FEATURED RETRO

Retro Basket: Η ΑΓΕΧ του 1990-91 στο ιστορικό ΚΕΤΕ!

Το ΚΕΤΕ αποτέλεσε το πρώτο κλειστό γυμναστήριο της Χαλκίδας, εκεί που δόθηκαν μερικά από τα μεγαλύτερα μπασκετικά παιχνίδια, με πολλές χαρές και λίγες λύπες!

Εκεί, που η ΑΓΕΧ έγραψε τη δική της ιστορία σε αξέχαστες μάχες στο πάντα κατάμεστο ”κλουβί”!

Το 1990-91 απ’ όπου και η σημερινή φωτογραφία, η ΑΓΕΧ έπαιξε στη Γ’ Εθνική κατηγορία σε μια χρονιά που όπως και οι περισσότερες στη Γ’ Εθνική τότε, είχαν σασπένς με τα πάντα να κρίνονται στις λεπτομέρειες και την ΑΓΕΧ εκείνη τη σεζόν να πετυχαίνει κάτι που έγινε για πρώτη φορά, να παραμείνει αήττητη σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της! Πρωταθλητής εκείνη τη χρονιά, είχε αναδειχθεί ο Απόλλωνας Αθηνών.

Όπως θυμάται και ο Πάνος Βασιλάρας, δύο παιχνίδια είχαν μείνει χαραγμένα σε όλους εκείνη τη σεζόν! Το ένα, με αντίπαλο τον Παλαίμωνα Κορίνθου, σε αγώνα που είχε γίνει πρωινή ώρα στο ΚΕΤΕ, με την ΑΓΕΧ να κερδίζει με 40 πόντους διαφορά και το άλλο με αντίπαλο τον ισχυρό ΟΦΗ όπου η ΑΓΕΧ σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της είχε νικήσει επίσης με κοντά 40 πόντους διαφορά τους Κρητικούς!

Είχε προηγηθεί (1989-90), η χρονιά με την παραμονή την τελευταία αγωνιστική στον ”τελικό” με τον Τριφυλλιακό στον ”Τάφο του Ινδού” για την οποία θα γίνει ξεχωριστή ανάρτηση τις επόμενες μέρες!

Από τη φωτογραφία απουσιάζει ο Βασιλάρας που υπηρετούσε τη θητεία του και είχε χάσει κάποια ματς εκείνη τη σεζόν και για τον οποίο λέγεται πως όταν ο Γεωργαντόπουλος πήρε τον Ταξίαρχο στον στρατό για να τον παρακαλέσει να του δώσει άδεια, του έλεγε πως τον χρειάζονται στην ομάδα για να παίξει ως τριάρι, μόνο που οι στρατιωτικοί παράκουσαν και του μετέφεραν πως ”Σε κάλεσε από τη Χαλκίδα κάποιος Γεωργαντόπουλος γιατί σε θέλουν για…κριάρι!’‘.

Διακρίνονται πάνω από αριστερά: Σταμέλος, Χρήστου, Καπελέρης, Κεχαγιάς, Σκούρας, Φωτιάς, Βελισσαράκος. Κάτω από αριστερά: Αγγέλου, Γιαπλές, Κούτρης, Τσότσος, Μπρατσιάκος, Γαλάνης.

 

Σχετικά άρθρα

Σχολικοί: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

pannikolaou

Σαν σήμερα…19 Απριλίου (2016-2023)

pannikolaou

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou