B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Εβδομάδα εξελίξεων στα πρωταθλήματα ΕΟΚ και ΕΣΚΑΣΕ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, καθώς όπως φαίνεται θα είναι εβδομάδα εξελίξεων τόσο στις Εθνικές κατηγορίες όσο και στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ήδη χθες η ΕΟΚ ανακοίνωσε πως οι δύο πρώτες ομάδες της Α2 ανεβαίνουν στην Basketleague, ενώ δε υποβιβάζεται κανένας. Επίσης, σημαντικό στοιχείο είναι πως δεν θα υπάρχει αντικατάσταση καμιάς ομάδας, κάτι που σημαίνει πως οι κατηγορίες θα διεξαχθούν με τις ομάδες που θα κάνουν δήλωση συμμετοχής, χωρίς να αναπληρώνονται πιθανά κενά από κατώτερες κατηγορίες.

Τα σενάρια των Εθνικών κατηγοριών

Το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή στις Εθνικές κατηγορίες κάνει λόγο για ένα όμιλο στην Α2, 3 ομίλους των 14 ομάδων στη Β’ Εθνική και 6 ομίλους των 12 ομάδων στη Γ’ Εθνική κατηγορία, ενώ υπάρχει σκέψη και για 5 ομίλους.

Ο ένας όμιλος της Α2 είναι ουσιαστικά εκείνο το στοιχείο που δημιουργεί προβλήματα στις παρακάτω κατηγορίες και ιδίως στη Β’ Εθνική όπου μπορεί να δούμε ομίλους με διαφορετικό αριθμό ομάδων ώστε να υπάρχει η αντίστοιχη γεωγραφική κάλυψη και τα λιγότερα δυνατά έξοδα.

Για τις ομάδες της Περιφέρειας, στη Β’ Εθνική οι Έσπερος Λαμίας και Λοκρός Αταλάντης θα τοποθετηθούν στην πολύ πιθανή περίπτωση των τριών ομίλων, στον κεντρικό.

Ο Ερμής Σχηματαρίου σύμφωνα με τις αναδιαρθρώσεις φαίνεται να παίρνει το εισιτήριο της ανόδου για τη Β’ Εθνική και θα παίξει και εκείνος στον κεντρικό όμιλο.

Η ΧΒΑ ζητάει μαζί με ομάδες από άλλους ομίλους της Γ’ Εθνικής διαφορετική προσέγγιση στην τελική βαθμολογία εξαιτίας των λιγότερων αγώνων ομάδων (Αίαντας Αυλίδας) κάτι που αν γίνει μπορεί να τη φέρει σε προνομιούχο θέση και στη Β’ Εθνική.

Ο Άρης Θήβας θα συμμετέχει στη Γ’ Εθνική, ενώ αν δημιουργηθούν τελικά 6 όμιλοι στη Γ’ Εθνική, μεταξύ των οποίων και ένας στην Κεντρική Ελλάδα όπως φημολογείται, είναι πιθανή και η συμμετοχή της Αναγέννησης Λαμίας καθώς τα έξοδα θα είναι περιορισμένα σε σχέση με όμιλο που θα είχε ταξίδια σε νησιά.

Τα πρωταθλήματα ΕΣΚΑΣΕ

Η ΕΣΚΑΣΕ όπως και οι περισσότερες Ενώσεις, περιμένουν τις πρωτοβουλίες τη ΕΟΚ ώστε να κινηθούν σε αντίστοιχο πλαίσιο.

Είναι ξεκάθαρο πάντως, πως δεν πρόκειται να υποβιβαστεί καμιά ομάδα, όπως άλλωστε ισχύει και στις Εθνικές κατηγορίες.

Στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ υπήρξαν προτάσεις από αρκετές ομάδες για τη δημιουργία δύο ομίλων, λόγων των αρκετών ομάδων που φαίνονταν αρχικά πως θα συμμετείχαν.

Η αποχώρηση όμως της Προοδευτικής Λάρυμνας που δήλωσε πως θα παίξει στη Β’ ΕΣΚΑΣΕ και η πιθανή αποδοχή της πρόσκλησης-πρόκλησης της Γ’ Εθνικής για την Αναγέννηση Λαμίας, όπως και η περίπτωση ανόδου και δεύτερης ομάδας από την Ένωση (φαίνεται να ενδιαφέρεται ο Τελεθριακός) λόγω της πτώσης στα τοπικά πρωταθλήματα του Αίαντα Αυλίδας, οδηγεί σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα σε ένα όμιλο, καθώς δεν φαίνεται να είναι περισσότερες από 13-14 συνολικά οι ομάδες που θα αγωνιστούν την επόμενη περίοδο στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ.

Στη Β’ ΕΣΚΑΣΕ υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί…συμφόρηση καθώς με τις ομάδες που έρχονται από τη Γ’ ΕΣΚΑΣΕ και την έξτρα παρουσία Προοδευτικής Λάρυμνας και Αίαντα Αυλίδας οι ομάδες είναι 18. Αν προκύψει και άλλη ομάδα από την Α’ κατηγορία που θελήσει να αγωνιστεί στη Β’, ή αν κάποια ομάδα που δικαιούται την άνοδο δεν θελήσει να παίξει στην Α’ κατηγορία, τότε ίσως εξεταστεί η περίπτωση 3 ομίλων, που αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ως σενάριο.

Μέσα στη εβδομάδα πάντως αναμένονται εξελίξεις και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει και με τα πρωταθλήματα υποδομών, που έχουν άμεση σχέση (τελική φάση & 3 πρώτες θέσεις) με τη μοριοδότηση των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Σχετικά άρθρα

Συγχαρητήρια Α.Ε. Καρύστου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας

pannikolaou

Σχολικοί: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

pannikolaou

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou