπόλοιπο των πρωταθλημάτων, για πιθανές αναδιαρθρώσεις αλλά ακόμα και για ενδεχόμενες πρόωρες λήξεις κάποιων πρωταθλημάτων.

Όπως είχαμε γράψει και στο πρόσφατο παρελθόν (πατήστε ΕΔΩ), ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με αυτή την απόφαση επιτρέπει την κατ’ εξαίρεση τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο, καθώς και των σχετικών προκηρύξεων. Οι όποιες αποφάσεις των Δ.Σ. Ομοσπονδιών και Ενώσεων δεν απαιτείται να επικυρωθούν από Γενικές Συνελεύσεις ενώ αυτή η διάταξη αυτή ισχύει αποκλειστικά και μόνο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Στο χώρο του μπάσκετ, αναμένεται άμεσα πλέον η πρωτοβουλία της ΕΟΚ για το μέλλον των πρωταθλημάτων της και κατ’επέκταση των τοπικών ενώσεων που με τη σειρά τους παραμένουν τις κατευθυντήριες γραμμές της Ομοσπονδίας.

Για να δείτε αναλυτικά την τροπολογία, πατήστε ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Πρωτέας Σχηματαρίου-Γ.Σ. Ιτέας (photo album)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Βαθμολογία & σκόρερς (εξ αναβολής-17/4)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Επέστρεψε στις νίκες! Πρωτέας Σχηματαρίου-Γ.Σ. Ιτέας 52-47

pannikolaou