B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Β ΕΣΚΑΣΕ Α ΟΜΙΛΟΣ Β ΕΣΚΑΣΕ Β ΟΜΙΛΟΣ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΣΚΑΣΕ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

Τα δεδομένα της στιγμής για το άνοιγμα των κλειστών γυμναστηρίων

Τα κλειστά γυμναστήρια δεν συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη φάση επιστροφής στην κανονικότητα, σύμφωνα τουλάχιστον με αυτά που ανακοινώθηκαν χθες δια στόματος πρωθυπουργού και αρμόδιων υπουργών, ενώ ούτε από την πλευρά της Ομοσπονδίας φαίνεται η διάθεση να παρθούν κάποιες πρωτοβουλίες.

Και αυτό, καθώς μπορεί να νομοθετήθηκε ώστε να μπορούν οι Ομοσπονδίες να πάρουν πρωτοβουλίες τροποποιώντας τις ισχύουσες προκηρύξεις, αλλά από πλευράς ΕΟΚ δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια διάθεση.

Προφανώς, η Ομοσπονδία δεν θέλει να πάρει το βάρος πάνω της και περιμένει στην ουσία πρωτοβουλίες από την Πολιτεία και το Υπουργείο Υγείας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχες χθες τηλεδιάσκεψη με φορείς, Ομοσπονδίες, σήμερα θα γίνει το ίδιο με Δημάρχους και υπεύθυνους γα τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ αύριο Πέμπτη αναμένεται να παρουσιάσει το πρόγραμμα της σταδιακής επιστροφής στην αθλητική κανονικότητα, όπου αναμένεται να βγει και η είδηση για το πότε θα ανοίξουν τα κλειστά γυμναστήρια.

Τα δεδομένα αυτής της στιγμής, που μπορούν να αλλάζουν λόγω της εύθραυστης κατάστασης από μέρα σε μέρα, δείχνουν πως ο χρόνος για επιστροφή τη δράση φέτος πιέζει ασφυκτικά. Ως ένα πιθανό σενάριο, αυτό τουλάχιστον που εξετάζουν οι υπεύθυνοι, είναι ένα σχέδιο που στην περίπτωση που δεν ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα, αυτό να γίνει με τις μικρότερες δυνατές αδικίες. Δηλαδή, ένα σχέδιο με επικύρωση των τωρινών βαθμολογιών, χωρίς υποβιβασμούς και με ανόδους με σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τη βαθμολογική θέση των ομάδων τη στιγμή της διακοπής.

Αναμένεται πάντως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αυριανή δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού, ενώ είναι δεδομένο πως μέσα στις επόμενες μέρες θα παρθούν και οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον των φετινών διοργανώσεων, αλλά και τα διαφορετικά δεδομένα που θα ισχύουν για τα πρωταθλήματα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς τίποτα δεν θα είναι ίδιο με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα, τόσο για τους αθλητές αλλά και για τους φιλάθλους.

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: LIVE SCORE (22η αγωνιστική)

pannikolaou

ΠΑΙΔΩΝ Β’ ΦΑΣΗ: Απόλλων Χαλκίδας-Πρωτέας Σχηματαρίου (photo album)

pannikolaou

ΠΑΙΔΩΝ Β’ ΦΑΣΗ Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Απόλλων Χαλκίδας-Πρωτέας Σχηματαρίου 37-68

pannikolaou